Sport

Cum a ajuns Mario Nicolae de la cărat bagaje în Austria, la conducerea lui Dinamo: „I-a vândut pe toți!” Exclusiv

13.05.2021 | 22:33
Cum a ajuns Mario Nicolae de la carat bagaje in Austria la conducerea lui Dinamo Ia vandut pe toti Exclusiv
Marius Nicolae are din ce în ce mai mulți dușmani la Dinamo, dar vrea mai multă putere sezonul viitor.
ADVERTISEMENT

Dinamo a ratat calificarea în finala Cupei României, iar singura consolare a fanilor ar rămâne aceea că echipa este aproape să se salveze de la retrogradare. Aici a ajuns Dinamo, ai spune că nu se poate mai jos de atât. Și aici intră în scenă Mario Nicolae. Omul pe care nimeni din club nu îl mai suportă, dar care se laudă că o va reorganiza pe Dinamo.

Se poate și mai rău, a ținut Mario Nicolae să îi atenționeze pe dinamoviști. Venit practic de nicăieri, Mario vrea mai multă putere la Dinamo. Anunță că este nevoie de reorganizare, de salarii mai mici și de jucători care să înțeleagă problemele clubului. “La anul nu mai scăpăm”, este avertismentul incredibil al managerului sportiv.

ADVERTISEMENT

“Dacă sunt lăsat să fac ce îmi propun și sunt susținut, eu zic că putem sa punem totul la punct. Le fac pe răspunderea mea, cu ajutorul oamenilor de bine care iubesc Dinamo”, declară Mario într-un interviu pentru Prosport.

Dinamo nu s-a salvat încă de la retrogradare, dar Mario Nicolae face planuri pentru sezonul viitor: “Vrea mai multă putere”

Planuri pentru sezonul viitor, de parcă acesta în curs ar fi deja rezolvat. Doar că, dacă nu bate la Pitești, Dinamo ar putea lupta până în ultima etapă pentru a evita barajul. Deci nu e cel mai bun moment pentru a face planuri pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Singurul lucru pe care nu l-a spus Mario Nicolae este ce îl recomandă pe el pentru a ajunge să conducă un club de talia lui Dinamo. Primele luni din mandatul de manager sportiv cu siguranță nu lucrează în favoarea lui.

FANATIK a încercat să afle cât mai mult despre începuturile lui Mario Nicolae în fotbalul românesc. Pentru asta l-am contactat pe Dan Tocaci, cel care a fost omul de încredere al regretatului Florian Walter. Mario a trecut pe la U Cluj după un scurt periplu pe la FC Argeș. Unde își crease, de asemenea, mulți inamici.

ADVERTISEMENT
Dan Tocaci (stânga), alături de regretatul Florian Walter, la un meci al lui Laurențiu Reghecampf, în Arabia Saudită

Dan Tocaci, necruțător cu Mario Nicolae! Concluziile după experiența de la U Cluj: “Trădător, intrigant și nerecunoscător”

Într-un interviu oferit pentru FANATIK, Tocaci îi face un portret deloc măgulitor lui Nicolae. “Trădător, intrigant și nerecunoscător”, sunt câteva dintre caracteristicile care îl descriu pe managerul sportiv al lui Dinamo, spune chiar unul dintre oamenii care l-au băgat în fotbalul mare.

“Pe Mario l-am cunoscut în al doilea cantonament pe care l-am făcut cu U Cluj în Austria. El lucra la Antonios Antoniou, cipriotul care organiza cantonamente. Eu cu domnul Walter nu stăteam la același hotel cu echipa. Prin asta, noi făceam și treabă și eram și în vacanță.

ADVERTISEMENT

Veneam cu familiile. L-am rugat pe Toni pentru un băiat care s-a ocupat de noi să ne ducă bagajul. Și așa l-am cunoscut pe Mario. El a venit să îmi ducă bagajul de la autocar la hotel, iar eu am vrut să îi dau o șpagă. El a zis că nu e cazul”, rememorează Dan Tocaci prima întâlnire pe care a avut-o cu Marius Nicolae, actualul director sportiv al lui Dinamo.

Mario Nicolae a plecat cu scandal la U Cluj, unde Walter voia să îl facă scouter. Cum l-a trădat pe Antoniou

În primă fază, Mario Nicolae s-a făcut repede plăcut pe lângă Florian Walter. Iar patronul celor de la U Cluj s-a gândit imediat să îl aducă pe lângă echipa care la acea vreme se lupta pentru primele poziții în Liga 1. Asta deși Nicolae avea experiență zero în fotbal.

