Sporturi

Cum a ajutat-o Ion Țiriac pe Simona Halep să semneze cu Nike

09.06.2018 | 14:42
Cum a ajutato Ion Tiriac pe Simona Halep sa semneze cu Nike

Simona Halep a ajuns numărul 1 mondial și datorită echipei pe care o are în spate, iar Ion Țiriac este cel mai important dintre componenții echipei ei. De altfel, miliardarul a intermediat contactul dintre Nike și prima jucătoare de tenis a lumii.

Cel care a povestit cum a fost posibilă colaborarea dintre Nike și Simona Halep este fostul jucător de tenis Dumitru Hărădău: „Simona Halep este așa de bună pentru că are cea mai bună echipă din lume în spatele ei. Și Ion Țiriac face parte din echipa ei. Fără Țiriac, ea nu făcea contract în valoare de două milioane de euro cu Nike! Știți cum s-a întâmplat? Țiriac a trimis un avion particular în SUA pentru a-i aduce la București pe reprezentanții de la Nike. Întâlnirea a avut loc la clubul Stejarii. Au intrat ăia acolo, nu știau pe unde sunt și au rămas impresionați de ce au văzut. Țiriac le-a explicat: ‘Băi, fraților, dacă pierdeți ocazia asta, alta nu veți mai avea’. Ăia semnau orice! Apoi s-au întors în America cu același avion privat.”

Simona Halep, urmașa lui Boris Becker în portofoliul lui Ion Țiriac

Numărul 1 mondial e urmașa unor nume importante pe care le-a manageriat Ion Țiriac de-a lungul carierei, precum Boris Becker, Guillermo Villas, Goran Ivanisevici sau Marat Safin: „Credeți că se putea face un contract, chiar și pentru Simona, dacă nu era Țiriac? Același om care a făcut contractele pentru Boris Becker și pentru alții. Halep are în spate cea mai bună echipă, dar cel mai important rol îl are Țiriac. Toate aceste lucruri influențează performanța și trebuie să ții cont de ele”, a declarat Dumitru Hărădău la un post de televiziune.