News

Cum a ajuns armata română să bage în sperieți un oraș întreg. Ce solicitare a făcut un primar către Ministerul Apărării

Exercițiile militare de pregătire desfășurate de armata română la poligonul Păiș i-au speriat pe locuitorii unui oraș din apropiere atât de tare încât primarul a cerut ministerului oprirea acestora
07.04.2022 | 12:17
Cum a ajuns armata romana sa bage in sperieti un oras intreg Ce solicitare a facut un primar catre Ministerul Apararii
Exercițiu al militarilor din Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”. Sursa foto: Facebook/ Brigada 61 Vânători de Munte
ADVERTISEMENT

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a anunțat miercuri că i-a solicitat ministrului apărării ca armata să nu mai desfășoare exerciții militare în poligonul din apropierea orașului, după ce mai mulți locuitori i-au transmis că s-au speriat de focurile puternice de arme.

Armata română sperie locuitorii din Sfântu Gheorghe

Antal Árpád, primarul orașului Sfântu Gheorghe, a anunțat miercuri că i-a cerut ministrul Vasile Dâncu ca armata să oprească exercițiile militare din poligonul Păiș, aflat în apropierea localității, pentru că locuitorii orașului s-au speriat de focurile de armă.

ADVERTISEMENT

Edilul susține că, în actualul context al războiului din Ucraina, astfel de acțiuni ale armatei ar trebui anunțate din timp către populație.

„Astăzi, mai mulți locuitori din Sfântu Gheorghe mi-au spus că oamenii sunt speriați de împușcăturile foarte puternice pe care le-am auzit cu toții din poligonul militar. L-am contactat pe ministrul Apărării în legătură cu acest incident și am cerut ca astfel de exerciții militare intensive să nu se mai desfășoare în apropierea orașului, deoarece localnicii se pot speria, și am subliniat, de asemenea, că ar fi important să fie anunțate aceste exerciții în prealabil presei și municipalității, deoarece, dacă informăm oamenii din timp, aceștia nu vor fi speriați de sunetul armelor.

ADVERTISEMENT

În același timp, aș dori să rog oamenii să nu intre în panică și să nu se sperie”, a scris pe Facebook primarul din Sfântu Gheorghe.

Exercițiu al vânătorilor de munte

Reprezentanții Garnizoanei Sfântu Gheorghe au transmis că militarii au desfășurat marți un exercițiu de instrucție colectivă, cu muniție de manevră (gloanțe oarbe), la Sfântu Gheorghe, în poligonul Păiș.

ADVERTISEMENT

„Au luat parte militarii din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” și militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, batalioane subordonate celor două brigăzi de vânători de munte, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” și Brigada 2 Vânători de Munte „SARMIZEGETUSA”, se arată într-un comunicat al Garnizoanei Sfântu Gheorghe.

Reprezentantul vânătorilor de munte din Sfântu Gheorghe a spus că a fost un exercițiu planificat în prealabil și că soldații au tras cu gloanțe oarbe. Acesta a spus că locuitorii orașului au fost în afara oricărui pericol în condițiile în care în oraș nu avea cum să ajungă muniție reală.

ADVERTISEMENT

„Unul din obiectivele Exercițiilor de antrenament în teren-Field Training Exercise (FTX) este pregătirea practică și continuă a liderilor militari de nivel pluton cu accent pe dobândirea de competențe solide, de conducere, comunicare și abilități practice necesare obținerii succesului în acțiunile militare specifice câmpului de luptă modern”, a mai transmis Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia”.

Astfel de exerciții au loc periodic, unitățile de vânători de munte fiind unități de elită ale armatei române.

 

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Valentina Pelinel, emoționată până la lacrimi în ziua în care a împlinit 43...
Valentina Pelinel, emoționată până la lacrimi în ziua în care a împlinit 43 de ani. Surpriză pentru soția lui Cristi Borcea!
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
Mai scump decât în Poiana Brașov. Unde cheltuie românii cel mai mult
Mai scump decât în Poiana Brașov. Unde cheltuie românii cel mai mult
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română