Life

Cum a ajuns, de fapt, Irinel Columbeanu milionar. A stat în chirie, a condus un Oltcit și apoi a moștenit 120 de milioane de euro

Cum a devenit Irinel Columbeau milionar în euro. Ce afaceri l-au ajutat să treacă de la sărăcie la bogăție, după perioada comunismului.
16.10.2022 | 08:08
Cum a ajuns de fapt Irinel Columbeanu milionar A stat in chirie a condus un Oltcit si apoi a mostenit 120 de milioane de euro
Cum a devenit Irinel Columbeau milionar în euro. A trecut de la sărăcie la bogăție rapid. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Cum a ajuns, de fapt, fostul soț al Monicăi Gabor milionar. Renumitul afacerist a stat în chirie, a condus un Olcit și apoi a moștenit 120 de milioane de euro de la părinții săi, Ion și Georgeta, originari din Ploiești.

Cum a devenit Irinel Columbeau milionar în euro. A trecut de la sărăcie la bogăție rapid

Irinel Columbeanu este un nume important când vine vorba de milionarii din România. Vedeta a pornit de jos, chiar dacă familia sa avea o situație financiară foarte bună. Tatăl său era inginer de profesie și avea mai mulți angajați în subordine.

ADVERTISEMENT

A intrat în Guvern în ’59, după ce un an a stat la Direcţia economică a CC a PCR. Fostul demnitar comunist avea să devină șef de protocol în toate guvernele, începând de pe timpul lui Gheorghe Gheorghiu Dej și până la Adrian Năstase, în 2002.

Ion Columbeanu a mai lucrat patru ani ca ucenic la Șantierul Naval Constanța, apoi a fost hamal și a învățat că banul se câștigă prin muncă. Mama lui Irinel Columbeanu era secretară în cadrul unei instituții publice.

ADVERTISEMENT

La vremea respectivă avea un salariu în valoare de 6.000 de lei, o casă impunătoare și două autoturisme, printre care un Oltcit. Cu toate acestea Irinel Columbeanu susține că perioada aceea a fost una dificilă, primii bani câștigați de vedetă fiind în 1971, într-o tabără pe malul Oceanului Atlantic, la Biarriz.

„Cu referire strictă numai la copilărie și adolescență, schimbarea netă de perspectivă petrecută în tabăra internațională de copii de pe malul Atlanticului, la Biarritz, în vara anului 1971.

ADVERTISEMENT

În tabără, noutatea a fost că, pentru prima dată am reușit să câștig primii mei bani, vânzând artizanat românesc pe drumul către plajă.

După care, cu jumătate din bani, m-am dus prima dată la un bar și, după închidere, cu chelnerița și cu sora ei acasă, peste granița cu Spania și pentru prima dată (pentru mine) fără frontiere…”, scria Irinel Columbeanu în prima sa carte, notează playtech.ro.

ADVERTISEMENT

Irinel Columbeanu și afacerea care l-a îmbogățit

Ion și soția sa, Georgeta, au muncit până la finalul vieții ca fiului său, Irinel Columbeanu, să nu îi lipsească nimic. În plus, afaceristul spunea în anul 2011 că el a fost cel care l-a lansat în politică pe Sorin Oprescu.

Cea mai profitabilă afacere a celor doi ploieșteni a fost asocierea cu firma Alcatel, gigantul francez din domeniul comunicațiilor. Promotion Group a fost reprezentanta oficială în România a firmei până în anul 2007.

Irinel Columbeanu a moștenit de la părinții săi o avere estimată la peste 120 de milioane de euro, bani pe care avea să-i piardă în urmă cu câțiva ani când a fost executat silit pentru mai multe credite neplătite la bănci.

În momentul de față, vedeta locuiește în chirie într-un apartament cu două camere. Fiica sa, Irina, a plecat în America la mama sa, acolo unde Monica Gabor îi poate asigura un viitor mai bun și o educație aleasă.

ADVERTISEMENT