Sporturi

Cum a apărut pandemia de coronavirus. Guvernul Chinez, acuze pentru SUA. Totul ar fi plecat de la Jocurile Militare Mondiale

15.03.2020 | 13:45
Cum a aparut pandemia de coronavirus Guvernul Chinez acuze pentru SUA Totul ar fi plecat de la Jocurile Militare Mondiale
ADVERTISEMENT

Guvernul chinez acuză că mai mulți militari din Statele Unite ale Americii stau la baza pandemiei de coronavirus a lovit întreaga Planetă. Asiaticii au transmis, prin mai multe voci oficiale, că noul virus ar fi ajuns la Wuhan cu ocazia Jocurilor Militare Mondiale, disputate în octombrie.

Guvernul chinez, acuze dure pentru SUA

Pandemia are efecte devastatoare în întreaga Planetă, în toate sectoarele sociale, printre care și sportul, cele mai importante competiții fiind suspendate, iar coronavirusul ar fi apărut chiar în urma unui eveniment sportiv, Jocurile Militare Mondiale, desfășurate la Wuhan, epicentrul Covid-19, în perioada 18 – 27 octombrie.

ADVERTISEMENT

Mai mulți oficiali chinezi au lansat recent această ipoteză.

Zhao Lijian, purtătorul de cuvând al Ministerului de Interne, a acuzat Statele Unite ale Americii că ar sta la baza noului tip de coronavirus prin publicarea unui material video în care Robert Redfield declara că unele decese din SUA, dinaintea pandemiei, ar fi fost cauzate, de fapt, de coronavirus.

Ulterior, un alt purtător de cuvânt din China, Geng Shuang, a transmis că în timpul Jocurilor Militare Mondiale mai mulți reprezentanți ai Statelor Unite ale Americii au fost spitalizați, cu diagnosticul de „pneumonie rară”.

ADVERTISEMENT
  • 9.603 de sportivi din 104 țări au participat la Jocurile Militare Mondiale

„Este posibil ca virusul să nu aibă originea în China”

Doctorul Zhong Nanshan, șeful Comisiei Naționale de Sănătate din China, a oferit, de asemenea, o reacție care conduce la ideea că noul tip de coronavirus ar putea avea origini în exteriorul Asiei.

De asemenea, Zhong Nanshan consideră că pandemia s-ar putea opri în luna aprilie.

Infecția a fost detectată pentru prima dată în China, dar este posibil ca virusul să nu fi avut originea în China”, a declarat  doctorul Zhong Nanshan.

ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a dus la suspendarea celor mai importante competiții sportive ale Planetei. După ce Superliga chineză, programată să înceapă pe 22 februarie, a fost amânată, Serie A, La Liga, Bundesliga, Premier League sau turneele de tenis de la Indian Wells și Miami au fost suspendate.