Cum a ajuns patronul unei echipe înfiinţate în 2010 să-l ironizeze pe Dan Petrescu: “Nu vreau un antrenor care caută scandal. Mentalitatea lui nu coincide cu a mea”

SPECIAL FANATIK
Gabriel Esanu   
în Casa Pariurilor Liga 1
13/04/2021, 14:30
Cum a ajuns patronul unei echipe înfiinţate în 2010 să-l ironizeze pe Dan Petrescu: “Nu vreau un antrenor care caută scandal. Mentalitatea lui nu coincide cu a mea” SPECIAL FANATIK
Dan Petrescu a avut un mandat foarte scurt la Kayserispor. Nici turcii nu i-au apreciat temperamentul coleric. Sursă foto: Hepta.ro

Liber de contract după despărţirea de Kayserispor, Dan Petrescu ar trebui să fie primul pe lista oricărui patron de club care vrea performanță. Doar că ofertele nu curg pentru omul cu patru titluri de campion în Liga 1, plus Cupa Chinei și Supercupa României. 

Ba chiar mai mult, Dan Petrescu a ajuns să fie chiar ironizat de patronul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Într-o declarație frumos ornată și cu diferite complimente, Laszlo Dioszegi a trimis câteva săgeți la adresa omului care a câștigat ultimele trei ediții de campionat cu CFR Cluj.

Patronul de la Sepsi spune că ştire despre negocierile cu Dan Petrescu ar fi fost lansată chiar de impresarii celui din urmă. Şi că preferă un antrenor aşa cum este Leo Grozavu, în locul scandalagiului Petrescu.

Laszlo Dioszegi, declaraţie surprinzătoare: “Este o diferenţă mare de mentalitate între Dan Petrescu şi Leo Grozavu”

“Agenții vor să vândă jucătorii și antrenorii și atunci mai pun o știre d-asta, fake news cum se spune. Ziarele sportive și nu numai înghit gălușca și imediat încep să sune, să întrebe. Dan Petrescu este un antrenor foarte, foarte bun, nu este de buzunarul nostru. Și nici mentalitatea lui nu coincide cu mentalitatea mea.

Eu vreu un antrenor care este puțin mai pe locul lui. Nu vreau scandaluri. Noi vrem să fim o echipă… nu mică, o echipă mare cu un antrenor care știe unde îi este locul și nu caută scandal cu arbitri. Dan Petrescu este foarte bun antrenor, dar știm cu toții că aproape la fiecare meci lua cartonaș roșu. Nu că Leo (n.r. – Leo Grozavu) nu ar lua. Dar, totuși, este o diferență mare de mentalitate între Dan Petrescu și Leo Grozavu”, a declarat Laszlo Dioszegi pentru We Radio Sfântu Gheorghe.

O declarație care pune sub semnul întrebării cota pe care “Bursucul” și-a creat-o în Liga 1. Are nevoie Dan Petrescu de Sepsi în încercarea de a mai apărea pe la știri ca să își găsească echipă? Vorbim despre un component de bază al Generației de Aur, cu 95 de selecții la echipa națională.

Şfaiţer a fost ceva mai cumpătat: Petrescu nu are nevoie de publicitate. Sepsi nu îşi permite un asemenea antrenor”

“Vă zic cu sinceritate că Dan Petrescu nu are nevoie de publicitate, el este un antrenor foarte valoros, dar în acest moment Sepsi nu îşi permite un asemenea antrenor.. nu avem un buget care să se bată la campionat cu cei de la CFR, Craiova, FCSB etc.

Noi investim foarte mult în infrastructură, avem un echilibru financiar, ne dorim performanţă de la an la an.. Nu ne permitem un antrenor ca Dan Petrescu, total eronat deci.. Dan Petrescu doreşte trofee, dar la momentul acesta nu a existat nici o discuţie şi eu sunt sincer 100%”, spunea preşedintele lui Sepsi, Cornel Şfaiţer, în martie, pentru Look Sport.

