Sport

Cum a ajuns Jovan Markovic titular la națională! Tânărul fotbalist a fost contestat că nu are vârsta din buletin

Jovan Markovic este unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști români, iar evoluțiile foarte bune, din ultima perioadă, l-au obligat pe Mirel Rădoi să-l convoace la națională.
Cum a ajuns Jovan Markovic titular la nationala Tanarul fotbalist a fost contestat ca nu are varsta din buletin
Cum a ajuns Jovan Markovic titular la națională! Tânărul fotbalist a fost contestat că nu are vârsta din buletin
ADVERTISEMENT

Jovan Markovic (20 de ani) a fost descoperit de Silviu Bogdan, fostul manager al Centrului de Copii și Juniori al Universității Craiova.

Cum a ajuns Jovan Markovic titular la națională

Într-un interviu pentru FANATIK, din luna iulie a acestui an, Silviu Bogdan vorbea la superlativ despre Jovan Markovic și prevestea convocarea sa la națională.

ADVERTISEMENT

„Poate să ajungă un vârf al echipei naționale, dar totul depinde de el. Craiova are mai mulți jucători tineri de mare perspectivă în curte.

Înseamnă că este un fotbalist de perspectivă dacă a ajuns la Universitatea Craiova. E un jucător de calitate, l-am luat de la CSS Corabia.

ADVERTISEMENT

Domnul profesor Vâlcu a avut grijă de el când era mic. Din păcate, Jovan a stagnat o bună perioadă de timp din diverse motive. Am încredere în el.

Are o calitate tehnică deosebită, poate să crească. Jucătorii tineri de mare perspectivă de la Craiova trebuie să aibă șansa pentru a-și putea demonstra calitățile.

ADVERTISEMENT

Viitorul clubului ține de o academie puternică. Universitatea mai are jucători de perspectivă”, declara Silviu Bogdan, în luna iulie, pentru FANATIK.

Jovan Markovic a revenit la Universitatea Craiova, în această vară, după ce, în iarnă, fusese împrumutat la Academica Clinceni, echipă la care nu a primit prea multe minute de joc.

ADVERTISEMENT

Însă, după revenirea în Bănie, tânărul fotbalist a impresionat prin evoluțiile sale, astfel că selecționerul Mirel Rădoi a decis să-l aducă la națională pentru partidele din luna septembrie.

În meciul cu Islanda, câștigat de „tricolori” cu scorul de 2-0, Jovan Markovic a bifat primele minute în tricoul echipei naționale de seniori. Acesta a fost introdus în minutul 76, după ce Denis Alibec s-a accidentat.

Forțat de problemele din lot, Mirel Rădoi l-a titularizat pe Jovan Markovic și în meciurile cu Liechtenstein, respectiv Macedonia de Nord.

Jovan Markovic, contestat că nu are vârsta din buletin

Născut pe 23 martie 2001 la Belgrad (Serbia), Jovan Markovic este jumătate sârb și jumătate român. Mama sa este din România, iar tatăl din Serbia. Din păcate, acesta l-a abandonat, iar mama sa a plecat în Germania la muncă. Tânărul jucător și-a petrecut copilăria în orașul Corabia, din județul Olt.

În trecut, Jovan Markovic a avut probleme cu greutatea, însă a fost ajutat foarte mult de oamenii din staff-ul Universității Craiova, care i-au conceput un program special de pregătire, după revenirea de la Academica Clinceni.

Markovic a impresionat cu calitățile sale încă din perioada junioratului, când marca zeci de goluri. Nu de puține ori, acesta a fost contestat de adversari, deoarece credeau că este mai în vârstă decât scrie în buletin, lucru care nu este adevărat. FRF s-a interesat chiar în capitala Serbiei despre situația sa, iar actele au indicat clar: anul nașterii este 23 martie 2001.

  • 200.000 de euro este cota lui Jovan Markovic, conform transfermarkt.com

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,34 este cota pentru „peste 1,5 goluri” la meciul Macedonia de Nord – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT