Sport

Cum a comentat președintele ATP absența lui Novak Djokovic de la Indian Wells pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: „Mare dezamăgire”

Andrea Gaudenzi, președintele ATP, a vorbit despre interzicerea lui Novak Djokovic la Indian Wells. Locul 1 mondial a hotărât să nu se vaccineze împotriva Covid-19.
09.03.2023 | 15:15
Cum a comentat presedintele ATP absenta lui Novak Djokovic de la Indian Wells pentru ca nu este vaccinat impotriva Covid19 Mare dezamagire
Șeful ATP a comentat absența lui Novak Djokovic la Indian Wells. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Mastersul de la Indian Wells a luat startul fără legendarii tenismeni Novak Djokovic și Rafael Nadal. „El Matador” a fost nevoit să declare forfait pentru turneul de pe hard-ul american din cauza unei accidentări, în timp ce liderul ATP nu a putut lua startul competiției din cauza regulilor impuse de autoritățile din SUA care interzic pătrunderea străinilor nevaccinați împotriva Covid-19 pe teritoriul american.

Șeful ATP a vorbit despre interzicerea lui Novak Djokovic la Indian Wells: „Decizia este nefericită”

Novak Djokovic, proaspăt campion la Australian Open, a încercat să obțină o derogare din partea administrației Biden pentru a-i permite sârbului să participe atât la Indian Wells, competiție care are loc în perioada 6-19 martie, cât și la turneul care urmează la Miami 19 martie – 2 aprilie.

ADVERTISEMENT

Astfel, tenismenul sârb a fost nevoit să se retragă spre nemulțumirea fanilor americani. Andrea Gaudenzi, președintele ATP, a comentat cu părere de rău absența lui Novak Djokovic la turneul de la Indian Wells. Fostul tenismen italian a descris situația lui Novak Djokovic ca fiind o mare dezamăgire.

„Decizia este nefericită nu numai pentru el, ci și pentru turneele și fanii noștri, mai ales având în vedere relaxarea restricțiilor Covid-19 în întreaga lume și în SUA. El este jucătorul nr. 1 în lume și toată lumea din tenis își dorește ca el să aibă șansa de a concura la cele mai mari evenimente ale noastre”, a declarat Andrea Gaudenzi.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic poate pierde locul 1 în ierarhia ATP

Novak Djokovic a revenit pe primul loc în clasament după ce a obținut trofeul la Australian Open. Tenismenul sârb, câștigător a 22 de trofee de Mare Șlem, își exprimase optimismul cu privire la participarea celor două turnee din SUA.

În ciuda restricțiilor impuse de autoritățile americane, US Open și Asociația de Tenis a Statelor Unite ale Americii au făcut presiuni la guvern pentru a-i acorda lui Novak Djokovic posibilitatea să pătrundă în SUA, deși nu este vaccinat împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, liderul mondial a luat decizia de a se retrage de la Indian Wells. Din cauza absenței de la Indian Wells și Miami, Novak Djokovic se află în postura de a pierde primul loc în lume în fața rivalilor Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas.

Cu o victorie la Indian Wells, Carlos Alcaraz va reveni pe primul loc

Carlos Alcaraz, campion la US Open 2022 și fost lider mondial, a ratat participarea la Australian Open din cauza unei accidentări. Astfel, Novak Djokovic a profitat și a revenit pe prima poziție în clasament. Situația se poate schimba din nou dacă tânărul sportiv iberic se va impune la Indian Wells.

ADVERTISEMENT

Tenismenul în vârstă de 19 ani are de apărat cele 1.000 de puncte obținute anul trecut, când s-a oprit în faza semifinalelor. De cealaltă parte, Stefanos Tsitsipas nu poate deveni în premieră lider indiferent de rezultatul de la Indian Wells. În schimb, tenismenul grec are nevoie de un titlu, dar și o finală în „dubla” de la Indian Wells și Miami pentru a trece peste Djokovic și Alcaraz în ierarhie.

ADVERTISEMENT