Fotbal intern

Cum a ajuns Nicolae Dică să nu mai fie suportat de jucătorii FCSB! Episodul Șumudică, ultima aroganță. EXCLUSIV

08.05.2019 | 18:45
Cum a ajuns Nicolae Dica sa nu mai fie suportat de jucatorii FCSB Episodul Sumudica ultima aroganta EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al roș-albaștrilor este unul dintre invitații permanenți ai emisiunilor de la Telekomsport. După separarea de echipa lui Gigi Becali, tehnicianul a devenit mult mai dur în discursul său public. Schimbarea de stil a acestuia i-a afectat și mandatul de la fosta echipă. FANATIK a aflat cum a ajuns Nicolae Dică să nu mai fie suportat de jucătorii FCSB. Relația dintre el și fotbaliști s-a deteriorat enorm în ultimele luni ale colaborării.

Cum a ajuns Nicolae Dică să nu mai fie suportat de jucătorii FCSB! Nici nu le mai răspundea la salut

Nicolae Dică a lansat un atac la adresa lui Marius Șumudică zilele trecute. Dică l-a ironizat pe Șumudică, tehnician cu care a avut de-a lungul timpului mai multe divergențe. “Am văzut că îşi dă cu părerea dânsul despre mine. Acum ne ceartă pe toţi? Chiar aşa? Nu mai putem să spunem nimic? Să ne lase pe noi în pace, că avem şi noi ceva de spus în fotbalul ăsta. Am făcut şi noi ceva în fotbalul ăsta. Eu aştept ca domnul Şumudică să vină, să ia o echipă ca Steaua sau CFR, să vedem dacă va reuşi să câştige campionatul. Șumudică va ajunge antrenor la FCSB. Ce contează că toată viața lui a fost un antistelist? Nu se întoarce el ca o clătită? A spus-o chiar el! Are o relație bună cu patronul și eu cred că Șumudică va fi antrenor la FCSB”, a declarat fostul antrenor al roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

Aroganța lui Dică nu este însă o atitudine nouă în comportamentul acestuia. Sursele FANATIK susțin că acesta ajunsese să aibă o relație extrem de tensionată cu fotbaliștii FCSB. În ultimele luni ale colaborării, Dică devenise foarte agresiv în modul în care transmitea indicațiile și a depășit de câteva ori limitele normalului, fapt ce i-a atras pierderea respectului greilor din vestiar. Dică nu mai ținea cont că țipa la jucători tineri sau cu sute de meciuri la activ, în încercarea sa de a arăta că el este șeful! Apoi, pe finalul mandatului, antrenorul ajunsese chiar să nu mai răspundă salutului unora dintre jucătorii săi, pe care îi considera responsabili pentru rezultatele slabe ale echipei. Toate acestea au făcut ca imaginea sa în ochii fotbaliștilor să scadă simțitor.

Nicolae Dică și Meme Stoica pe marginea terenului
Nicolae Dică a pierdut și sprijinul lui Meme Stoica în ultimele săptămâni petrecute pe banca tehnică a FCSB. Directorul sportiv al roș-albaștrilor a fost omul care l-a susținut pe Dică în relația cu Gigi Becali în momentele foarte grele. Sursa foto: Sportpictures.eu

Gigi Becali l-a dat afară pentru “nesupunere”

Nicolae Dică a fost îndepărtat la finalul lui 2018 de pe banca tehnică a FCSB. “Ştiţi ce mi-a spus Meme într-o zi? Tu te gândeşti doar la Dică şi la familia lui? Gândeşte-te la 30 de familii, care suferă, cele ale jucătorilor”, afirma Becali. În spatele acestor cuvinte se afla exact motivul dezvăluit de sursele FANATIK: ruptura totală dintre jucători și antrenor. Chiar și Meme și-a retras sprijinul pentru tehncian, iar acest lucru s-a dovedit apoi a fi decisiv.

ADVERTISEMENT

Nicolae Dică a fost dat afară de Gigi Becali pentru “nesupunere”. A fost momentul de rebeliune al tehnicianului, umilit de patron luni la rând. Dică a ignorat porunca lui Becali la meciul cu CFR Cluj, 0-2, din sezonul regulat, și a plătit cu postul. “Nu-l dădeam afară, pentru că nu vreau să supăr oameni, numai că el nu a înţeles un lucru. Am vorbit tot timpul de neascultare şi neascultarea jucătorilor. Prin neascultare s-a pierdut lumea. Dacă nu asculţi atunci înseamnă că ai o vină”, declara la acea vreme Gigi Becali.

80 de meciuri a antrenat-o Nicolae Dică pe FCSB, între 9 iunie 2017 și 23 decembrie 2018