News

Cum a apărut Diana Șoșoacă în fața lui Klaus Iohannis la Cotroceni. Avocata de la AUR i-a șocat pe toți

14.12.2020 | 16:25
Cum a aparut Diana Sosoaca in fata lui Klaus Iohannis la Cotroceni Avocata de la AUR ia socat pe toti
ADVERTISEMENT

Diana Iovanovici-Șoșoacă, senatoarea aleasă pe listele AUR la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, s-a prezentat în urmă cu foarte puțin timp în fața președintelui Klaus Iohannis, întâlnirea având loc la Palatul Cotroceni. 

Avocata controversată din Iași a întârziat aproximativ 10 minute la consultările pentru desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru, asta pentru că a făcut un live cu fanii de pe Facebook, în timp ce se afla la volanul mașinii personale.

ADVERTISEMENT

Politicianul a șocat pe toată lumea când a fost întrebată dacă va purta mască de protecție în interiorul Palatului Cotroceni, precizând că nu va face acest lucru pentru că are adeverință. Din imaginile postate ulterior reiese că Diana Șoșoacă s-a conformat, chiar dacă nu a purtat corespunzător masca.

Diana Șoșoacă, masca sub nas la Palatul Cotroceni, în fața președintelui

Mai exact, avocata a purtat masca numai la nivelul gurii, în timp ce restul membrilor delegației Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au avut grijă să poarte masca corespunzător. De altfel, Diana Șoșoacă a ignorat regulile și în momentul declarațiilor făcute jurnaliștilor, masca de protecție nefiind folosită.

ADVERTISEMENT

„Nu pun nicio mască, domnule, eu am adeverință, legea spune că am dreptul să nu port mască”, spunea senatoarea în live-ul de 10 minute susținut pe rețelele de socializare înainte de a ajunge la Palatul Cotroceni.

În plus, senatoarea a refuzat să se testeze pentru noul tip de coronavirus înainte de a merge la consultările cu șeful statului, Klaus Iohannis, în vederea alegerii noului prim-ministru al României.

ADVERTISEMENT
Diana Șoșoaca, senatoarea AUR, cu masca de protecție sub nas
Diana Șoșoaca, senatoarea AUR, cu masca de protecție sub nas, la Palatul Cotroceni. Sursa foto: presidency.ro

Diana Șoșoacă i-a șocat pe toți cu declarațiile sale din live-urile din mediul online, fiind mai atentă la ecranul telefonului decât la șosea. Avocata din Iași se întrerupe din destăinuirile sale numai pentru a claxona, semn că se grăbea să ajungă la consultările cu șeful statului.

Cu toate acestea senatoarea a întârziat, putând fi sancționată pentru faptul că folosește telefonul mobil în timp ce se  află pe drumurile publice. Codul Rutier prevede din august 2019 ca șoferii care folosesc telefonul sau orice alt tip de dispozitiv cu funcții de înregistrare sau redare text, video, foto în timp ce conduc să fie sancționați.

ADVERTISEMENT

Concret, șoferii care încalcă codul sunt sancționați cu 6-8 puncte amendă, ceea ce înseamnă 870 – 1.160 de lei, plus 4 puncte de penalizare.

Klaus Iohannis are pe masă mai multe nume de premier, printre care se numără: Alexandru Rafila – propus de PSD, Florin Cîţu – PNL, Dacian Cioloş – USR PLUS și Călin Georgescu – AUR. UDMR urma să decidă în această dimineață, înainte de a ajunge la Cotroceni.

ADVERTISEMENT