News

Cum a ajuns Florin Secureanu să câștige aproape 5.000 euro pe lună deși era cercetat într-un dosar de corupție. Înainte de condamnare, s-a logodit și și-a făcut loc de veci FOTO

Florin Secureanu este încarcerat la Penitenciarul Satu-Mare pentru a-și ispăși condamnarea la închisoare primită într-un dosar de corupție.
11.05.2023 | 09:03
Florin Secureanu i-a oferit partenerei sale de viață, alintată Vrăbi, bijuterii primite ca mită Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Florin Secureanu
ADVERTISEMENT

Florin Secureanu, fost manager al spitalului “Nicolae Malaxa” din București, a fost condamnat definitiv, luni, la trei ani și opt luni de închisoare pentru că ar fi făcut plăţi nelegale din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale. Secureanu a fost ridicat din casa în care locuia cu chirie la Jibou, județul Sălaj, și dus la penitenciarul Satu-Mare.

Florin Secureanu deține cinci terenuri, o casă și trei apartamente

La sfârșitul lunii mai 2022, Secureanu a fost numit în funcția de manager public la Spitalul Orășenesc Jibou. La 30 de zile de la numire, el și-a completat declarația de avere. Din documentul consultat de FANATIK reiese că deținea două terenuri intravilane (la București – de 200 metri pătrați și la Contești, județul Dâmbovița, de 2.500 metri pătrați).

ADVERTISEMENT

De asemenea, Secureanu a mai notat că deține trei terenuri agricole în localitatea Tăureni, județul Mureș, de 7.500 metri pătrați, 8.400 metri pătrați și 5.800 metri pătrați, cumpărate în 2015. Portofoliul imobiliar al lui Secureanu este completat de o casă de locuit din București, cu o suprafață de 321 metri pătrați, dobândită în 2005 printr-un contract de donație.

Secureanu mai are un apartament de 50 metri pătrați la Târgu-Ocna, cumpărat în 2008, unul de 56 metri pătrați la Târgoviște, cumpărat în 2010, și unul de 59,51 metri pătrați în București, dobândit prin donație. La rubrica bunurilor mobile, Secureanu a notat că deține un autoturism Rover 620, fabricat în anul 2000.

ADVERTISEMENT

În declararația de avere, Secureanu a mai completat că deține bijuterii în valoare de 6.000 euro și tablouri de 5.000 euro, toate fiind dobândite între 1999 și 2015. La rubrica datoriilor, Secureanu a notat  suma de 20.000 euro la o persoană fizică, 10.000 euro un credit de consum la BCR și 55.408 lei un credit de consum la Banca Transilvania, toate scadente în 2022.

Florin Secureanu a încasat venituri anuale de peste 275.000 lei

La veniturile anuale, Secureanu a notat că a încasat 202.147 lei de la Spitalul Orășenesc Jibou, 49.740 lei de la Universitatea Titu Maiorescu, unde este cadru didactic, și o pensie de 24.240 lei. Așadar, veniturile anuale totale ale lui Florin Secureanu au fost de 276.127 lei, ceea ce înseamnă un venit lunar mediu de 23.010 lei, adică aproximativ 4.700 euro, conform datelor consultate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Nicăieri în declarația de avere nu apare vreo mențiune legată de soție, nici la bunuri imobiliare, nici la venituri, semn că Secureanu nu s-a însurat cu partenera sa de viață, Eugenia Chiriac, alintată Vrăbi, cea care i-a dăruit o fetiță. Cu toate acestea, în vara lui 2021, în timpul unei vacanțe petrecute în Antalya, Secureanu i-a dăruit un inel de logodnă lui Vrăbi.

Cei doi au fost protagoniștii unui pictorial romantic pe malul mării, realizat de un fotograf profesionist, iar în câteva poze postate pe Facebook se poate observa inelul pe mâna lui Vrăbi. „Casă de piatră!”, le-au urat prietenii virtuali celor doi. Recent, Eugenia Chiriac a postat pe pagina sa de facebook informația că este „logodită din 21 aprilie 2023”.

ADVERTISEMENT

Florin Secureanu i-a dăruit iubitei bijuterii primite ca mită

În aprilie 2022, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Secureanu la 5 ani şi 10 luni de închisoare, el contestând decizia. Într-o investigație jurnalistică din 2016, Gazeta sporturilor a dezvăluit că fostul manager al spitalului Malaxa și-a construit și dotat casa din banii spitalului, pe care-i fura zilnic din casierie, vreme de 7 ani, ajungând la uluitoarea sumă de 1,9 milioane lei.

Mai mult, Secureanu și-a operat rudele la spitale private, pe banii spitalului Malaxa, și a primit mită bijuterii de la o firmă cu care semnase contracte pentru sterilizarea instrumentarului folosit în sălile de naștere, pe care i le-a dăruit iubitei sale. De asemenea, investigația a dezvăluit că Secureanu a cumpărat aparate medicale supraevaluate și că a încasat șpagă de la mai multe firme.

Deși în ultimii ani era acuzat într-un dosar de corupție, Secureanu părea să ducă o viață lipsită de griji, reflectată în pozele postate pe Facebook. Recent, Secureanu a fost fotografiat la locul său de veci, întins în fața unei cruci de marmură pe care scrie “Fam. Secureanu” și prenumele său, Florin-Adrian. “Cam tare salteaua…Pari cât se poate de viu”, au glumit amicii lui Secureanu.

ADVERTISEMENT