News

Cum a ajuns Florin Morariu să fie denumit “Eroul cu făcăleţ”! Ce a făcut cu exactitate în timpul atentatului de la Londra, 2017

05.04.2019 | 08:43
Cum a ajuns Florin Morariu sa fie denumit Eroul cu facalet Ce a facut cu exactitate in timpul atentatului de la Londra 2017

Un român va fi decorat de Regina Angliei cu ordinul „The Queen’s Commendation for Bravery” pentru curajul arătat în timpul atacului terorist din data de 3 iunie 2017, când și-a căpătat porecla de ”eroul cu făcăleț”. Florin Morariu a devenit atunci cunoscut în toată lumea, după ce a ținut piept teroriștilor înarmat doar cu un coș de pâine și un făcăleț.

”Eroul cu făcăleț”va fi decorat de Regina Angliei

“Am fost înștiințat pe mail de această distincție. Am înțeles că premierul Theresa May a făcut propunerea iar Regina Angliei a acceptat-o. Mă onorează această numire, dar afirm același lucru. Am făcut un lucru pur omenesc pe care l-aș repeta dacă ar fi cazul”, a declarat Florin Morariu pentru sursa citată. Distincția îi va fi înmânată de reprezentanții misiunii diplomatice a Marii Britanii în România.

Românul a intrat în direct pe Facebook în momentul atacului terorist. Florin Morariu spunea că oamenii sunt înjunghiați, dar că a reușit să lovească un atacator cu un coș de pâine în cap.

”Adu-mi parul ăla care îl am sub masă”

„E atac terorist aici. Au împuşcat oameni. Uitaţi, fraţilor! Ce cuţit i-a băgat lu unu… În gât… Îs trei, nu?”, îşi întreabă românul colegii ieşiţi din brutărie, apoi îl roagă pe unul dintre ei să îi aducă o bâtă și făcăleţul pentru a se confrunta cu teroriștii. „Adu-mi ceva dur, adu-mi bâta aia. Adu-mi parul ăla care îl am sub masă. Făcăleţul ăla tare de sub masă. Adu-l încoace!”, strigă bărbatul. Ulterior, el pleacă pe stradă şi-i filmează pe oamenii căzuţi la pământ, care primesc primul ajutor.

Florin Morariu s-a întors în România, după o lună și jumătate de la atentat. Dincolo de celebritatea pe care a căpătat-o, el s-a declarat dezamăgit pentru că a cerut protecţie, de teamă că ar putea fi atacat de apropiaţi ai teroriştilor, dar nu a primit niciun pic de atenţie nici din partea autorităţilor române şi nici din partea celor britanice.