Sport

Cum a ajuns Darius Olaru fundaș central în Andorra – România! UEFA a așezat total surprinzător echipa trimisă în teren de Edi Iordănescu. Foto

UEFA a făcut o gafă de proporții când a prezentat echipele de start la meciul Andorra - România și l-a trecut pe Darius Olaru în poziția de fundaș central.
25.03.2023 | 23:13
Cum a ajuns Darius Olaru fundas central in Andorra  Romania UEFA a asezat  total surprinzator echipa trimisa in teren de Edi Iordanescu Foto
UEFA a făcut o gafă de proporții când a prezentat echipele de start la meciul Andorra - România și l-a trecut pe Darius Olaru în poziția de fundaș central. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” debutează în fața micuței formații din Andorra în campania de calificare la Campionatul European din 2024, iar selecționerul Edi Iordănescu a început într-o formulă ofensivă.

Darius Olaru, trecut fundaș central în foaia de joc la Andorra – România

Momentul în care UEFA a anunțat echipele de start la partida Andorra – România a produs un adevărat șoc, deoarece fotbaliștii reprezentativei noastre erau așezați haotic pe foaia de joc, Darius Olaru fiind trecut în postura de fundaș central.

ADVERTISEMENT

Căpitanul echipei FCSB nu a jucat niciodată în postura respectivă, iar din perspectiva celor de la UEFA urma să facă pereche în centrul defensivei cu Andrei Burcă, în timp ce Radu Drăgușin era trecut ca fundaș stânga, iar Andrei Rațiu în dreapta.

Așezarea ”tricolorilor” a fost total bulversată, la închidere fiind trecuți Olimpiu Moruțan și Răzvan Marin, iar linia de trei din spatele atacantului Denis Alibec era formată din Dennis Man, Nicolae Stanciu și Deian Sorescu.

ADVERTISEMENT

Total greșit. În primul rând, Edi Iordănescu a ales un sistem 4-3-3. În linia de mijloc, alături de Răzvan Marin s-au aflat Olaru și Stanciu, iar atacul a fost compus din Moruțan, Alibec și Man.

Darius Olaru fundaș central Andorra - România

De ce s-a ajuns la o astfel de așezare bizară

Dacă stăm să analizăm, UEFA a nimerit doar cinci jucători pe posturile lor reale, adică mai puțin de jumătate. Este vorba de portarul Ionuț Radu, de fundașii Andrei Rațiu și Andrei Burcă, de mijlocașul Răzvan Marin și de atacantul Denis Alibec.

ADVERTISEMENT

Toate această bulibășală a venit din faptul că staff-ul naționalei României, la fel ca și cel al Andorrei, nu a băgat așezarea în sistem, iar într-un astfel de caz UEFA generează aleatoriu un sistem și o așezare.

Deian Sorescu a început ca titular pe postul de fundaș stânga pentru România împotriva Andorrei, așa cum a anunțat FANATIK în exclusivitate. Edi Iordănescu recurge la această variantă din cauza numeroaselor probleme pe acest post.

ADVERTISEMENT

Selecționerul îl pregătise pentru această poziție pe Raul Opruț, însă jucătorul lui FC Hermannstadt a avut probleme medicale în ultimele zile și din această cauză Sirescu a fost trecut fundaș stânga, deși ar fi trebuit să joace ca aripă stânga.


  • Cotă exclusivă FORTUNA: 2,24 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul România – Belarus

ADVERTISEMENT