Simona Halep

Cum a câştigat Simona Halep turneul de la Wimbledon: “Am profitat de o regulă şi a fost cea mai bună decizie din viaţa mea”

17.07.2019 | 09:46
Cum a castigat Simona Halep turneul de la Wimbledon Am profitat de o regula si a fost cea mai buna decizie din viata mea

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea de Mare Şlem din carieră, şi a dezvăluit pentru BBC care a fost secretul din spatele victoriei în finala cu Serena Williams. Fostul număr 1 mondial a susţinut că a profitat de un articol din regulament, ceea ce a ajutat-o înainte de startul turneului.

Cum a câştigat Simona Halep turneul de la Wimbledon: “Am decis să vin mai devreme aici”

După ce a câştigat turneul de la Wimbledon, Simona Halep şi-a dezvăluit marele secret care a ajutat-o să obţină al doilea trofeu de Mare Şlem din carieră. Românca a susţinut că decizia de a veni mai devreme în Anglia, pentru a se antrena pe iarbă, a ajutat-o să triumfe. Conform regulamentului de la Wimbledon, jucătoarele din top 10 WTA se pot antrena pe Terenul Central înainte de startul turneului.

“Am profitat de această regulă. De obicei nu fac asta, prefer să stau acasă, dar am decis să vin mai devreme, să am şansa să mă antrenez pe iarbă pentru că în România nu avem astfel de terenuri. A fost cea mai bună decizie a vieţii mele să vin mai devreme şi să mă antrenez pe iarbă”, a declarat Simona Halep pentru BBC.

Cum a câştigat Simona Halep turneul de la Wimbledon (sursă foto: hepta.ro)
Cum a câştigat Simona Halep turneul de la Wimbledon (sursă foto: hepta.ro)

Întrebarea care a pus-o în dificultate după ce a câştigat turneul de la Wimbledon

După ce a câştigat turneul de la Wimbledon, Simona Halep a fost întrebată de Chris Evert care dintre cele două trofee de Mare Şlem este mai special. Românca a susţinut că ambele au o însemnătate aparte, dar a precizat că nu credea niciodată că va câştiga pe iarba londoneză.

“Nu mă întreba asta. Este greu de răspuns. Primul turneu de Grand Slam este întotdeauna primul, e greu de comparat. Dar tenisul s-a născut aici, nu am crezut niciodată că voi câștiga acest Grand Slam. A fost ziua perfectă, pentru că am învins-o pe Serena în finală. E ceva diferit de Roland Garros, dar ambele sunt speciale pentru mine”, a spus Simona Halep pentru ESPN.