Sport

Cum a ajuns Mircea Geoană rapidist! Când a fost prima dată în galerie pe Giulești

Mircea Geoană este un mare fan al Rapidului. Când a fost pentru prima dată Secretarul general adjunct al NATO pe stadionul din Giulești.
07.07.2024 | 08:30
Cum a ajuns Mircea Geoana rapidist Cand a fost prima data in galerie pe Giulesti
Cum a ajuns Mircea Geoana RAPIDIST! Cand a fost PRIMA DATA in GALERIE pe Giulesti
ADVERTISEMENT

Rapid București este, fără îndoială, una dintre cele mai iubite echipe din România. Stadionul din Giulești este plin la fiecare partidă, iar suporterii însoțesc echipa în deplasările din întreaga țară. Surprinzător sau nu, Mircea Geoană este un mare susținător al Rapidului.

Mircea Geoană, un mare rapidist

Mircea Geoană se pregătește pentru alegerile prezidențiale. Invitat la emisiunea „Sport și Politică”, moderată de Horia Ivanovici, Geoană a discutat despre subiectele de actualitate, atât din scena politică, cât și din lumea sportului.

ADVERTISEMENT

Secretarul general adjunct al NATO a declarat că este un mare rapidist încă din copilărie. Acesta a povestit cum a ajuns să susțină echipa din Giulești și a menționat că a făcut deplasări cu galeria. În mod normal, el ar fi trebuit să fie fanul celor de la Universitatea Craiova sau Steaua București.

„Dragostea dintâi nu dispare niciodată. Știi ce se întâmplă? E vorba de echipa la care mergi prima dată pe stadion. Prima dată pe stadion m-a dus tatăl unui fost coleg de la școală, un mare rapidist. El era inginer la Electromontaj. Cu el și cu prietenul meu am fost pentru prima dată pe Giulești.

ADVERTISEMENT

Tata ține cu Craiova, mama cu Craiova. Tata e militar, puteam să țin cu Steaua. Eram încă în școala generală când am mers prima dată la un meci al Rapidului. După aceea mergeam cu tatăl lui Răzvan când echipa juca în divizia a doua pe la Turnu Măgurele.

(n.r. A fost dragoste la prima vedere cu Rapidul?) Cred că da. Am fost pe stadion, am fost în galerie. ‘Distinsul domn Mircea Geoană’. Ce are una cu alta? Am fost în galerie organizată, am fost la meciuri din divizia B pe la Câmpina…

ADVERTISEMENT

Am făcut armata la Slatina și îmi aduc aminte că exista pe atunci o echipă, Dinamo Slatina. Țin minte că mergeam mai mult sau mai puțin cu permisie la meci când juca cu Rapidul. Săream gardurile. Mergeam în uniformă.

În mod normal ar fi trebuit să țin ori cu Craiova, ori cu Steaua. Părinții mei erau amândoi olteni pur sânge. Acasă vorbeau cu dialect oltenesc. Ei țineau cu Știința. Nu se putea altfel. Făceam deplasări. Cu „nașul” pe tren, mai ales în divizia B a fost cea mai mare experiență a mea”, a precizat Mircea Geoană la emisiunea Sport și Politică”.

ADVERTISEMENT

Mircea Geonă despre Rapid: ”O echipă mică împotriva celor mari”

Mircea Geoană și-a amintit de atmosfera de pe stadioanele din România din trecut. Politicianul a precizat că înainte de anii 2000, în tribune oamenii erau mult mai relaxați și mai aproape de echipe, ajungând la locurile lor cu multe ore înainte de fluierul de start.

„Jucam table cu neamurile de la Craiova, cu tata. Îmi aduc aminte, era un meci cu Portugalia. S-au dus cu 7-8 ore înainte și dădeau cu zarurile în tribună. Jucam table, îți dădea voie și cu bere. Pe vremea aceea, Rapidul era foarte popular. Am prins și ultimul val. O echipă mică împotriva celor mari”, a încheiat politicianul.

Cum a ajuns Mircea Geoana RAPIDIST! Cand a fost PRIMA DATA in GALERIE pe Giulesti

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus...
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută....
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută. Românii, prinși între negocierile pentru funcții și excentricitatea moștenită de acasă
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el