Sport

Cum a arbitrat Istvan Kovacs în AS Roma – Feyenoord 1-0! Decizie controversată în finala Conference League 2022

Istvan Kovacs a reuşit o nouă prestaţie bună, de această dată în AS Roma - Feyenoord 1-0, finala Conference League 2022. Arbitrul a avut o decizie controversată, însă sistemul VAR nu a intervenit.
26.05.2022 | 00:02
Cum a arbitrat Istvan Kovacs in AS Roma  Feyenoord 10 Decizie controversata in finala Conference League 2022
Analiza arbitrajului lui Istvan Kovacs în AS Roma - Feyenoord, finala Conference League 2022 (sursă foto: uefa.com)
ADVERTISEMENT

Cu un sezon bun în competiţiile europene, unde a prins şi o semifinală a Ligii Campionilor, turul dintre Manchester City şi Real Madrid, Istavan Kovacs a fost delegat de UEFA la finala Conference League 2022.

Deciziile luate de Istvan Kovacs în prima repriză din AS Roma – Feyenoord 1-0, finala Conference League 2022

Min. 7: Unul dintre jucătorii lui AS Roma a fost faultat la 30 de metri de poarta lui Feyenoord, însă Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue, aşa cum s-a întâmplat şi în meciul Manchester City – Real Madrid 4-3, la golul lui Bernardo Silva. Atunci, decizia românului a fost lăudată de presa internaţională.

ADVERTISEMENT

Min. 24: Gernot Trauner l-a faultat pe Tammy Abraham la mijlocul terenului. Istvan Kovacs i-a acordat cartonaşul galben fundaşului de la Feyenoord, o nouă decizie bună luată de arbitrul din Carei.

Min. 33: Nicolo Zaniolo a deschis scorul, iar în primă fază s-a crezut că jucătorul Romei s-a aflat într-o poziţie de ofsaid, însă reluările au arătat contrariul. Ovidiu Artene, tuşierul de pe acea parte, a luat decizia corectă de a nu ridica fanionul.

ADVERTISEMENT

Min. 35: La o fază mai încinsă în careul lui AS Roma, după ce Chris Smalling l-a blocat pe Cyriel Dessers, jucătorii celor două echipe au intrat în conflict. Istvan Kovacs a apărut imediat în zonă şi a calmat spiritele. Singurul avertizat cu galben a fost Lorenzo Pellegrini pentru proteste, însă reluările TV nu au oferit mai multe imagini care să dovedească dacă decizia a fost sau nu corectă.

Istvan Kovacs, moment dificil în repriza a doua

Min 47: O fază din careul Romei a fost analizată cu ajutorul sistemului VAR, pentru un presupus henţ al lui Cristante, însă Istvan Kovacs nu a fost chemat să revadă totul pe monitorul de la marginea careului. După verificare, Marco Fritz, arbitrul VAR, a considerat că nu trebuia acordată o lovitură de la 11 metri.

ADVERTISEMENT

Min. 51: Marcos Senesi l-a ţinut de braţ pe Tammy Abraham, însă atacantul Romei nu a căzut. Istvan Kovacs nu a intervenit, iar faza nu a fost revăzută cu VAR, semn că decizia românului a fost corectă. Jucătorul englez a cerut fault la acea fază, ceea ce ar fi însemnat şi eliminarea fundaşului de la Feyenoord.

Min. 60: Ovidiu Artene a luat o nouă decizie foarte bună, după ce i-a semnalizat lui Istvan Kovacs henţul comis de Cyriel Dessers. Este a doua oară când tuşierul brigăzii române iese în evidenţă în mod pozitiv.

ADVERTISEMENT

Min. 90+2: Istvan Kovacs a acordat foarte uşor o lovitură liberă, din margine, pentru Feyenoord. Pe reluări s-a văzut că Lorenzo Pellegrini nu îşi faultase adversarul.

Istvan Kovacs merge la Campionatul Mondial din Qatar

Prestaţiile bune din această primăvară i-au adus lui Istvan Kovacs delegarea la Campionatul Mondial din Qatar. În partea a doua a sezonului, arbitrul din Carei a primit două mari meciuri în Liga Campionilor. Primul, Manchester City – Atletico Madrid 1-0, în manşa tur a sferturilor de finală, iar al doilea a fost Manchester City – Real Madrid 4-3, turul semifinalelor.

Tot în această primăvară, Istvan Kovacs a arbitrat Barcelona – Napoli 1-1, prima manşă a play-off-ului de calificare în optimile de finală din Europa League, şi Steaua Roşie Belgrad – Rangers 2-1.

ADVERTISEMENT