Bill Gates nu mai are nevoie de nicio prezentare. Fondatorul Microsoft este un om de succes care, datorită ideilor și muncii sale, a ajuns miliardar. Totuși, se pare că Gates a avut un secret care l-a ajutat să fie un antreprenor prosper.
Bill Gates este unul dintre oamenii remarcabili din lumea antreprenoriatului. Cândva, un copil cu visuri mărețe, Gates a ajuns să dețină un imperiu. Existența Microsoft i se datorează și, fără doar și poate, este una dintre persoanele care a schimbat lumea.
Bill Gates nu a fost un copil obișnuit. Încă de mic, acesta era pasionat de tehnologie, iar la vârsta de 13 ani a scris primul lui program de calculator. Aceasta a fost doar prima dovadă a faptului că avea abilități de programare.
Pasiunea și abilitățile lui s-au dezvoltat în perioada liceului, atunci când a avut acces la un calculator DEC PDP-10. Computerele erau foarte rare la acea vreme, așa că Gates și prietenul său, Paul Allen, au profitat la maxim de ocazia ivită.
Privind lucrurile cu maturitatea de acum, Bill Gates este de părere că nu ar fi reușit să aibă succes dacă trăia în vremurile actuale. Antreprenorul este de părere că prezența smartphone-urilor și a rețelelor sociale l-ar fi distras și nu i-ar fi permis să își fructifice talentul.
În continuare, Bill Gates consideră că unul dintre secretele succesului său a fost rutina pe care o avea de mic. Spre deosebire de mulți copii din ziua de azi, Gates și-a petrecut o mare parte din timp citind. În acest fel, susține el, a transformat timpul liber în gândire.
”Când mă simțeam neliniștit sau plictisit sau când intram în belele pentru comportament nepotrivit, dispăream în camera mea și mă pierdeam în cărți sau idei, adesea, ore întregi fără întrerupere. Această abilitate de a transforma timpul liber în gândire și învățare profundă a devenit o parte fundamentală a ceea ce sunt. A fost, de asemenea, crucială pentru succesul meu ulterior.”, a scris Bill Gates.
Pentru a-și susține și mai mult ipoteza, Bill Gates le-a recomandat o carte tuturor celor care îi citesc blogul. Și anume, ”The Anxious Generation”, scrisă de Jonathan Haidt. Potrivit cofondatorului Microsoft, această carte explică foarte bine cum telefoanele și rețelele sociale impactează și reconfigurează creierele celor mici.
Plăcerea lui Bill Gates de a citi și de a se informa constant l-a ajutat să devină omul din prezent. Nu a renunțat niciodată la acest obicei, nici pe vremea când era CEO al Microsoft. Gates adoptase ”Săptămâna Gândirii”, adică, șapte zile pe care le petrecea într-o cabană, singur, doar cu câteva cărți și lucruri tehnice la el.
Fiind pasionat de lectură, nu este de mirare că Bill Gates are o colecție impresionantă de cărți. În biblioteca lui se află inclusiv Codex Leicester, un manuscris important scris de Leonardo da Vinci.