News

Cum a ajuns Viorica Dăncilă pe o placă de mulțumire la o școală din Dragomirești! „Din mila lui Dumnezeu…”

10.09.2019 | 16:07
Cum a ajuns Viorica Dancila pe o placa de multumire la o scoala din Dragomiresti Din mila lui Dumnezeu

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns pe o placă la o școală din Dragomirești, județul Maramureș! Numele acesteia a fost scrijelit într-o placă de marmură, drept mulțumire pentru fondurile primite de la Guvern pentru reabilitarea instituției de învățământ. Textul, unul care a adus aminte de altă perioadă, a fost pus pe placă de primarul localității. Edilul a dat ordin să fie inscripționat mesajul dintr-un fapt cât se poate de simplu

Cum a ajuns Viorica Dăncilă pe o placă de mulțumire la o școală din Dragomirești!

„Din mila lui Dumnezeu s-a reabilitat în orașul Dragomirești școala gimn. „Liviu Rebreanu”, între anii 2017-2019, cu sprijinul Guvernului României, prim ministru fiind doamna Viorica Dăncilă”, se arată pe placa școlii. Textul de la intrarea în școală a fost făcut public de o localnică, Ancuța Sabău, pe o rețea de socializare. „Ca să ai simțul ridicolului, trebuie să ai o brumă de distincție, de calitate umană, iar aici e complicat.

Vedeți dumneavoastră, degeaba îți pui titluri în fața numelui de familie, de tipul „prof. pr”, degeaba te faci ba țăran, ba domn, ba popă, ba dascăl, ba PMPist, ba PSDist, calitatea și noblețea le ai ori nu. (…) Aș vrea să spun că școala nu a fost renovată nici din mila lui Dumnezeu, nici din mila lui Dancilă, nici din mila directorului, nici din mila primarului.

Cum a ajuns Viorica Dăncilă pe o placă de mulțumire la o școală din Dragomirești! Viorica Dăncilă
Vioricăi Dăncilă i s-a mulțumit pe o placă pentru contribuția ei în reabilitarea școlii. Sursa foto – facebook

„Din mila lui Dumnezeu…”

Și totuși, uite că într-un sistem de învățâmânt care ar trebui să fie laic și nepolitizat, acești oameni s-au afișat pe peretele școlii din localitate, de parcă ar fi ctitori, nu alta”, a scris Sabău pe Facebook. Femeia a atras atenția că școala este facută cu fonduri care vin de la contribuabili, nu din banii personali ai primarului, directorului sau ai premierului. Mai mult de atât, Ancuţa Sabău a precizat că cei aflați în funcții de putere reprezintă doar niște autorități care și-au făcut datoria și care primesc salarii pentru asta.

„Dacă vă place să stați cu clopu’ în mână și să vă smeriți la care cum vine pe la putere, e problema voastră, însă politica nu are ce căuta în școală! Copiii și dascălii nu au pentru ce să rabde să vadă zilnic tabla aia oribilă (…) Cred că până și doamna Dăncilă ar vedea ridicolul situației, dacă o fi știind ea că are așa fan-club la Dragomirești”, a mai spus Ancuța Sabău.