Fotbal intern

Cum a ajuns Ovidiu Hațegan să arbitreze CFR – FCSB. Motivul pentru care Kyros Vassaras încalcă regula impusă tot de el

13.06.2020 | 21:17
Cum a ajuns Ovidiu Hategan sa arbitreze CFR  FCSB Motivul pentru care Kyros Vassaras incalca regula impusa tot de el
ADVERTISEMENT

Arbitrul Ovidiu Hațegan a fost desemnat de Comisia Centrală să conducă meciul CFR Cluj – FCSB, din etapa a treia a play-off-ului, deși în martie, atunci când era programat iniţial meciul, nu fusese delegat.

Cum a ajuns Ovidiu Hațegan să arbitreze CFR – FCSB

FANATIK a aflat motivul pentru care Kyros Vassaras și-a încălcat unul dintre principiile de bază după care s-a ghidat de la venirea sa la conducerea CCA și l-a trimis pe Ovidiu Hațegan să arbitreze CFR Cluj – FCSB.

ADVERTISEMENT

Atunci când a preluat șefia comisiei, Vassaras a decis ca niciun arbitru să nu fie delegat la meciurile unei echipe într-un interval mai mic de două etape, lucru care îl scotea pe Hațegan din calcule pentru derby.

Centralul din Arad a condus întâlnirea FC Botoșani – FCSB 2-2, din prima etapă a play-off-ului, și, în mod normal, ar mai fi putut fi delegat la un meci al ”roș-albaștrilor” abia din runda a patra.

ADVERTISEMENT

Hațegan a arbitrat meciul direct de pe Arena Națională din toamnă

De altfel, CCA îl delegase inițial pe Radu Petrescu, în martie, atunci când ar fi trebuit să se joace partida în cazul în care campionatul nu ar fi fost oprit din cauza pandemiei de coronavirus.

Grecul Kyros Vassaras a decis acum să-l delege pe Ovidiu Hațegan pentru că și-a dat seama de importanța întâlnirii în lupta la titlu și pentru că este nevoie de un arbitru de top.

ADVERTISEMENT

O altă variantă pentru jocul din Gruia o reprezenta Istvan Kovacs, al doilea cel mai bun arbitru român, însă acesta fusese ales să conducă întâlnirea Universitatea Craiova – FC Botoșani, care între timp a fost amânată după ce medicul oaspeților a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

În acest sezon, Ovidiu Hațegan a arbitrat meciul direct al celor două formații de pe Arena Națională, din etapa a zecea a sezonului regulat, care s-a încheiat nedecis, scor 0-0.

ADVERTISEMENT

Centralul din Arad a mai condus câte un joc al celor două combatante în acest sezon. Pe lângă acel FC Botoșani – FCSB 2-2, din prima etapă a play-off-ului, el s-a mai aflat la centru la partida Dinamo – CFR Cluj 0-0, din runda a 16-a a ssezonului regulat.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 3,70 este cota pentru “se marchează 1 gol”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT