Fotbal intern

Cum a ajuns Dinamo în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Dezvăluiri incredibile făcute de Cornel Dinu: „Am umblat la arbitri în fiecare meci. Am dus gențile cu bani, dar cu Liverpool nu s-a mai putut”

25.04.2020 | 13:02
Cum a ajuns Dinamo in semifinalele Cupei Campionilor Europeni Dezvaluiri incredibile facute de Cornel Dinu Am umblat la arbitri in fiecare meci Am dus gentile cu bani dar cu Liverpool nu sa mai putut
Dinamo a ajuns în semifinalele CCE în 1984
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu, antrenor secund la Dinamo în 1984, când formația „alb-roșie” a ajuns în semifinalele Cupei Campionilor, susține că tot parcursul european al „câinilor” a fost „cumpărat”, arbitrii primind înaintea fiecărui meci, până la cel cu Liverpool din penultimul act, valize cu bani.

Cornel Dinu, dezvăluiri incredibile după 36 de ani

Sâmbătă, 25 aprilie, s-au împlinit 36 de la returul „dublei” Dinamo – Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor Europeni.

ADVERTISEMENT

Formația bucureșteană a acces în penultimul act după ce a trecut de Kuusysi Lahti, Hamburg și Dinamo Minsk, iar Liverpool a oprit-o în drumul către finală, după victorii cu 1-0 și 2-1.

Cornel Dinu, „secundul” lui Nicolae Nicușor în acel sezon, dezvăluie că arbitrii meciurilor lui Dinamo din acea campanie europeană au fost plătiți de fiecare dată, însă „Mister” transmite că practica era folosită de toate cluburile.

ADVERTISEMENT

Înainte de Liverpool jucaserăm cu Dinamo Minsk. Am dus gențile cu bani și la Tbilisi, unde s-a jucat turul, și la București. În URSS a fost mai complicat, fiindcă arbitrul Castillejo era păzit de KGB, dar am reușit. 

La București, au fost momente în care sovieticii ne dominau atât de rău încât arbitrul a venit la margine și mi-a spus ‘Mai ține-i în picioare un pic, că mai mult decât atât nu pot face’!”.

ADVERTISEMENT

Cu Hamburg, la fel, am dus geanta cu bani. Dar toți procedau așa! Dinamo a ajuns la acel nivel pe valoarea echipei, practica asta cu valizele pentru arbitri era generală. Iar despre sovietici se știa și că beau un ceai super-energizant”, a declarat Cornel Dinu, conform Gsp.

„Cu Liverpool nu s-a mai putut”

Campania europeană a lui Dinamo din ’84 s-a oprit în faza semifinalelor, după „dubla” cu Liverpool, în care, coincidență sau nu, Cornel Dinu dezvăluie că practica cu valizele pentru arbitri nu a mai fost folosită.

ADVERTISEMENT

Au existat mai multe probleme la meciurile cu Liverpool.. Prima: n-am putut să mai umblăm la arbitri, așa cum făcuserăm în precedentele jocuri europene.

N-a mai mers fiindcă nu mai era loc pentru căței! Erau semifinalele Cupei Campionilor, nu prea mai era loc pentru Dinamo din Est!

A doua a fost că englezii au făcut ședința dinaintea meciului în timpul plimbării prin oraș, nu într-o sală. Securitatea înregistra toate ședințele adversarilor noștri, că securiștii de atunci erau oameni care apărau țara.

Înainte de Liverpool, doar Goteborg în 1980 mai procedase la fel, cu ședința ținută la plimbare. Și suedezii, și englezii se temeau tocmai să fie ascultați, ceea ce chiar se întâmpla”, susține Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT
Tags: