Sport

Cum a câștigat Vâlcea meciul orgoliilor cu CSM: ”Băgam rezervele, dar fetele s-au opus”

10.10.2018 | 12:27
Cum a castigat Valcea meciul orgoliilor cu CSM Bagam rezervele dar fetele sau opus

Președintele de la SCM Râmnicu Vâlcea, Petre Berbecaru, a explicat într-un interviu acordat FANATIK.RO cum au câștigat oltencele meciul orgoliilor cu CSM București. Oficialul vâlcean a dezvăluit că înaintea jocului s-a pus problema să fie menajate câteva handbaliste, dar încele din urmă s-a renunțat la această idee la cererea jucătoarelor.

Cum ați trăit meciul cu CSM București?

– L-am trăit la intensitate maximă și asta în principal deoarece avea mai multe temeri. În primul rând ne doream foarte mult să confirmăm victoria din Supercupa României, dar în același timp ne temeam de accidentări mai ales că urmează meciul din Cupa EHF. O altă temere era că veneam după două săptămâni de pauză în care am avut nouă jucătoare la loturile naționale.

Cum a câștigat Vâlcea meciul orgoliilor cu CSM: ”Suntem o echipă”

Cum ați reușit să depășiți diferența de valoare individuală?

– Fetele au dat dovadă de mare caracter. Chiar înaintea jocului ne-am pus problema să tratăm mai ușor acest meci pentru a fi la potențial maxim în cupele europene. Am vrut să menajăm câteva jucătoare, dar fetele și-au dorit să fie în teren. E clar că din punct de vedere individual suntem sub CSM București, dar am dovedit că suntem o echipă.

Jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea salută suporterii care le-au susținut la meciul cu CSM București
Jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea salută suporterii care le-au susținut la meciul cu CSM București

Ce sentiment vă încearcă când vedeți că Vâlcea e din nou pe primul loc?

– E frumos, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Suntem sus și dacă nu rămânem concentrați căderea va fi dură. Trăim un sentiment fantastic. Spiritul oamenilor din Vâlcea a fost reaprins. Sala e mereu plină, lucru care în București nu se întâmplă nici la meciurile din Liga Campionilor.

Petre Berbecaru se gâdește chiar la titlu

Urmează dubla cu Kastamonu din Cupa EHF…

– Nu va fi un meci chiar ușor. Să nu uităm că turcoaicele au ajuns sezonul trecut într-o semifinală de cupă europeană și au fost eliminate cu greu de Craiova. Kastamonu nu este o echipă de nebăgat în seamă. Avem încredere și îmi doresc să tranșăm calificarea încă de la meciul tur.

Ce obiective are SCM Râmnicu Vâlcea pentru acest sezon?

– Ținând cont că sezonul trecut am terminat pe poziția a patra, ne-am propus pentru această ediție o clasare mai bună. La începutul sezonului ne-am gândit la locurile 2-3. Acum, fără lipsă de modestie, sunt clar favoriți la poziția secundă. Ușor, ușor putem să ne gândim și la titlu, mai ales că am câștigat la trei goluri în deplasare cu CSM București. Avem acest avantaj și cred că pentru ei va fi greu să vină și să bată la patru goluri la Vâlcea.

SCM Râmnicu Vâlcea a produs o mare surpriză marți seară și a învins, în deplasare, cu scorul de 22-19, campioana CSM București. La finalul meciului, suporterii formației din Capitală i-au cerut demisia antrenorului Magnus Karl Johansson. Mai mult, Petre Berbecaru a dezvăluit că în vară suedezul nu a fost prima opțiune pentru postul de tehnician la CSM București.