“Domnul Walter l-a apreciat că vorbea engleză şi l-a luat pe lângă noi. Şi mi-a zis hai să îl luăm la echipă. Nu avea nicio treabă cu fotbalul. I-am lui Walter că zis că nu avem cum să îl luăm acum, e angajatul lui Toni. Ne certăm cu el. În cantonamentul de iarnă a venit din nou pe lângă noi.

Am zis hai să terminăm cantonamentul şi după aia discutăm cu Toni dacă poate să ni-l dea. Domnul Walter a zis să vorbim cu el înainte, dacă vrea să vină sau nu. L-am chemat la o discuţie, de principiu a zis da. I-am zis stai să terminăm cantonamentul şi vorbim după cu Toni”, acestea au fost primele negocieri pentru intrarea lui Marius Nicolae în fotbal. Doar că actualul director sportiv al câinilor a făcut apoi prima dovadă a caracterului duplicitar.

Cum a profitat de oferta venită de la Florian Walter pentru a încerca să obțină o mărire de salariu de la Antoniou

“Primul lucru pe care l-a făcut Mario a fost că s-a dus la Toni şi i-a spus ‘domnul Walter îmi dă 1.500 de euro, tu dacă îmi dai 2000 rămân la tine. Mi-am stricat o prietenie cu Toni, nu mai răspundea la telefon. M-am dus peste el la hotel şi l-am întrebat. Mi-a zis ‘păi tu vrei să îmi iei omul’. I-am explicat că voiam să vorbim cu el înainte.

Şi uite aşa a ieşit un întreg tămbălău în cantonament. S-au mai calmat lucrurile, dar Toni oricum a rămas supărat. A fost foarte rezervat în următoarele cantonamente pe care le-am făcut cu el”, a rememorat Tocaci primele probleme pe care le-a provocat Nicolae în fotbalul românesc.

Dacă tot știa limba engleză, Marius Nicolae urma să fie pregătit pentru a fi scouter. Ce-i drept, mai trebuia să învețe și fotbal. Florian Walter era dispus să îi acorde timp, doar că au urmat noi gesturi deranjante.

Primul lucru pe care l-a făcut Mario după ce a ajuns la U Cluj. A încercat să “se lipească” de o excursie în Italia

“Până la urmă Mario a venit la noi. Un băieţel cuminţel, liniştit. Florian Walter voia să îl pregătească să fie scouter. Eu adusesem prin Toni programul de scouting cu date despre jucători. Am primit un mail şi i-am arătat şi lui Mario.

Era o invitaţie la un congres cu toţi scouterii. Şi a rămas că vorbesc eu. După câteva zile mă trezesc că vine Mario şi îmi zice că a vorbit cu domnul Walter şi trebuie să plece în Italia. Vă dați seama că m-am enervat și l-am luat tare imediat”, a povestit Tocaci despre primele tensiuni de la U Cluj.

Dar răbdarea lui Florian Walter a ajuns repede la limită, iar Marius Nicolae urma să fie concediat. Chiar Dan Tocaci a intervenit și i-a amintit prietenului său că l-a luat de la Antoniou și poate ar fi nedrept să îl lase așa repede fără job. Gest pe care avea de altfel să îl regrete.

Florian Walter a vrut să îl dea afară pe Nicolae. S-a mutat la Petrolul și a început să îl înjure pe fostul angajator

“La Cluj ne pusese toţi oamenii în cap. Mărginean (Ion Mărginean, fost conducător la U Cluj) nu voia să mai audă de el, eram pregătiţi să îl dăm afară. Florian mi-a zis să îi iau telefonul şi gata. Eu am zis că nu e normal să îl dăm afară, că l-am luat de la Toni, are şi el datorii. Mai făcuse și pe la Pitești unele chestii. Şi de bine ce l-am ţinut, el a început să facă şi alte măgării”.

Atunci când Florian Walter a ales să își mute investiția la Ploiești, Marius Nicolae a simțit că este un moment oportun să profite. A trecut în barca lui Dan Capră și a întors foarte repede armele împotriva celui care îl băgase în fotbal.

“Am plecat de la Cluj la Petrolul Ploieşti. Acolo s-a băgat pe lângă Capră, care nu ne voia pe mine, pe Mărginean. Când s-a dus la Ploieşti a început să ne trădeze pe toţi. Să vorbească urât de noi. Mario suferea că nu se mişca nimic la Cluj fără mine.

Mario Nicolae și-a câștigat prietenia lui Contra și a avut doar de profitat. Așa a ajuns la Guangzhou și Dinamo. La un pas și de FRF

El voia mereu să ciugulească. La Petrolul era Emil Ursu, frate cu Florian. Era şi Florin Tene. Iar la un meci la Ploieşti, pe bancă, de faţă cu toată lumea, a început să îl înjure pe Walter. Celor de pe bancă nu le venea să creadă. Ăsta era Mario. L-a trădat pe Walter”.

Primarul de la Ploiești, Bădescu, s-a băgat la Petrolul datorită lui Walter. Iar Mario a vorbit execrabil de el în cantonamente și la echipă la Ploiești. La Petrolul a început să vorbească urât și de jucători”.

La Petrolul, Marius Nicolae a reușit să își câștige prietenia lui Cosmin Contra. Chiar dacă jucătorii nu îl aveau deloc la suflet. Dan Tocaci îi critică pe cei din DDB pentru că îl acceptă în continuare la echipă. În ciuda faptului că a creat o atmosferă apăsată la club, iar jucătorii străini pe care i-a propus au dezamăgit. Meritele pentru seria bună de rezultate din campionat îi aparțin exclusiv lui Dusan Uhrin jr., pentru care au insistat cei din DDB.

Dan Tocaci nu înțelege de ce Marius Nicolae este ținut de DDB: “Un om care a vândut pe toată lumea. Profesional e zero barat”

“Nu înțeleg cum clubul ăsta, de care mă leagă cele mai frumoase amintiri, l-a adus pe ăsta. Este un cancer, un om care a vândut pe toată lumea. Mulți directori sportivi au meteahna asta de a lucra cu diferiți impresari de doi lei ca să își ia partea.

Profesional e zero. În fotbal l-a ținut Contra. La Cluj s-a îmbătat și l-am cărat în brațe să nu îl vadă jucătorii. L-a trădat și pe Antonio care l-a luat de milă că făcuse probleme și pe la Pitești. Avea niște datorii și pe acolo”, a mai declarat Dan Tocaci.

Dan Tocaci își amintește că Marius Nicolae a fost foarte aproape să ajungă și la FRF, în perioada în care Cosmin Contra era selecționer. Felix Grigore a fost cel care s-a opus. “Pe unde s-a dus a făcut numai rău, e un trădător”, a concluzionat Tocaci.

Cosmin Contra a încercat să îl ia pe Mario Nicolae și la FRF, dar Felix Grigore s-a opus acestei variante

“Cât a fost la FRF, Contra a vrut să îl aducă și pe el. Prietenul meu Felix Grigore a zis că nu are ce căuta acolo. Profesional era zero, nu avea cum. La Dinamo a ajuns pe prietenia dintre Contra și Gane. Pe unde s-a dus, Mario a făcut numai rău. E un trădător.

Și la Ploiești a țipat la jucători, a fost scandal mare. Cu el, Dinamo va retrograda. Sunt atâția profesioniști care ar trebui să lupte să salveze Dinamo, ca Florin Prunea sau Ionel Dănciulescu”, a mai spus Tocaci pentru FANATIK.

Nu doar Dan Tocaci este convins că Marius Nicolae nu are ce căuta la Dinamo. Mai multe glorii ale formației din Ștefan cel Mare l-au contestat în ultimele luni. Cornel Dinu și Florin Prunea au fost cei mai vehemenți.

Cornel Dinu l-a făcut praf pe Nicolae! Acuze dure și de la Florin Prunea: “Penescu l-a dat afară că fura jambiere din vestiar”

“Așezarea unui manager tehnic controversat, ca mai tot ce e pe la noi, cu alură de pustnic credincios, nu ajută. Mai ales că, declarând mai întâi că e greu să aduci jucători de „afară”, neajungându-ne spanielii, în situația în care e Dinamoul, a dus, totuși câțiva… deși mai erau în curtea proprie vreo trei tineri credibili”, spunea Cornel Dinu, în exclusivitate pentru FANATIK, în luna februarie.

Mai vehement a fost Prunea, care și-a amintit de perioada în care Mario Nicolae a lucrat la Pitești, când FC Argeș era patronată de Cornel Penescu.

“Despre el am o părere proastă. Foarte proastă! Îl cunosc de foarte mult timp! Eu doar spun că am vorbit la vremea respectivă când era la Pitești cu Penescu. Și Penescu îmi spunea că l-a dat afară că fura jambiere din vestiar! Dispăreau seturile de jambiere și nu știau ce se întâmplă! Până i-au întins o capcană și l-au prins când fura din vestiar! Nu știu cum a ajuns la Dinamo! Sincer! Nu știu! Nu știu!”, a declarat Florin Prunea în exclusivitate pentru FANATIK.

Contactat de FANATIK, managerul sportiv al lui Dinamo, Marius Nicolae, nu a vrut să comenteze.

ADVERTISEMENT