News

Cum a apărut Carmen Iohannis la dezvelirea statuii lui Samuel von Brukenthal, la Sibiu. Soția președintelui a atras toate privirile Video

Prima Doamnă a țării, Carmen Iohannis, a avut o nouă apariție prin care a atras toate privirile, sâmbătă, la Sibiu, cu ocazia dezvelirii statuii lui Samuel von Brukenthal.
11.09.2021 | 15:38
Cum a apărut Carmen Iohannis la dezvelirea statuii lui Samuel von Brukenthal, la Sibiu. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent sâmbătă la Sibiu, acolo unde a participat la evenimentul de dezvelire a statuii baronului Samuel von Brukenthal, personaj emblematic pentru istoria Transilvaniei, numit guvernator al marelui principat în 1777.

Statuia a fost amplasată chiar faţa palatului din Piaţa Mare, fiind o creație a sculptorului Deak Arpad.

ADVERTISEMENT

De la eveniment nu a lipsit soția șefului statului, Carmen Iohannis. La fel ca la multe alte apariții în spațiul public, aceasta a atras atenția prin ținuta ei deosebită.

Cum a apărut Carmen Iohannis sâmbătă, la Sibiu, cu ocazia dezvelirii statuii lui Samuel von Brukenthal

Dacă în trecut prefera să apară în rochii de diferite culori, de această dată Carmen Iohannis a optat pentru alb.

ADVERTISEMENT

Rochia Primei Doamne a surprins prin simplitatea ei deosebită. Este un alb cu o serie de modele imprimate.

Cum a apărut Carmen Iohannis la dezvelirea statuii lui Samuel von Brukenthal, la Sibiu. Video. Sursa foto: colaj Fanatik

Și încălțămintea soției lui Klaus Iohannis a fost una în acord cu rochia, tot de culoare deschisă.

ADVERTISEMENT

Dată fiind vremea frumoasă din Sibiu din această perioadă, Prima Doamnă a purtat o pereche de ochelari de soare de culoare maro.

Statuia baronului Samuel von Brukenthal a fost dezvelită de președintele României, Klaus Iohannis, împreună cu primarul actual al Sibiului, Astrid Fodor, în cadrul unei ceremonii în care au fost invitați o seamă de politicieni locali, mici demnitari și persoane publice, membri ai clubrilor Rotary și Lions, ca o răsplată pentru contribuția pe care cele două cluburi au avut-o la crearea acestei statui.

ADVERTISEMENT

La eveniment au luat cuvântul toți cei implicați. Deak Arpad a fost cel care a creat statuia. El a câștigat un concurs organizat de Muzeul Brukenthal, împreună cu entitățile care au finanțat statuia, lucrând la reprezentarea în bronz a baronului timp de aproximativ nouă luni.

Carmen Iohannis prefera albul și în primii ani de mandat ai lui Klaus Iohannis la Cotroceni

În primii ani de după alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României, Carmen Iohannis apărea în dese rânduri în rochii de culori deschise, albul fiind preferat.

Pe 4 iulie 2016, Ambasada SUA la Bucureşti a marcat sărbătorirea a 240 de ani de independenţă cu o recepție la care au fost invitați, printre alții, și șeful statului alături de soția sa.

Carmen Iohannis prefera albul și în primii ani de mandat ai lui Klaus Iohannis la Cotroceni. Sursa foto: okmagazine.ro

Și atunci, Prima Doamnă a ieşit din nou din tipare cu ţinuta sa albă din mătase, creaţie accesorizată cu plic şi sandale nude.

ADVERTISEMENT