News

Cum a ajuns Gabriela Firea membră în Uniunea Scriitorilor din România. Romanul său se vinde cu 1,59 lei în librăriile online

17.09.2020 | 14:00
Cum a ajuns Gabriela Firea membra in Uniunea Scriitorilor din Romania Romanul sau se vinde cu 159 lei in librariile online
ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Gabriela Firea membră în Uniunea Scriitorilor din România reprezintă o poveste aparte. Actualul primar al Capitalei a reușit să scoată pe piață cinci cărți. A beneficiat chiar de susținerea unor oameni grei, oameni care au acceptat să-i prezinte lucrările și să le gireze.

Soția lui Florentin Pandele și-a început cariera literară în anul 2001. Atunci a publicat un volum de versuri, “O altă lume”. Vorbim despre o ediţie bilingvă, tipărită în română şi engleză. A fost un succes de casă și Firea a câştigat premiul de debut al Asociației Scriitorilor din Bucuresti.

ADVERTISEMENT

Nu toată lumea a primit cu aplauze scriitura fostei prezentatoare de la Antena 1. Ba chiar, presa a scos la iveală un adevărat scandal și a scris cum Gabriela Firea avea să devină sponsor al Asociației care a premiat-o, la puțin timp după ceremonie.

Gabriela Firea a intrat în 2002 în Uniunea Scriitorilor din România

La câteva luni distanță, Gabriela Firea a fost primită chiar în Uniunea Scriitorilor din România. Au urmat și alte titluri pentru edilul Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Printre cărțile scrise de ea se numără și romanul „Trei motive”, cartea pentru copii „Țara sucită și-nvârtită”, volumul de eseuri economice „Economia de cuvinte” și volumul de eseuri social-economice „Jurnalul unui observator”.

Dacă în declarația de avere, Gabriela Firea stă destul de bine din punct de vedere financiar, beletristica nu pare capitolul care i-a adus bani mulți în conturi. Cărțile social-democratei se vând destul de ieftin și cine își dorește să-i cunoască stilul trebuie să plătească bani serioși mai degrabă pe transport.

ADVERTISEMENT

Concret, volumul de versuri „O altă lume”, nu se mai găsește în oferta librăriilor online, în timp ce cartea pentru copii pare a fi o adevărată necunoscută chiar și pentru motorul de căutare google.

De curând, volumul „Economie de cuvinte”, apărut în 2009, a fost disponibil, la prețul de 4 lei pe site-ul „Printre cărti”. De asemenea, aici s-a vândut și „Jurnalul unui observator”. Nici această carte nu a rupt norii și a stat mult timp în așteptarea clienților, în ciuda prețului de 5 lei.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună carte a Gabrielei Firea se află încă în oferta librarilor. Prețul ei este unul derizoriu. Romanul  „Trei Motive”, apărut în 2007 se vinde în mai multe locuri, dar peste tot curierul este cel mai scump în ecuația achiziționării.

Astfel, pe site-ul târgulcărții.ro, romanul de 112 pagini se află la reducere. Cine vrea să-l cumpere acum plătește cu 20 la sută mai puțin. Astfel că, de la 1.99 lei, cartea Gabrielei Firea a ajuns să coste 1.59 lei.

De asemenea, pe site-ul okazii.ro, un utilizator vinde romanul de căpătâi al primarului general, dar prețul este de 2.99 lei și aceasta solicită o comandă minimă de 10 lei. La toate acestea trebuie să socotiți și costul curierului, unul care ajunge la 11 lei.

Interesant este că în urmă cu aproape zece ani, Gabriela Firea şi Florin Pandele au anunţat că vor să scrie împreună o carte. „Acum vreo două zile am stat şi ne-am gândit că vom scrie ce s-a întâmplat cu noi. Va fi o carte în care Gabi va scrie pagina din dreapta, iar eu pagina din stânga”, a explicat primarul oraşului Voluntari. Romanul nu a văzut până acum lumina tiparului.

ADVERTISEMENT