News

Scandal uriaş în Formula 1! Racing Point, amendă uriaşă şi depunctare după ce a copiat componente de la Mercedes

07.08.2020 | 11:10
Scandal urias in Formula 1 Racing Point amenda uriasa si depunctare dupa ce a copiat componente de la Mercedes
ADVERTISEMENT

A apărut și primul pilot din Formula 1 depistat pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba de mexicanul Sergio Perez, al cărui test a ieșit cu o seară înaintea primelor antrenamente libere de la Silverstone, acolo unde se va desfășura etapa a patra din acest sezon. Perez nu va putea evolua nici în a doua cursă de la Silverstone, fiind înlocuit cu Nico Hulkenberg. Echipa Racing Point are probleme mult mai mari, fiind amendată şi depunctată din cauza faptului că a copiat componente de la monopostul Mercedes. 

UPDATE, 7 august, ora 12:19. Scandal uriaş în Formula 1! Echipa Racing Point, acuzată de cei de la Renault că au copiat elemente ale monopostului Mercedes din 2019 a fost amendată de FIA cu 400.000 de euro şi depunctată cu 15 puncte din clasamentul constructorilor. Echipa a reuşit să obţină 42 de puncte în primele 4 etape din acest sezon.

ADVERTISEMENT
Scandal uriaş în Formula 1! Racing Point, amendă uriaşă şi depunctare după ce a copiat componente de la Mercedes
Scandal uriaş în Formula 1! Racing Point, amendă uriaşă şi depunctare după ce a copiat componente de la Mercedes

UPDATE, 7 august, ora 11:11. Echipa Racing Point a confirmat faptul că Nico Hulkenberg va concura și în a doua cursă de la Silverstone. Pilotul german îl înlocuiește pe Sergio Perez, depistat cu COVID-19. Mexicanul este în continuare în izolare și a ieșit din nou pozitiv, astfel că perioada de pauză va mai continua. În prima cursă, Hulkenberg nu a putut lua startul din cauza unor probleme la mașină.

Nico Hulkenberg, confirmat pentru încă o cursă din Formula 1! Sergio Perez a ieşit pozitiv la COVID-19 după un nou test
Nico Hulkenberg, confirmat pentru încă o cursă din Formula 1! Sergio Perez a ieşit pozitiv la COVID-19 după un nou test

Nico Hulkenberg este pilotul care i-a luat locul lui Sergio Perez la echipa Racing Point și va participa în cursa de duminică. Hulkenberg a fost chemat de urgență de formația deținută de Lawrence Stroll, el fiind fără contract în acest sezon. Germanul se relaxa pe plajele din Mallorca și nici nu se gândea că va avea de pilotat în weekend.

ADVERTISEMENT

Nico Hulkenberg a fost pus pe liber la finalul anului trecut de constructorul Renault, care a ales să îi acorde încredere lui Esteban Ocon. Interesant este că Esteban Ocon pleacase în urmă cu un an în urmă chiar de la Racing Point, când la echipă a ajuns Lance Stroll.

Cum a ajuns Nico Hulkenberg de pe plajele din Mallorca direct în Formula 1 în câteva ore! Sergio Perez, în izolare

Otmar Szafnauer, directorul echipei Racing Point l-a sunat imediat pe Hulkenberg de la testul pozitiv al lui “Checo” Perez. Germanul avea alte planuri în acest weekend. El trebuia să fie la Nurburgring, unde ar fi avut un test cu o mașină GT4.

ADVERTISEMENT

Dar, planurile i s-au dat peste cap și după telefonul lui Szaufnauer a plecat imediat la Silverstone. Inițial, echipa trebuia să apeleze la unul dintre piloții de teste de la Mercedes: Stoffel Vandoorne sau Esteban Guttierez, între Mercedes și Racing Point fiind o relație foarte strânsă.

Vandoorne și Guttierez au fost primele opțiuni! Dar Racing Point a mizat pe experiența lui “Hulk”

Vandoorne nu a putut răspunde chemării, având un contract de respectat în Formula E, iar echipa a ales până la urmă varianta Hulkenberg, pilot mai experimentat în Formula 1 decât Esteban Guttierez.

ADVERTISEMENT

Nico Hulkenberg a fost pilot la Force India (actualul Racing Point) în trecut, iar ca pilot în Formula 1 germanul este văzut ca unul rapid și care ar putea oricând să revină pe postul de titular la una dintre echipe. În plus, “Hulk” nu a lipsit mult din Marele Circ, doar primele trei etape din acest sezon.

Când a primit telefonul lui Szafnauer, Nico nu a ezitat. Și-a luat o geantă și a zburat de urgență în Marea Britanie. I s-a făcut testul COVID-19 și a plecat la circuitul de la Silverstone. Pe circuitul britanic vor avea loc două curse și sunt șanse mari ca la ambele, Hulkenberg să piloteze mașina Racing Point.

Germanul a avut 45 de minute să învețe toate butoanele de pe volan! A terminat pe 9 în primele antrenamente

Timpul a fost principalul dușman al lui Hulkenberg. El trebuia să ajungă la circuit la ora 08:00, dar din cauza protocoalelor COVID-19 a mai avut de așteptat. Astfel, în 45 de minute a fost nevoit să se acomodeze cu volanul și cu comenzile de pe el. Apoi, a plecat în primele antrenamente libere.

La primele antrenamente libere, Nico Hulkenberg a reușit să încheie pe locul 9. A fost primul contact cu noua mașină și principala provocare va fi ca până la startul calificărilor, germanul să se acomodeze cât mai mult cu mașina.

Nico Hulkenberg, obiectiv primul podium din Formula 1 după 179 de starturi!

Însă, nu va fi simplu pentru german. Nu a mai urcat într-un monopost de peste 8 luni, iar condiția fizică a piloților este esențială într-o cursă pe un circuit atât de rapid cum e cel de la Silverstone. Lando Norris s-a resimțit după prima etapă din Austria tocmai din cauza lipsei de kilometri parcurși într-un monopost, suferind vânătăi în zona coastelor.

Obiectivul lui Nico Hulkenberg este clar pentru cele două curse de la Silverstone. Obținerea primului podium din carieră după 179 de starturi în Formula 1 și obținerea unui loc de titular într-o echipă pentru sezonul viitor. Totul depinde de cele două curse.

 

ADVERTISEMENT