ADVERTISEMENT
Life

Cum a apărut Regina Elisabeta la înmormântarea soțului ei. Imaginea este de-a dreptul cutremurătoare

Autor: Dan Suta | 17.04.2021 | 17:23
Cum a apărut Regina Elisabeta la înmormântarea soțului ei. Imaginea este de-a dreptul cutremurătoare
Regina Elisabeta și-a condus soțul pe ultimul drum. 30 de persoane au participat la funeraliile Prințului Philip. Foto: captură BBC

Regina Elisabeta a fost văzută de o lume întreagă așa cum nimeni nu și-ar fi imaginat-o. Durerea pierderii soțului ei a fost și mai vizibilă în ziua înmormântării acestuia, iar marșul cu sicriul acestuia i-a cutremurat pe englezi.

ADVERTISEMENT

Dacă până acum Prințul Philip era mereu în spatele ei, de data aceasta Regina a fost filmată singură, la câțiva metri distanță de convoiul funerar.

Suverana Casei Regale Britanice abia a putut păși și și-a ascuns fața tristă sub o mască, respectând regulile impuse de pandemie.

Regina Elisabeta, mai singură și mai tristă ca niciodată

Îmbrăcată în negru, cu o pălărie pe cap, Regina Elisabeta a afișat o imagine de-a dreptul cutremurătoare, aceea a unei soții care după zeci de ani își conduce pe ultimul drum bărbatul alături de care a construit o familie, alături de care a realizat o serie de lucruri importante pentru un întreg regat.

ADVERTISEMENT

Este de departe cea mai tristă imagine pe care am putut-o vedea cu toții cu Regina Elisabeta, marșul ei solitar, conducându-l pe Philip pe ultimul drum stârnind lacrimi în ochii celor care au privit evenimentul în timp real.

regina elisabeta
Regina Elisabeta, tristă și vizibil slăbită la înmormântarea soțului ei. Foto: BBC

 

regina elisabeta
Regina, în mașină, spre înmormântarea Prințului Philip. Foto: Hepta
regina elisabeta
Suverana a purtat o pălărie sobră când l-a condus pe ultimul drum pe soțul ei. Foto: Hepta
regina elisabeta
Elisabeta a II-a a încercat să își ferească privirea cât a putut de cei prezenți la înmormântarea lui Philip. Foto: Hepta

Prințul Philip a murit pe 9 aprilie, la 99 de ani

Regina a fost văzută schimbând câteva vorbe cu unul din preoții prezenți la înmormântare. Din imaginile difuzate de BBC, se poate observa cum unul dintre preoți încearcă să îi ofere ajutor, văzând că se deplasează cu dificultate, însă suverana a refuzat să fie ajutată și a continuat să meargă de una singură.

Prințul Philip s-a stins din viață pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. La înmormântarea soțului Reginei Elisabeta au participat doar 30 de persoane, dat fiind contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

La funeralii au participat cei doi nepoți ai lui Philip, Wlliam și Harry, dar și fiul său, Charles, alături de nora sa, Camilla Parker-Bowles.

Philip avusese mai multe probleme de sănătate, acesta suferind din cauza inimii, iar în urmă cu doar o lună înainte de moarte acesta fusese internat în două spitale, urmându-și tratamentul medicamentos ulterior acasă, în Castelul Windsor, acolo unde a decedat.

ADVERTISEMENT

Vezi aici toate detaliile, minut cu minut, despre înmormântarea Prințului Philip.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!