News

Cum a ajuns România codaşa Europei la autostrăzi! Topul promisiunilor făcute de partidele politice

Cum a ajuns România codaşa Europei la autostrăzi şi ce promisiuni au făcut politicienii după momentul decembrie 1989
09.09.2021 | 12:50
Cum a ajuns Romania codasa Europei la autostrazi Topul promisiunilor facute de partidele politice
Partidele au promis mii de kilometri de autostradă, dar au livrat mai nimic. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Revoluţia din 1989 a venit cu schimbări importante, dar metehnele clasei politice au rămas cam la fel. Prima mare promisiune pe care politicienii au încălcat-o a fost cea a neparticipării FSN-ului la alegeri. Formaţiunea condusă de Ion Iliescu nu a stat o clipă pe gânduri şi a accelerat pe lângă adversari, deşi, iniţial reprezentanţii grupării au spus că nu vor intra în lupta politică. Apoi, încet, dar sigur promisiunile au început să fie călcate în picioare cu viteza luminii.

Mai mult decât atât, politicienii au învăţat să jongleze în preajma alegerilor cu dorinţele oamenilor şi au dus totul la nivel de artă. De la banala găleată pentru oamenii din mediul rural şi până la sticla de ulei oferită înaintea scrutinului, clasa politică a „coborât în iarbă” atunci când a fost nevoie. A revenit imediat în lojă, la puțin timp după anunțarea rezultatelor, în diferite alianțe, coaliții sau cumetrii.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns România codaşa Europei la capitolul autostrăzi!

În cazul autostrăzilor minciuna a avut picioare scurte și oamenii au înțeles repede ideea. Din clipa în care România a fost primită la masa UE și românii au putut să iasă din țară fără mari bătăi de cap, au înțeles inevitabilul și dezastrul făcut de clasa politică.

La ani lumină de autostrăzile din vestul continentului și chiar la o distanță aproape nerecuperabilă față de vecinii apropiați, România a continuat să-și numere morții pe șoșele, să primească parcele de autostradă, dar să plătească bani grei pentru promisiuni electorale.

ADVERTISEMENT

Gargara politicienilor din ultimii zece ani a adunat, atenție, peste zece mii de kilometri de autostradă. Atât au promis, atât au spus că fac, indiferent de culoarea lor politica. În realitate, România are calculat, vă rugăm, stați jos, doar 4 centimetri de autostradă pe cap de locuitor. Este cea mai mică rată din Europa, o rată care stârnește mai degrabă amuzamentul.

De la guvernare la guvernare, de la program la program, fiecare premier în parte a venit și s-a bătut cu pumnii în piept anunțând autostrăzi terminate în cel mai scurt timp posibil. Între timp, România a rămas țara care nu a reușit nici măcar să-și lege provinciile istorice prin drumuri de mare viteză.

ADVERTISEMENT

Câţi kilometri de autostradă a promis fiecare partid în parte

La finalul anului trecut, România avea aproximativ 912 kilometri de autostradă. Ca să înțelegem cu adevărat drama, Bulgaria, o țară cu o suprafață de două ori mai mică, a construit deja 807 kilometri. În același timp, Croația se lăuda cu 1313 kilometri, Polonia a ajuns la 3797 km, în timp ce Ungaria, vecina noastră, se apropie de 2000 de km.

Spania este pe primul loc cu nu mai puțin de 16204 km, Germania ocupă locul 2 cu aproape 13 mii, în timp ce Franța întregește podiumul cu aproximativ 12 mii de km. Italia, Marea Britanie, Portugalia, Turcia, Olanda sau Grecia sunt și ele departe ca realizări față de țara noastră.

ADVERTISEMENT

Din 1999 până în 2003, România mai degrabă a stagnat și a reușit să predea la cheie 113 kilometri. Aceștia au fost anii în care țările vecine au construit de zor. De exemplu, în 2003, Bulgaria a bifat 328 de km și Ungaria 542.

