News

Cum a ajuns Cătălin Drulă singurul ministru cu aviz pozitiv! Scandal cu Florin Cîțu! „Un zombie politic, un terminat politic”

Cum a ajuns Cătălin Drulă singurul ministru cu aviz pozitiv, deși în urmă cu doar câteva luni se războia cu Florin Cîțu
20.10.2021 | 11:45
Cum a ajuns Catalin Drula singurul ministru cu aviz pozitiv Scandal cu Florin Citu Un zombie politic un terminat politic
Cătălin Drulă și Florin Cîțu, scandal total de-a lungul timpului. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost o zi dificilă pentru miniștrii propuși de Dacian Cioloș. Rând pe rând, toți au plecat acasă cu aviz negativ și au oferit un prim semnal despre ce urma să se întâmplă a doua zi în Parlamentul României. Concret, audierile n-au decurs deloc bine pentru reprezentanții USR-ului.

Culmea, un singur om a reușit să obțină notă de trecere. Ministrul propus la Transporturi, Cătălin Drulă, care a deţinut funcţia şi în Guvernul condus de Florin Cîţu a primit un aviz pozitiv în audierile din comisiile Parlamentului.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Cătălin Drulă singurul ministru cu aviz pozitiv la audieri!

La finalul audierii, a fost supus la vot un aviz negativ, înregistrându-se 12 voturi ”pentru” aviz negativ, 8 voturi „contra” avizului negativ şi 7 abțineri. Preşedintele de şedinţă a precizat că nu a trecut avizul negativ.

De remarcat că ministrul propus Cătălin Drulă a declarat, în cadrul audierilor, că a construit o echipă de profesionişti şi că s-a luptat cu grupuri de interese.

ADVERTISEMENT

”Dacă veţi vota sau nu acest guvern este misiunea dumneavoastră de conştiinţă sau a deciziei de partid, dar reformele trebuie să continue la Transporturi”, a spus Drulă.

El a precizat că sunt două crize, în acest moment, sanitară şi energetică, arătând că PNRR este o oportunitate, şi de aceea trebuie să ne mişcăm repede pentru a accesa banii europeni. ”Vom guverna la fel de responsabil ca şi până acum”, a mai declarat Drulă.

ADVERTISEMENT

Interesant este că Drulă nu a fost deloc pe placul liberalilor de-a lungul timpului. Acesta a câștigat un capital important de imagine după războiul cu liderul de sindicat de la Metrorex și a ieșit pe plus și în urma contrelor cu Florin Cîțu.

Ce spunea Cătălin Drulă despre Florin Cîțu chiar în timpul guvernării

De-a lungul timpului, Cătălin Drulă a fost un aspru contestatar al premierului demis Florin Cîțu. Prima oară, ministrul Transporturilor a ieșit la rampă atunci când Vlad Voiculescu a fost îndepărtat de la Sănătate.

ADVERTISEMENT

Vicepreședintele USR PLUS l-a criticat în termeni duri pe Cîțu și a trimis o primă săgeată otrăvită către liberali. „A fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional. Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție. (…)

Sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om.

Și cred că oamenii responsabili din PNL, președintele Iohannis înțeleg ce s-a întâmplat. Din semnalele mele, ei înțeleg ce s-a întâmplat, că nu este business as usual, înțeleg că s-a pierdut încrederea partenerului de guvernare în premier”, a declarat Cătălin Drulă.

Când și-a făcut un prim bilanț de mandat la Ministerul Transporturilor, Cătălin Drulă nu a ezitat o clipă și a redeschis războiul cu premierul Florin Cîțu. „Un zombie politic, un terminat politic, un premier ostil domeniului feroviar”, au fost doar câteva dintre caracterizările dure făcute atunci de Cîțu.

Cătălin Drulă, atac și la adresa președintelui Iohannis

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă nu a ezitat o clipă și a sărit și la gâtul președintelui Klaus Iohannis despre care a spus că speră că va înţelege că ţara este mai importantă decât un om “oricât de Superman ar fi” şi că nu stă ţara într-un singur om, referindu-se la susţinerea pe care Partidul Naţional Liberal i-o acordă lui Florin Cîţu pentru a continua să fie premier şi într-un alt guvern.

„Discuţiile care sunt private rămân private, dar am semnale că sunt mulţi oameni din PNL cu capul pe umeri, oameni pe care îi respect, pe care îi respectăm ca parteneri care nu sunt în regulă cu ce s-a întâmplat. (…)

Sunt mulţi care nici nu l-au dorit premier sau preşedinte, deci nu e o surpriză că există astfel de oameni. (…) Impresia mea este că sunt foarte mulţi oameni care înţeleg că omul este problema, nu soluţia şi soluţia înseamnă să avem alt premier”, a mai zis Drulă despre Cîțu.

ADVERTISEMENT