Fotbal intern

Cum a ajuns Mirel Rădoi selecţionerul României U21. “E venit aici să îmi ia locul!”

25.12.2018 | 10:32
Cum a ajuns Mirel Radoi selectionerul Romaniei U21 E venit aici sa imi ia locul
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, selecţionerul echipei naţionale a României U21, a dezvăluit cum a ajuns să fie antrenorul “tricolorilor” mici şi susţine că a insistat pentru ca Daniel Isăilă să continue pe banca reprezentativei de tinerei şi să respingă oferta pe care o primise de la Al Hazm.

Echipa naţională a României avea şanse mari să se califice la EURO 2019 în momentul în care Daniel Isăilă a decis să îşi rezilieze contractul cu FRF şi să accepte oferta venită de la Al Hazm. Mirel Rădoi a explicat că a avut o discuţie cu Isăilă înainte să se înţeleagă cu Răzvan Burleanu şi a încercat să îş convingă pe acesta să nu renunţe la reprezentativa de tineret.

ADVERTISEMENT

”Nu am ştiut de oferta lui Dani, pe parcursul relaţiei dintre noi, după ce a urmat acel amical cu Anglia şi cel cu Wolverhampton la ceva timp am avut o discuţie cu el şi mi-a spus că este în tatonări, are câteva oferte şi că cea mai serioasă ar fi echipa de unde a şi acceptat până la urmă, în Arabia Saudită. După care am discutat, am încercat cu toţii plecând de sus, de la Răzvan până la mine, am încercat cu toţii să-l convingem să rămână, sub diferite aspecte. Că nu ştii dacă te mai întâlneşti cu şansa asta, am încercat înt-un fel să-l împingem să respingă acea ofertă, pentru că eu credeam că oricine ar fi venit în locul lui nu ar fi capabil să ducă munca lui la bun sfârşit.

Eu în momentul ăla nu mă gândeam la mine, ci pur şi simplu la meseria mea. E foarte uşor de lucrat cu Dani. Să spun aşa, e pe aceeaşi lungime de undă cu mine. Dacă am să îţi spun ceva, ţi-o spun, dar nu ca un reproş. Ţi-o spun faţă în faţă, ca o discuţie în care indiferent dacă la un moment dat ajungem să avem un dialog conflictual, la sfârşitul dialogului trebuie să luăm ceva pozitiv”, a spus Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

ADVERTISEMENT
Mirel Rădoi discutând cu jucătorii săi la un antrenament susţinut de România U21
Mirel Rădoi discutând cu jucătorii săi la un antrenament susţinut de România U21

Ce le-a cerut Mirel Rădoi oficialilor de la FRF înainte să semneze

“Chiar le-am zis celor de la federaţie că înainte să accept postul aş vrea să am o discuţie cu Dan Isăilă, să ştiu exact ce am eu de făcut, să nu creadă că intervin peste el. Probabil că în mintea oricărui antrenor, în momentul în care veneam eu, care fusesem antrenor, te gândeşti băi, e venit aici să îmi ia locul. Şi atunci eu am vrut să am o discuţie cu el şi i-am explicat anumite lucruri şi a fost totul în regulă”, a spus Mirel Rădoi la Telekom Sport.