News

Cum a ajuns Laura Codruța Kovesi alături de Vladimir Putin. Figurile de ceară, expuse la un muzeu din Bulgaria

Laura Codruța Kovesi a ajuns la un muzeu al figurilor de ceară din Bulgaria. Șefa Parchetului European, expusă alături de Vladimir Putin.
16.07.2021 | 22:05
Cum a ajuns Laura Codruta Kovesi alaturi de Vladimir Putin Figurile de ceara expuse la un muzeu din Bulgaria
ADVERTISEMENT

Laura Codruța Kovesi, cea care de la 1 iunie 2021 și-a început activitatea în fruntea Parchetului European, este vedetă la muzeul figurilor de ceară din Varna (Bulgaria).

Statuia procurorului-șef european a fost expusă alături de cea a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef european, lângă Vladimir Putin la un muzeu al figurilor de ceară din Bulgaria

Imaginea cu cele două personaje, de ceară, Kovesi și Putin, a fost postată pe pagina personală de Facebook de către fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu. Acesta precizează ca a primit-o pe e-mail.


În prima sa vizită externă din postura de procuror-șef european, Laura Codruta Kovesi a mers în Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la Euractiv.com, deplasarea fostei șefe DNA la Sofia Bulgaria, din iunie, a reprezentat o surpriză, în condițiile în care nu a fost anunțat un program al vizitei sale.

Sursa citată mai notează că, în ultimul an, Laura Codruta Kovesi a fost lăudată de bulgari. Aceștia își doresc o reformă a sistemului de justiție și care cer demisia actualului procuror general, Ivan Ghesev, acuzat de mulți că protejează oligarhia.

ADVERTISEMENT

Ce personalități din România mai pot fi admirate la muzeul de la Varna

În 2014, la Varna, a fost deschis un muzeu similar celebrului ”Madame Tussauds” din Londra.

La vecinii noștri de peste Dunăre pot fi văzute, printre figurile din ceară ale unor personaje celebre, Nicolae Ceauşescu, Regele Mihai, Inna şi Gheorghe Hagi.

”În muzeul nostru din Varna avem în jur de 60 de figurine. Oraşul nostru e la 160 de kilometri de Constanţa. Pe timpul verii oraşul este plin de români. Foarte mulţi au vizitat şi muzeul de ceară. Am decis să mergem şi noi la români. În luna iulie a început primul nostru turneu în afara Bulgariei. Am ajuns la Constanţa, iar acum suntem în Timişoara.

ADVERTISEMENT

Înainte să venim în România, l-am avut deja pe Ceauşescu, Regele Mihai şi Hagi. Pentru a face figurina cu Hagi m-am dus de câteva ori la Constanţa, pentru a mă întâlni cu fostul fotbalist. La una dintre întâlniri m-am dus cu capul lui, să-l vadă. I-a plăcut.

A fost greu să găsim echipamentul naţionalei României, cu care a jucat la Campionatul Mondial din 1994. Am vrut echipamentul din America. L-am obţinut de la un colecţionar”, a declarat Cvetan Atanasov, proprietarul Muzeului figurinelor de ceară de la Varna, pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT