Fotbal intern

Cum a arătat Universitatea Craiova la primul meci din noul mandat al lui Papură. Analiză FANATIK

22.11.2020 | 15:13
Cum a aratat Universitatea Craiova la primul meci din noul mandat al lui Papura Analiza FANATIK
ADVERTISEMENT

FANATIK a analizat primul meci al Universității Craiova din noua eră a lui Corneliu Papură. Oltenii au remizat „alb” la Botoșani, iar jucătorii nu au etalat cel mai bun joc.

După partidă, Bogdan Vătăjelu a dezvăluit că „Papi” are un stil diferit față de cel al lui Cristiano Bergodi, iar jucătorii au nevoie de timp pentru a se acomoda cu cerințele sale.

ADVERTISEMENT

Papură trebuie să rezolve principala problemă pe care a avut-o în mandatele precedente și anume defensiva. Chiar dacă Bergodi a reușit să facă din Craiova o echipă cu o apărare puternică, aseară, Știința a arătat lacune la acest capitol.

Universitatea Craiova nu a arătat prea bine la primul meci din noul mandat al lui Corneliu Papură

Cu o echipă a gazdelor care a evoluat destul de defensiv, fiind o schimbare radicală față de acel Botoșani pe care îl știm, Universitatea Craiova nu a putut să-și creeze prea multe ocazii, iar mulți dintre jucători nu au știut cum să se așeze în teren. Un aspect ciudat este faptul că Papură este un fel de analist al clubului din Bănie, însă la conferința de presă de dinaintea meciului a declarat că „nu a avut așa mult timp la dispoziție să-și cunoască noii jucători”.

ADVERTISEMENT

Ceea ce am putut observa la Craiova lui Papură a fost faptul că mai toate construcțiile au început de la fundașii centrali, Mihai Bălașa și Marius Constantin, primul fiind și aproape să facă o mare greșeală din cauza acestor faze. Pe plan defensiv, oltenii au arătat din nou lacune. Vătăjelu nu este tocmai un titular de drept, însă el a jucat pe postul său de bază, fundaș stânga. Bergodi l-a folosit și în dreapta, dar randamentul a fost scăzut.

Pus căpitan în acest meci, Dan Nistor a alergat mult la mijloc, a încercat să-și dirijeze colegii, dar tot nu a făcut cel mai bun meci. Pe când juca la Dinamo, mijocașul arăta că este unul dintre cei mai buni pasatori ai campionatului, oare ce să se fi schimbat de atunci?

ADVERTISEMENT

Evoluțiile lui Ovidiu Bic încep și ele să arate din ce în ce mai rău, deși a fost lăudat pentru faptul că a putut să se integreze într-un mijloc cu Mateiu, Cicâldău și Nistor. Poate ar mai trebui folosit și Mateiu în anumite momente. Cicâldău a intrat și el, însă fără nicio realizare.

Lipsa lui Elvir Koljic, o mare problemă pentru olteni. Mamut încearcă, dar nu a izbutit un gol

Comparația cu Elvir Koljic nu îi face deloc bine lui Ivan Mamut. Nu toți atacanții marchează meci de meci și parcă nici nu au norocul pe care îl merită. Mamut a arătat un joc bunicel, dar nu satisfăcător. Păcat că am rămas cu impresia acelui șut din finalul jocului. Cred că mingea a ajuns într-o poartă a stadionului „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

Reagy Ofosu are calitate, însă jucătorului german îi trebuie spații, pe care foștii săi colegi au știut să le acopere. Același lucru și cu George Cîmpanu. Nu știm ce s-ar fi întâmplat dacă Baiaram ar fi putut juca, dar era greu să îți faci jocul, având în vedere cum s-a apărat Botoșani.

Marius Croitoru nu a impus un asemenea stil de când a venit în Liga 1, dar faptul că nu a avut mulți jucători la dispoziție l-a obligat să recurgă și la această manieră.


  • (P) Cota BETANO pentru Progresul Spartac – Universitatea Craiova: 2,07 este cota pentru „ambele echipe marchează“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT