Fotbal intern

Cum a ajuns Florentin Matei la FCSB: ”Teja s-a gândit la Răduț, dar el e 7 clase peste”

04.01.2019 | 13:53
Cum a ajuns Florentin Matei la FCSB Teja sa gandit la Radut dar el e 7 clase peste

Finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a dezvăluit cum a ajuns să-l transfere pe mijlocașul Florentin Matei, care era lider de contract după despărțirea de formația Al Ittihad Kalba din Arabia Saudită. Omul de afaceri a dezvăluit că el a fost cel care a insistat pentru această mutare, deoarece antrenorul Mihai Teja îl vroia pe Mihai Răduț.

”Uitasem că a fost la noi când era mai mic. L-am văzut la Astra, l-am vrut foarte mult. A plecat el în vară, nu știu ce… Când am văzut că e liber, imediat l-am luat. E genul de jucător pe care-l vreau eu! Mihai Teja s-a gândit la Răduț, dar eu am zis că-l iau pe Matei, e 7 clase… Ăsta scoate 3 oameni din joc, nu unul! Răduț e bun fotbalist, Teja s-a referit la genul de jucător, la posesie!”, a declarat Gigi Becali la Pro TV.

Florentin Matei într-un duel pentru balon cu Florin Tănase și Ovidiu Popescu în perioada când juca la Astra Giurgiu
Florentin Matei într-un duel pentru balon cu Florin Tănase și Ovidiu Popescu în perioada când juca la Astra Giurgiu

Cum a ajuns Florentin Matei la FCSB: ”Va prinde naționala în câteva luni”

”Mi-a plăcut foarte mult Matei când i-a lăsat pe Dinamo în play-out! A jucat pe gheață, pe zăpadă, a driblat, îmi place de el. Mai vreau încă un mijlocaș central, probabil. Așa mi-a zis Mihai Teja, că nu vrea mulți jucători. Dacă pleacă Gnohere, e posibil să vină Andrei Cristea. Sau poate îl luăm și dacă nu pleacă Gnohere. Matei va prinde naționala în câteva luni. Tatăl lui e mare stelist, i-a zis că poate să aibă ofertă de 3 ori mai mare că el tot la Steaua trebuie să se ducă”, a explicat Gigi Becali cum a ajuns Florentin Matei la FCSB.

Fotbalistul crede că acest transfer este un pas înainte în cariera sa: ”Mă bucur că m-am întors după atâta timp. E un pas înainte, îmi doresc să dau tot ce pot și să câștig campionatul”, în timp ce Mihai Teja și-a amintit că Florentin Matei a debutat la FCSB în perioada în care el era antrenor secund la gruparea ”roș-albastră”: ”E un jucător bun, cu calitate. Florentin a debutat cu noi, eram secund când el a jucat primul meci la prima echipă. S-a maturizat, are calități extraordinare, poate să facă performanță”.

FANATIK a scris cu ceva timp în urmă de intenția lui Gigi Becali de a-l transfera pe Florentin Matei, iar mutarea s-a realizat vineri dimineață. De altfel, finanțatorul de la FCSB a confirmat trei exclusivități oferite de FANATIK în ultima perioadă, pe lângă transferul lui Florentin Matei fiind vorba de cel al lui Andrei Cristea, dar și de faptul că Bogdan Stancu va juca în Turcia.