News

Cum a ajuns fiica lui Gabriel Oprea să dețină o avere fabuloasă. Ana Maria câștigă o sumă uriașă din chirii

Ana Maria Tudor, fata lui Gabriel Oprea, este posesoarea unui impresionant portofoliu imobiliar. Ea a efectuat mai multe tranzacții de vânzare și închiriere în ultima perioadă.
28.04.2022 | 12:07
Cum a ajuns fiica lui Gabriel Oprea sa detina o avere fabuloasa Ana Maria castiga o suma uriasa din chirii
Fiica fostului ministru Gabriel Oprea raporteazî câștiguri impresionante din chirii
ADVERTISEMENT

Gabriel Oprea, fostul ministru de interne, vicepremier și ministru al apărării naționale, are doi copii, pe Ana-Maria și pe Gabriel. Fata lui Oprea s-a măritat în iulie 2011 cu Alexandru Marius Tudor și a fost o apariție destul de discretă în presă până în 2016, când a izbucnit scandalul plagiatului tezei sale de doctorat. În prezent, Ana Maria lucrează la o firmă privată.

Fiicei lui Gabriel Oprea i s-a retras titlul de doctor

În februarie 2016, pressone.ro dezvăluia că Ana Maria și Alexandru Tudor, care primiseră titlul de doctor al Academiei Naționale de Informații Mihai Viteazul a SRI, inseraseră o serie de articole copiate integral sau parțial în lucrările lor de doctorat, susținute pe 27 octombrie 2015. La acel moment, Gabriel Oprea era profesor și conducător de doctorate al Academiei SRI, posturi pe care le-a ocupat până la 1 decembrie 2015.

ADVERTISEMENT

Teza de doctorat a Anei Maria Tudor s-a numit ”Crima organizată transfrontalieră și implicațiile asupra securității naționale: analiza reglementărilor legislative interne și internaționale privind combaterea acestui fenomen”, în timp ce teza soțului său a avut tema ”Rolul și locul României în contextul evoluțiilor geopolitice în bazinul extins al Mării Negre: armonizarea legislației naționale cu cea internațională și implicațiile socio-politice ale acesteia”.

Ancheta a fost mai amplă și s-a descoperit ulterior că alte 14 persoane obținuseră titlul de doctor la Academia SRI cu teze plagiate. Pe 15 martie 2019, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a anunțat că le-a retras celor 16, printre care Ana Maria și Alexandru Marius Tudor, titlul de doctor.

ADVERTISEMENT

În perioada când și-au dat doctoratul, Ana Maria Tudor și soțul ei lucrau la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). El fusese angajat la ASF pe 1 noiembrie 2012, în cadrul  Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, iar Ana Maria pe 22 noiembrie 2012, la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Ana Maria Tudor și-a dat demisia de la ASF după scandalul plagiatului

De atunci, cariera lui Alexandru Tudor a fost în continuă ascensiune, după cum a dezvăluit FANATIK. Înainte să se angajeze la ASF, Ana Maria lucrase la cabinetul de avocatură al Loredanei Radu, despre care presa a dezvăluit că și-a susținut teza de doctorat sub coordonarea lui Gabriel Oprea.

ADVERTISEMENT

În 2016, când s-a publicat materialul despre tezele de doctorat plagiate, Ana Maria avea funcția de consilier la cabinetul vicepreședintelui pentru Sectorul Asigurări–Reasigurări, Marius Vorniceanu. La câteva zile după izbucnirea scandalului, Ana Maria și Alexandru Marius Tudor și-au dat demisia de la ASF.

O perioadă, fiica lui Oprea s-a ocupat de o afacere de familie, un bistro aflat în Piața Amzei din București. În august 2021, soțul ei s-a angajat la Oficiul Naţional de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, ca analist financiar, iar din declarația sa de avere reiese că Ana Maria lucrează la o firmă privată, ca expert în fonduri europene, cu un venit anual de 32.000 lei.

ADVERTISEMENT

Gabriel Oprea i-a donat fiicei sale terenuri, spații comerciale și o casă

Conform documentului consultat de FANATIK, fiica lui Gabriel Oprea a mai încasat 600.000 de lei din chirii, deoarece portofoliul imobiliar al familei este unul impresionant. Astfel, soții Tudor dețin nu mai puțin de 8 terenuri intravilane (în București, Fundulea, Snagov, Predeal), jumătate dintre acestea fiind dobândite prin donație, iar cealaltă jumătate prin contracte de vânzare-cumpărare. Clădirile aflate în proprietarea familei Tudor sunt tot în număr de 8.

Ana Maria și Alexandru Tudor dețin două apartamente și două spații comerciale în București, câte o casă la Fundulea, Snagov și Predeal și un spațiu comercial în Voluntari. Cele trei spații comerciale și casa din Predeal, la fel ca patru terenuri, sunt donate de tatăl Anei Maria, Gabriel Oprea, majoritatea aflându-se în declarațiile de avere pe care acesta le-a depus când deținea funcții la stat.

În aprilie 2021, familia Tudor a vândut un alt spațiu comercial, cu 200.000 de euro, conform declarației de avere a lui Alexandru Tudor. În aprilie 2018, familia a mai efectuat o tranzacție imobiliară, obținând 100.000 de euro pentru un apartament. Soții Tudor mai dețin, conform declarației de avere din august 2021, patru autoturisme, o șalupă și un peridoc (o remorcă pentru șalupă), bijuterii de 50.000 euro și obiecte de artă de 50.000 euro. În sfârșit, în conturile familiei fiicei lui Gabriel Oprea sunt 100.000 de euro și 100.000 de lei.

ADVERTISEMENT