Life

Cum a ajuns un fermier din România să arunce fasolea pe marginea drumului. ”Să produc cu 5 lei și să vând cu 3? Mai bine o arunc!”

Un legumicultor din România a aruncat 5 tone de fasole pe marginea drumului. Ce l-a revoltat și ce mesaj le-a transmis celor care cumpără legume de la el.
24.06.2024 | 17:54
Cum a ajuns un fermier din Romania sa arunce fasolea pe marginea drumului Sa produc cu 5 lei si sa vand cu 3 Mai bine o arunc
Legumicultorii din România au ajuns să arunce tone de legume la groapa de gunoi. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Legumicultorii din România se revoltă. Din cauza scăderii bruște a prețurilor, mulți dintre ei au decis să arunce culturile de legume, decât să le vândă foarte ieftin. Printre cei care au renunțat la culturile de legume se numără și un legumicultor care a aruncat producția de fasole.

Legumicultorii au ajuns să arunce tone de legume aruncate în groapa de gunoi

În ultima vreme, românii au început să fie preocupați de un stil de viață sănătos și au început că cumpere produse locale. Legumele și fructele de la noi se vând ca pâinea caldă, dar se pare că asta nu îi mulțumește pe legumicultori.

ADVERTISEMENT

Anul acesta a fost unul foarte roditor, iar din cauza supraproducției, prețul legumelor a scăzut drastic. Săptămânile trecute, imaginile cu roșii aruncate au făcut înconjurul internetului. Acum, a venit rândul unei alte legume.

Legumicultorii sunt revoltați de faptul că prețul legumelor a scăzut foarte mult. Aceștia nu acceptă să le vândă ieftin, așa că preferă să le arunce. Este și cazul unui legumicultor din Dolj, care și-a aruncat producția de fasole.

ADVERTISEMENT

Potrivit agrointel.ro, Valentin Gabriel Magiu, un legumicultor din Dolj, a decis să se scape de fasolea la care a muncit luni bune. Acesta nu acceptă să o vândă cu 3 lei, în condițiile în care a produs-o cu minim 5 lei.

Legumicultorii trag un semnal de alarmă și nu vor să își mai vândă producțiile la preț de nimic

Sătul să o mai dea pe nimic celor care vin la poarta lui, Gabriel Magiu a aruncat-o. Tone întregi de fasole păstăi au ajuns la gunoi, în semn de revoltă al legumicultorului din Sadova.

ADVERTISEMENT

Pentru a le arăta tuturor că nu glumește, legumicultorul a pus cele 5 tone de fasole în dubă și a plecat cu ele pentru a le arunca. Majoritatea păstăilor de fasole au ajuns pe marginea drumului, fiind aruncate direct din dubă.

Odată cu această postare, Valentin Magiu a vrut să tragă și un semnal de alarmă. Acesta nu este deloc de acord cu prețul pe care îl oferă intermediarii, ajungând la concluzia că muncește degeaba.

ADVERTISEMENT

Postarea a fost însoțită și de un mesaj dur, menit să îi facă pe toți să înțeleagă munca din spatele legumelor și să ofere prețul corect pentru ele. Cu mesajul său au rezonat mai mulți legumicultori care, în ultima vreme, au recurs la același gest.

”Vor marfă degeaba cu 3 RON să le dăm la bișnițari de acasă, nu mai bine o aruncăm decât să le dăm? Trebuie să fim uniți cu adevărat fiți uniți!”, a scris legumicultorul din Sadova în online.

ADVERTISEMENT