Sport

Cum a câştigat Belgia în faţa României. Fanatik vă prezintă raportul Wyscout: cifre de vedetă pentru De Bruyne, reviriment “tricolor” în repriza secundă şi singurul star al României

Belgia a câştigat cu 2-0 meciul cu România de la Euro 2024. FANATIK vă prezintă cifrele raportului Wyscout: De Bruyne a strălucit, iar "tricolorii" au echilibrat în partea secundă.
23.06.2024 | 23:26
Cum a castigat Belgia in fata Romaniei Fanatik va prezinta raportul Wyscout cifre de vedeta pentru De Bruyne reviriment tricolor in repriza secunda si singurul star al Romaniei
Cum a câştigat Belgia în faţa României. Fanatik vă prezintă raportul Wyscout: cifre de vedetă pentru De Bruyne, reviriment "tricolor" în repriza secundă şi singurul star al României. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România a pierdut cu 0-2 duelul cu Belgia din a doua etapă a grupelor la Euro 2024. “Tricolorii” rămân lideri în grupa E, cea mai echilibrată de la turneul final, una în care toate cele patru echipe au câte trei puncte.

Cum a câştigat Belgia în faţa României. FANATIK vă prezintă raportul Wyscout

FANATIK a consultat raportul detaliat Wyscout al meciului România – Belgia 0-2 şi vă prezintă cele mai interesante cifre ale unui meci pierdut de “tricolori”, nu atât de clar cum este impresia generală.

ADVERTISEMENT

Ambele formaţii au folosit aceeaşi aşezare pe tot parcursul meciului. Belgia a jucat într-un sistem 4-2-3-1, cu Doku şi Lukebakio foarte avansaţi în aripi. De cealaltă parte, România a jucat în sistemul 4-1-4-1, deseori Dennis Man fiind mai avansat în dreapta decât vârful Drăguş.

Posesia a fost în prima parte în mod covârşitor de partea adversarilor 68%, faţă de 32% la “tricolori”. În partea secundă, rolurile s-au inversat şi “tricolorii” au avut mai mult iniţiativa, drept dovadă au şi ratat două ocazii mari. În partea secundă, posesia a fost 58% – 42% pentru noi.

ADVERTISEMENT

Belgia, primă repriză aproape perfectă! “Tricolorii” au echilibrat în partea secundă

Belgia a făcut o primă repriză aproape perfectă, cu o acurateţe a paselor de 91%, cu peste 60% dintre dueluri câştigate, un număr uriaş, care denotă dominarea din prima parte. Tricolorii au echilibrat foarte bine la ambele capitole în repriza secundă.

Per total, România a fost în multe momente din repriza secundă mai bună decât Belgia. În timpul meciului ni s-a părut de multe ori o dominare autoritară a belgienilor, dar la capitolul ocazii lucrurile nu stau aşa. Belgia a avut 9 şuturi pe poartă şi a marcat de două ori, în timp ce România a şutat de cinci ori pe poarta lui Casteels. Dar lipsa de eficacitate la finalizare ne-a costat scump.

ADVERTISEMENT

Calitatea individuală a belgienilor se reflectă şi în numărul driblingurilor, 24 dintre ele fiind reuşite, “tricolorii” având doar 8. Cel mai mare pericol pe faza de atac a venit din flancul stâng al belgienilor, acolo unde a fost Doku, 56% din acţiunile periculoase au venit de acolo.

Dennis Man, cel mai periculos “tricolor”! Niţă a făcut minuni în poartă

Pentru “tricolori”, cele mai multe acţiuni de atac periculoase au venit din flancul drept, de la Dennis Man, care a şi ratat cea mai mare şansă de a marca la 0-1, în minutul 65. Mai puţin de jumătate de acţiuni periculoase au venit din stânga, de la Vali Mihăilă.

ADVERTISEMENT

Florin Niţă a închis poarta în meciul cu Belgia. A avut 7 parade în această confruntare, în condiţiile în care belgienii nu au avut niciun şut pe spaţiul porţii mai departe de 20 de metri, doar două şuturi au fost din afara careului: Tielemans (gol) şi De Bruyne.

De cealaltă parte, Casteels a avut la rându-i o prestaţie excelentă, blocând cele cinci şuturi pe spaţiul porţii trimise de “tricolori”. Patru şuturi au venit din careu şi doar unul din afara suprafeţei de pedeapsă.

Un om cheie la centrul terenului pentru Belgia a fost Onana. A dominat mijlocul, cu o prestaţie excelentă şi un procentaj de 94% la acurateţea paselor. În naţionala noastră, cel mai activ la mijloc a fost Răzvan Marin.

De Bruyne, cifre de superstar!

Andrei Raţiu a recuperat cele mai multe baloane, 9, în timp ce la belgieni, Onana şi Tielemans au recuperat câte 12 mingi. De Bruyne şi Dennis Man sunt singurii cu procentaj maxim de reuşite la driblinguri: 6/6, respectiv 3/3.

Kevin De Bruyne s-a remarcat în meciul cu România şi este jucătorul care a câştigat 71% din dueluri: 12 dintr-un total de 17. Media belgienilor este de 55% dueluri câştigate. De cealaltă parte, Man a câştigat 53% din duelurile în care a fost implicat, media fiind de 47%.

Au fost foarte multe momente în care calitatea individuală a făcut diferenţa. După o primă repriză în care România a fost dominată autoritar, “tricolorii” au echilibrat jocul în partea secundă şi au avut şansele lor până să închidă De Bruyne tabela.

Dennis Man, singurul “tricolor” din teren cu cifre de star

Per total, o prestaţie curajoasă, inclusiv pe cifre, din partea “tricolorilor”. Dar, spre deosebire de Belgia unde Doku, De Bruyne, Onana sau Tielemans au avut o prestaţie individuală foarte bună, la “tricolori” doar Dennis Man a avut cifre de star. Iar aici s-a făcut diferenţa.

Dar, România este într-o postură excelentă înaintea ultimului meci din grupă, cu Slovacia. Cele două adversare merg, la braţ, în optimile de finală în cazul unui rezultat de egalitate miercuri, de la ora 19:00, la Frankfurt.

  • 58% e posesia României în repriza secundă cu Belgia
  • 9 şuturi au tras belgienii pe spaţiul porţii
ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Autostradă de mare viteză între România și Grecia. Ordin de la NATO
Autostradă de mare viteză între România și Grecia. Ordin de la NATO
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși