Fotbal intern

Cum a arătat Universitatea la primul meci oficial de după pandemie! Ghinionul lui Bergodi a rămas la Voluntari! Emoții mari pe „Ion Oblemenco”, dar „Așa e la Craiova”

20.06.2020 | 00:32
Cum a aratat Universitatea la primul meci oficial de dupa pandemie Ghinionul lui Bergodi a ramas la Voluntari Emotii mari pe Ion Oblemenco dar Asa e la Craiova
ADVERTISEMENT

Spectacolul fotbalistic a răsunat din nou în Bănie. Stadionul „Ion Oblemenco” a găzduit primul meci oficial după trei luni și a fost de bun augur pentru cea mai romantică echipă a României.

Cu o Astra fără ambiții europene, dar cu ambiții personale, Universitatea Craiova s-a chinuit până în ultimul moment al meciului, dar instinctul de marcator al lui Koljic a făcut ca meciul să fie tranșat în favoarea gazdelor.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi a debutat oficial pe banca tehnică a Craiovei. Emoțiile debutului au fost dublate de emoțiile unui duel care s-a decis în minutul 91. Ghinionul care l-a urmat pe Bergodi pe la Voluntari a rămas acolo, iar Oltenia se bucură de prima bătălie câștigată după pandemia de coronavirus.

Ghinionul a rămas la Voluntari! Bergodi, debut cu dreptul pe banca Craiovei

Eroarea din jocul amical cu Chindia i-a fost fatală lui Uros Cosic. Sârbul nu s-a mai regăsit printre cei 11 jucători trimiși de Cristiano Bergodi în teren, iar în locul său a fost preferat Stephane Acka, un apărător care căzuse în dizgrațiile suporterilor, dar care pare soluția preferată în acest moment. 

ADVERTISEMENT

Surpriză sau nu, Bergodi a mers pe mâna lui Andrei Ivan, cel de la care oltenii au mari așteptări, dar care din nou nu s-a simțit bine în jocul Craiovei și care a ratat multe ocazii de a înscrie. Fără suficient timp la dispoziție pentru a pregăti echipa în bătălia pentru campionat, tehnicianul italian s-a agitat foarte mult pe margine sperând ca elevii săi să regleze relațiile de joc care scârțâie în acest moment. Bineînțeles, lucru normal, având în vedere că Universitatea nu a mai avut un joc oficial de trei luni. Giurgiuvenii și-au axat acțiunile de atac pe banda dreaptă, acolo unde Ștefan Vlădoiu, schimbat la pauză, nu a dat siguranță, iar Ivan nu-și regăsește forma de la altă dată, lucru evidențiat și de suporterii alb-albaștri pe paginile de socializare. 

Începutul meciului de pe „Ion Oblemenco” a părut promițător, iar Știința a fost aproape de a deschide scorul în minutul 23, atunci când Koljic l-a încercat pe Iliev cu un șut în forță, iar la cornerul provenit din faza atacantului bosniac, Acka a lovit stâlpul din dreapta al porții adverse. 

ADVERTISEMENT

Intensitatea jocului a scăzut treptat, iar Astra și-a trecut în cont din ce în ce mai multe ocazii.  Craiova beneficiază de cel mai bun mijloc din țară, însă tripleta Nistor-Mateiu-Cicâldău nu s-a remarcat foarte mult în prima parte a jocului. Totuși, un plus pentru fostul căpitan al lui Dinamo care a alergat și a recuperat câteva mingi pentru echipa sa.

Poate Bergodi le-a spus jucătorilor săi în pauza jocului că în ziua meciului s-au aniversat 46 de ani de la primul titlu, deoarece alb-albastrii au intrat cu un alt chef de fotbal. Ritmul a fost dictat pe ritmuri oltenești, iar „Goljic”, așa cum a fost poreclit atacantul bosniac Elvir Koljic, a adus speranța în ochii fanilor aflați în fața televizoarelor. Reușita a venit după o pasă de senzație cu călcâiul a „decarului” Cicâldău

ADVERTISEMENT

Dacă în prima repriză s-au axat pe partea dreaptă, golul egalizator a picat fix în partea opusă. Abia intrat, Raoul Baicu nu a ezitat să-și execute fosta echipă și, cu un dribling suav pe lângă Bancu, a șutat fără a-i da vreo speranță lui Mirko Pigliacelli. Imediat după gol, puștiul s-a dus direct la cameră și a făcut anumite semne care ar putea părea ostentative. Probabil, acestea au fost îndreptate asupra fostei sale echipe.

„Hai, băieții, hai” s-a auzit imediat din partea oficialilor craioveni, însă parcă a lipsit acel „ceva” de care zicea și Cristiano Bergodi, iar Universitatea nu a mai legat mare lucru. Totuși, ghinionul noului tehnician al Craiovei a rămas la Voluntari. Cu ilfovenii, Bergodi a avut nenumărate meciuri în care echipa juca bine, dar pierdea.  În minutul 91, puștiul de doar 18 ani, Ștefan Baiaram, a făcut o cursă senzațională pe partea stângă, pasându-i lui Koljic care a reușit să-și treacă în cont dubla și să țină aprinsă flacăra speranței pentru titlul cu numărul 5. Putem spune că eroii meciului au fost Elvir Koljic și Ștefan Baiaram, viitorul star al Craiovei.

Cu emoții, dar „Așa e la Craiova”. Urmează o perioadă extrem de grea pentru Știința

Privind la rece, jocul Universității Craiova nu a impresionat deloc. Există momente când jucătorii craioveni nu sunt conectați și par că dispar din ritmul meciului. Norocul a lipsit Științei în multe momente ale partidelor din campionat, dar acum a fost de partea celor mai buni, pentru că dincolo de „relațiile reci” dintre jucători, Craiova a fost mai bună decât Astra. Pentru Bergodi urmează o perioadă extrem de grea și va trebui să gestioneze cel mai frecvent lucru întâlnit la Universitatea în ultimii ani, „frica de succes”.

Marți, arena „Ion Oblemenco” va fi gazda unui nou duel interesant, restanța dintre Universitatea și Botoșani. În urma declarațiilor lui Iftime, duelul s-a aprins și mai tare și ca o părere personală, consider că oltenii vor juca cu o ambiție mult mai mare decât cea din meciul cu Astra. Au mai rămas șapte finale pentru Bergodi și elevii săi. „Hai băieții, hai!”

Chiar dacă nu au existat spectatori pe stadionul „Ion Oblemenco”, cântecul „Așa e la Craiova” s-a auzit din boxele arenei, iar pe tabela de scor au fost redate imagini cu fanii alb-albaștri. Oficialii craioveni s-au pregătit temeinic pentru a reda o atmosferă cât mai aproape de realitate, iar sunetul era mai intensificat în momentul în care jucătorii lui Bergodi se apropiat de spațiul porții. La golul din prelungiri, toți oficialii și jucătorii Universității s-au bucurat mai ceva ca fanii din Peluza Nord. Și aprope de Peluza Nord, de admirat gestul făcut de jucători la finalul meciului, atunci când au salutat oamenii care și-au urmărit echipa favorită la televizor. „Cu tribunele goale, dar niciodată singuri”.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Botoșani : 1,73 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT