Sporturi

Cum a câştigat Simona Halep meciul împotriva Karolinei Pliskova! Final dominat din punct de vedere fizic. Analiza Fanatik

10.02.2019 | 17:42
Cum a castigat Simona Halep meciul impotriva Karolinei Pliskova Final dominat din punct de vedere fizic Analiza Fanatik

Simona Halep şi Karolina Pliskova au confirmat aşteptările şi au dat publicului un meci uriaş în Ostravar Arena. Simo a reuşit să se impună după două ore şi 39 de minute cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4. În acest moment, România are prima şansă de calificare în semifinalele din Fed Cup, scorul general fiind 2-1 pentru tricolore. Vezi punct cu punct, toate detaliile partidelor disputate de Simona Halep și Mihaela Buzărnescu în Fed Cup Cehia – România, accesând aplicația de mai jos.

Simona a început meciul perfect, reuşind să facă break-ul încă din start, însă Pliskova nu a lăsat-o pe Halep să se desprindă. A pus presiune pe serviciul Simonei şi a egalat rapid situaţia. Ambele jucătoare au arătat un tonus bun în start, iar Pliskova a încercat cât mai mult să îşi pună în valoare lovitura preferată, forehand. Din punct de vedere tactic, cehoaica a încercat să lovească plat, chiar şi cu riscul de a trimite în fileu, ceea ce s-a întâmplat de multe ori.

Simona Halep, la serviciu
Simona Halep, la serviciu

Simona şi Pliskova, puţine greşeli în primul set! Halep, rever monstruos

Asta pentru că mingile înalte, liftate, erau pe placul Simonei şi deseori se transformau în lovituri direct câştigătoare pentru româncă. Simona Halep a avut iniţiativa în primul set, chiar dacă Pliskova a servit foarte bine. La scorul de 2-2, Simo a ratat o şansă de break, însă din fericire, nu a afectat-o şi a reuşit de fiecare dată să egaleze situaţia în set. Break-ul a venit în game-ul 9. Simona a avut nişte retururi uriaşe, iar Pliskova a fost intimidată de viteza cu care mingile veneau înapoi. Simona nu a închis setul fără emoţii pentru că de la 5-4, 40-0 s-a făcut 40-40. Dar, Simona a livrat două reveruri monstru care au închis setul spre deliciul fanilor din tribune.

Setul secund a fost unul de uzură, cu mai multe greşeli. Dacă în primul set s-a jucat curat, cu puţine erori neforţate, situaţia s-a schimbat în setul secund. Karolina a început bine, chiar dacă a fost un game câştigat la limită cu un challenge care a ajutat-o într-un moment decisiv. Halep a început bine cu serviciul, a egalat situaţia şi a pus presiune pe serviciul adversarei, care nu îşi mai permitea greşeli. Cehoaica şi-a făcut chinuit serviciul, însă apoi a venit o primă cădere a Simonei. Pliskova a făcut un break la zero, iar de la 1-3, a început să se simtă mult mai confortabil. A urmat apoi o luptă foarte solicitantă din punct de vedere fizic, cu răsturnări spectaculoase de scor. De la 1-4, s-a făcut 3-4, iar de la 3-5, Simona a reuşit să egaleze.

Cum a câştigat Simona Halep meciul împotriva Karolinei Pliskova! Final dominat din punct de vedere fizic. Analiza Fanatik
Karolina PLiskova, pe Ostravar Arena

A avut meciul în mână, dar nu a putut profita în setul doi

Chiar dacă românca a fost pe val, setul i-a revenit Pliskovei. La 5-5, Halep a ratat 3 mingi de break, iar în game-ul 12, Simona Halep şi-a cedat serviciul şi, automat, setul, cu două mingi trimise în fileu, care i-a ajutat pe cehi în momentele importante. După două ore de joc s-au jucat abia două seturi şi ne aştepta manşa decisivă.

Karolina Pliskova nu a mai avut serviciul monstruos din ajun, când a învins-o pe Buzărnescu, iar Simona Halep a ştiut perfect cum trebuie să returneze. Deşi putea să închidă meciul în două seturi, Halep a greşit în final şi totul s-a luat de la zero în setul trei. După o pauză de vestiar, Simona Halep a intrat resetată pe teren. Break la zero în primul game. Dar, nici de această dată nu l-a putut consolida. Pliskova a reacţionat şi a reuşit să facă game-ul la zero.

Halep a dominat fizic setul decisiv! Armele Pliskovei, neutralizate

Însă cehoaica arăta mai rău din punct de vedere fizic. A făcut 2-1 profitând de arma redutabilă a serviciului, însă apoi Halep a pus stăpânire pe joc. A servit bine şi prospeţimea fizică se vedea cu ochiul liber în timpul schimburilor. Break-ul a venit în momentul în care până şi serviciul Pliskovei arăta vulnerabil. A fost momentul în care Simona a pus stăpânire pe joc. S-a făcut 2-3, apoi 2-4 cu nişte puncte importante câştigate pe serviciul doi. Simona a forţat şi a pus o presiune şi mai mare pe serviciul Karolinei. Care a fost spart pentru a doua oară în set. 5-2 şi tribuna românească de pe Ostravar exulta.

Dar, emoţiile nu au fost gata. A urmat un game inexplicabil al Simonei, cu un serviciu extrem de slab şi Pliskova reuşea să revină în meci. Cehoaica a profitat de lipsa de concentrare a Simonei şi a salvat o minge de meci pe propriul serviciu. Dar, Halep avea (încă) meciul în mână. Servea pentru a doua oară pentru a încheia confruntarea. Pliskova a lovit violent, a luat iniţiativa în game, 0-15, dar apoi Simona a reuşit să pună în teren un serviciu solid şi a încheiat meciul după 2 ore şi 37 de minute.

Cum a câştigat Simona Halep meciul împotriva Karolinei Pliskova! Final dominat din punct de vedere fizic. Analiza Fanatik
Simona Halep, la finalul meciului

O confruntare care le-a consumat fizic pe ambele jucătoare, însă la final a ieşit învingătoare jucătoarea care a reuşit să reziste mai bine. Simona Halep a reuşit să îi neutralizeze în multe momente armele preferate ale Karolinei: serviciul şi forehandul. S imona Halep putea pune capăt şi în setul secund acestui meci, însă e cu atât mai lăudabil faptul că în setul trei a uitat tot ce s-a petrecut până atunci pe teren şi a reuşit să se impună.