În România, PDSR-ul lui Adrian Năstase câștiga alegerile în 2000. Anunța autostrada Bucureşti-Ploiesti-Braşov. Au trecut de atunci 21 de ani și Valea Prahovei a rămas un chin pentru toți șoferii. La diferență de opt ani de zile, PDL a făcut coaliție cu PSD după ce niciun partid nu a obținut majoritatea. Sute de kilometri de autostradă au fost promiși, conexiuni, coridoare, lărgiri la patru benzi. O shaorma cu de toate și prea puține reușite.

În 2012, la alegerile legislative, USL, adică alianța PSD – PNL, ieșea în fața oamenilor și promitea alți 358 de kilometri. Aceștia dădeau ca și terminată autostrada București – Arad pentru a lega România de Europa. Transilvania, Moldova, dar și centura Bucureștiului urmau a fi și ele gata. Mii de kilometri de autostradă, mii de minciuni.  În realitate, lucrurile nu au stat deloc așa și la finalul celor patru ani de mandat, au fost recepționați 197 de km.

Mulți dintre ei, ca într-o glumă proastă, s-au predat, aproape logic, în preajma următorului scrutin. Cu întreg tacâmul aferent, adică băi de mulțime pentru politicieni, flori și tăieri de panglici.

Ce au promis partidele la ultimele alegeri parlamentare

În 2016, înaintea alegerilor câștigate fără drept de apel de PSD-ul lui Liviu Dragnea, clasa politică a promis autostrăzi cât pentru o țară întreagă. Social democrații n-au stat pe gânduri și la adăpostul unui program de guvernare dospit după tragedia de la Colectiv a anunțat 929 de kilometri.

La rândul lor, liberalii au plusat și au anunțat că dacă vor fi aleși vor face nu mai puțin de 1028 de km. Voturile au mers spre PSD, dar liniște nu a fost niciodată. Liderul Dragnea a schimbat premierii ca pe șoșete, a părut că atacă Justiția și a uitat definitiv de autostrăzi.

Astfel că, la finalul mandatului erau gata numai 119 kilometri. Nimic mai mult, nimic în plus. Diferența de 810 a fost, probabil, raportată în programul de guvernare pe care social democrații l-au prezentat anul trecut.

De remarcat însă că PSD nu s-a aflat în toată această perioadă la putere. Moțiunile de cenzură au trântit Executivul lui Viorica Dăncilă, drept pentru care liberalii s-au reorganizat și au preluat frâiele. Și dacă le-ar fi atribuiți toți cei 119 km realizați, diferența ar fi una înfiorătoare, de peste 900 de km.

Culmea, în 2020, clasa politică s-a întrecut în panglici. În ciuda pandemiei de coronavirus, de la președinte până la primari, toți au vrut să inaugureze ceva în timpul campaniei electorale. Dacă la locale s-au terminat destul de repede kilometri de autostradă, bătaia s-a dat pentru parlamentare, acolo unde două tronsoane au așteptat să fie predate la cheie în preajma alegerilor.

Ce autostrăzi noi am putea avea în 2021

Dacă toate merg bine, atenție, dacă toate merg bine, atunci vom avea, în sfârșit, terminată Autostrada Sebeș- Turda, adică deja celebra A10. Discutăm despre un drum de mare viteză lung de aproape 70 de kilometri, un drum care care o întârziere de cinci ani de zile.

Și la A3 vor fi lucrări serioase pe un tronson important. Astfel, vom avea gata în acest an cei 4,5 kilometri care leagă Ungheni de Târgu Mureș.

În plus, e posibil ca UMB să finalizeze parțial, în zona Balș – Slatina, unele porțiuni din drumul expres pe care îl construiește, parte din Drumul Expres Craiova Pitești, a mai anunțat Ionuț Ciurea, directorul executiv al Asociației Pro Infrastructură.

ADVERTISEMENT