Dan Petrescu a câştigat titlul cu Unirea Urziceni în 2009. Grozavu are zero trofee, iar Sepsi s-a înfiinţat în 2010

Despre cel mai de succes antrenor din Liga 1 în ultimii ani, campionul ultimelor trei ediții. Cu tot respectul pentru ascensiunea celor de la Sepsi, care au prins din nou faza play-off a Ligii 1, prima parte a declarației este cel puțin nefericită. Fie și pentru simplul motiv că Dan Petrescu a câștigat primul său titlu de campion în 2009, cu Unirea Urziceni. Sepsi s-a înființat în 2010.

Iar finalul este din nou unul deloc inspirat. “Este o diferență mare de mentalitate între Dan Petrescu și Leo Grozavu”. Mai ales că Dioszegi îl vede pe Petrescu drept pierzător în această comparație. Petrescu și Grozavu sunt de aceeași vârstă, 53 de ani. Doar la acest capitol se poate pune semnul egal între cei doi.

Un antrenor cu rezultate bune, atât la FC Botoșani cât și la Sepsi, Leo Grozavu nu se poate ridica la nivelul lui Petrescu. Fostul jucător al lui Dinamo nu are niciun trofeu în cariera de antrenor. Sau poate Dioszogi s-a referit la temperamentele celor doi atunci când a vorbit despre “diferența mare de mentalitate”.

Cum a reacţionat Laszlo Dioszegi când s-a zvonit că Leo Grozavu îşi bate jucătorii: “Şi eu am 110 kilograme”

Dan Petrescu este recunoscut că își mai înjură jucătorii. Ba chiar îi face cu ou și oțet pe arbitri. Dar Leo Grozavu a dus lucrurile la un alt nivel. În martie 2017 i-a aplicat o corecție fizică lui Cătălin Golofca. În timpul meciului Astra – FC Botoșani 3-0, chiar pe banca de rezerve. Jap, jap. Antrenor cu grijă pentru imaginea clubului.

Ba chiar Laszlo Dioszegi anunța startul unei anchete interne pentru a afla dacă Leo Grozavu i-a “altoit” pe unii jucători. Au trecut doar nouă luni de atunci, iar Grozavu a primit credit. Şi a obţinut şi rezultate bune.

“Vreau să aud părerea antrenorului Leo Grozavu, vreau să vorbesc cu jucătorii și după aceea luăm decizia.Să vedem ce o să spună și jucătorii pentru că e inadmisibil să vorbim de bătaie sau chestii din astea. Eu sper să fi fost doar o mustrare. Eu am vorbit cu 5-6 jucători, nu toți spun același lucru. Și vreau mâine să stau de vorbă față în față și vedem ce se întâmplă. Să știți că și eu am 110 kg, deci nu e așa ușor. E un tip de nota 10 Leo”, spunea Laszlo Dioszegi pentru Digi Sport.

Cum şi-a stricat singur cota Dan Petrescu. Înjurăturile, văicărelile şi tăvălelile l-au ţinut departe de fotbalul mare din Europa

Pe de altă parte, declaraţiile lui Dioszegi ar trebui vină cu nişte semne de întrebare şi pentru Dan Petrescu. Şi-a creat singur această imagine de scandalagiu. Cu numeroasele reacţii adesea nepotrivite. Cu declaraţii în care dădea de pământ cu arbitri. Meci de meci.

Un antrenor excelent în campionatul României, Dan Petrescu a cam dat chix la experienţele din străinătate. Şi nici nu a primit ocazia de a antrena echipe ceva mai importante din Europa. În ciuda faptului că a avut o carieră de jucător absolut impresionantă. Iar titlurile obţinute în Liga 1 l-ar fi recomandat pentru ceva mai mult în carieră.

Dar Dan Petrescu a fost victima imaginii de antrenor coleric pe care singur şi-a creat-o. Cu înjurăturile la adresa jucătorilor şi arbitrilor. Cu tăvălelile şi văicărelile sale. Imagine incompatibilă cu tot ceea ce se cere în fotbalul mare din Europa. Şi care i-a adus numai deservicii pe parcursul carierei.

Închide ×