Fotbal intern

Cum a ajuns să îşi plătească Dorin Şerdean două salarii din banii DDB: “Fanilor nu le-a venit să creadă! “. Exclusiv

16.03.2021 | 08:11
Cum a ajuns sa isi plateasca Dorin Serdean doua salarii din banii DDB Fanilor nu lea venit sa creada  Exclusiv
Cum a ajuns să îşi plătească Dorin Şerdean două salarii din banii DDB: "Fanilor nu le-a venit să creadă! ". Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dorin Şerdean a dispărut de la Dinamo la finalul lunii ianuarie după ce Consiliul de Administraţie al clubului i-a retras dreptul de semnătură. Fanii din DDB l-au acuzat pe omul de afaceri că şi-a plătit două salarii din banii pe care suporterii i-au virat în club. 

Omul de afaceri din Alba Iulia este unul dintre apropiaţii lui Pablo Cortacero, iar în momentul în care patronul iberic a fost destituit de la cârma Consiliului de Administraţie, lui Dorin Şerdean i-a fost retras dreptul de semnătură, astfel că nu mai avea dreptul să se ocupe de banii din club.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns să îşi plătească Dorin Şerdean două salarii din banii DDB: “Suporterii au fost atenţionaţi!”

Fanii din programul DDB l-au acuzat pe Şerdean că înainte să plece din club şi-a virat două salarii şi ar fi făcut alte două plăţi pentru reprezentantul său legal. Iar plăţile s-au făcut din banii pe care DDB i-a virat în club pentru plata unor salarii şi pentru plăţile curente.

Unul dintre apropiaţii clubului a povestit pentru FANATIK cum a ajuns Dorin Şerdean să îşi plătească două salarii din banii DDB: “Suporterii au fost atenţionaţi că nu şi-au luat toate măsurile de siguranţă şi acei bani pe care i-au virat nu sunt intangibili. Dar ei nu credeau. 

ADVERTISEMENT

“Fanii chiar au virat o sumă mare în club atunci, cam 100.000 de euro”

Când a aflat de banii viraţi în club, Şerdean s-a dus direct la bancă. Şi-a virat două salarii, vreo 9600 de lei şi a făcut două plăţi către avocat. Fanilor nu le venea să creadă că s-a întâmplat asta, deşi au fost atenţionaţi. 

Bine măcar că avocatul a fost înţelegător şi a dat banii înapoi şi paguba a fost doar de 9600 de lei. Dar atunci fanii chiar au virat o sumă mare în club, vreo 500.000 de lei, adică 100.000 de euro”.

ADVERTISEMENT

Avocatul plătit de Şerdean din banii DDB a returnat banii: “Nu accept să fiu plătit din alocaţiile copiilor”

Avocatul George Bucur a recunoscut că a primit banii de la Şerdean însă a decis să îi înapoieze în momentul în care a aflat că a fost plătit din sumele adunate de suporterii din programul DDB:

„Nu am știut că banii aceștia sunt din bugetul DDB, vreau să vă returnez întreaga sumă! Sunt dinamovist, nu accept să fiu plătit din alocațiile copiilor și pensiile bătrânilor dinamoviști care fac sacrificii pentru acest club”, a spus Bucur la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita un eventual litigiu cu privire la dreptul de semnătură al celor care au scos bani din bancă în numele clubului, First Bank, instituţia la care Dinamo avea conturi deschise, a notificat clubul că în 30 de zile va închide conturile clubului, astfel că oficialii clubului au fost nevoiţi să îşi caute o altă instituţie cu care să colaboreze.

Cortacero îşi pregăteşte revenirea! Îl ia cu el pe Şerdean?

După şedinţa Consiliului de Administraţie din 12 februarie, Dorin Şerdean a fost destituit din funcţia de preşedinte executiv al lui Dinamo şi de atunci nu a mai apărut în preajma clubului. Totuşi, iminenta apariţie a lui Cortacero în România ar putea să îl readucă în ecuaţie pe Dorin Şerdean.

La fel s-a întâmplat şi la şedinţa Consiliului de Administraţie din decembrie 2020 când Pablo Cortacero a venit în România şi şi-a readus la club oamenii de încredere precum Dorin Şerdean, Rufo Collado sau Alex Couto, alungaţi de fani.

Pe data de 18 martie 2021, Pablo Cortacero şi-a anunţat revenirea în România la procesul prin care vrea să recapete controlul la club, în ciuda faptului că nu a mai virat niciun euro din luna august la club.

  • 72% din club este deţinut de Pablo Cortacero
  • 9600 de lei şi-a virat Şerdean din banii DDB
ADVERTISEMENT