Fotbal international

Cum a ajuns subiect de presă zvonul transferului lui Ianis Hagi la RB Leipzig! Totul a pornit de la fani

10.01.2021 | 12:49
Cum a ajuns subiect de presa zvonul transferului lui Ianis Hagi la RB Leipzig Totul a pornit de la fani
ADVERTISEMENT

Perioadele de transferuri sunt mereu pline de zvonuri, iar unele sunt lansate chiar de suporteri. Cel mai recent caz îl are pe Ianis Hagi ca protagonist principal, care ar fi fost dorit de RB Leipzig. FANATIK îţi prezintă cum s-a născut povestea transferului internaţionalului român în Bundesliga.

Bulgărele a pornit la vale pe 5 ianuarie, la scurt timp după ce RB Leipzig a anunţat că Dominik Szoboszlai s-a accidentat şi va absenta o lună de pe teren. Internaţionalul maghiar fusese transferat în această iarnă de la RB Salzburg, după ce nemţii au plătit 20.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

După scurt timp, un cont al fanilor lui RB Leipzig în limba spaniolă a anunţat că Ianis Hagi este dorit de formaţia din Bundesliga. Informaţia nu era preluată de la nicio publicaţie, însă a făcut imediat înconjurul Europei.

Cum a ajuns subiect de presă transferul lui Ianis Hagi la RB Leipzig. Postarea de la care a pornit totul

“Atacantul lui Rangers, Ianis Hagi, în vârstă de 22 de ani ar fi urmărit de RB Leipzig ca să consolideze echipa în perioada de transferuri a iernii. Românul, care a marcat trei goluri şi are opt pase decisive, ar fi un transfer de profilul lui RB Leipzig”, era mesajul postat pe Twitter de RB Leipzig ES.

ADVERTISEMENT

Imediat după apariţia mesajului, informaţia a fost preluată de presa din România, iar mai apoi subiectul a ajuns la mai toate publicaţiile importante din Europa, în special în Scoţia şi Spania. Ultima publicaţie care a anunţat interesul nemţilor pentru Ianis Hagi a fost Mundo Deportivo, printr-o ştire apărută pe 9 ianuarie.

Fanii lui Rangers: “Eventuala pierdere a lui Hagi ar fi devastatoare pentru Steven Gerrard”

După apariţia zvonului, fanii lui Rangers au dat alarma, în condiţiile în care Ianis Hagi traversează o perioadă foarte bună la echipă. Pe un site al suporterilor, scoţienii au publicat un editorial dedicat lui Ross Wilson, directorul sportiv al liderului din prima ligă a Scoţiei.

ADVERTISEMENT

Eventuala pierdere a lui Hagi ar fi devastatoare pentru Steven Gerrard. Șeful lui Rangers Ross Wilson a spart banca în vară să-l transfere pe Hagi, în trei tranșe eșalonate pe trei sezoane și putem spune că Ianis a depășit așteptările până în prezent. A marcat două goluri numai în ultimele 4 meciuri.

Acum s-a impus ca jucător cheie în echipa lui Gerrard și este unul din motivele pentru care Rangers are un avans de 19 puncte față de Celtic, după ce a contribuit la 14 goluri în toate competițiile din acest sezon.

ADVERTISEMENT

Wilson pur și simplu nu își poate permite să piardă asul de 4 milioane de lire sterline. E pur și simplu prea important pentru perspectivele viitoare ale clubului”, au scris suporterii.

Perioadă bună pentru Ianis Hagi la Rangers

După ce pierduse la un moment dat primul “11” la Rangers, Ianis Hagi a revenit în forţă în luna decembrie şi a reuşit o serie foarte bună. Cu două goluri şi trei pase decisive în cele şapte meciuri jucate în ultima lună a anului trecut, internaţionalul român a încântat la formaţia scoţiană.

În actualul sezon, Ianis Hagi a marcat patru goluri şi a oferit zece pase decisive în cele 26 de meciuri jucate pentru Rangers. Mijlocaşul ofensiv de 22 de ani este cotat la 4.500.000 de euro, după ce scoţienii l-au transferat definitiv în vară de la Genk.

ADVERTISEMENT
Tags: