Fotbal intern

Cum a comis FCSB ultimele trei penalty-uri din campionat! Putea fi la 12 puncte de CFR Cluj. Video

23.01.2021 | 16:07
Cum a comis FCSB ultimele trei penaltyuri din campionat Putea fi la 12 puncte de CFR Cluj Video
ADVERTISEMENT

FCSB s-a specializat în a comite penalty-uri neglijente. Formaţia lui Toni Petrea putea fi lider detaşat dacă ar fi fost mai atentă în apărare, în condiţiile în care ultimele trei lovituri de pedeapsă au fost comise în mod identic: cu mâna în capul adversarului. 

Fără aceste lovituri de pedeapsă, FCSB putea să aibă un avans de 12 puncte faţă de CFR Cluj, semn că penalty-urile i-au costat scump pe roş-albaştrii, chiar dacă ei vor rămâne în fruntea clasamentului şi la finalul acestei etape.

ADVERTISEMENT

Dintre cele trei lovituri de pedeapsă încasate în ultimele 6 etape, doar una a fost fără efect pentru FCSB pe tabela de marcaj, cel făcut de Ovidiu Popescu împotriva lui Voluntari. Jefte doar a redus din handicap şi s-a încheiat 2-1.

Penalty-urile care o pot costa scump pe FCSB! Ultimele trei lovituri de pedeapsă, la indigo

Primul penalty din seria “mâna în capul adversarului” a venit pe 13 decembrie când FCSB a jucat în derby-ul cu CFR Cluj. După ce Istvan Kovacs nu a acordat penalty pentru roş-albaştrii în start de meci la un henţ al lui Camora, arbitrul a arătat punctul cu var în minutul 34 când Miron i-a dat cu mâna în faţă lui Vojtus la un duel aerian.

ADVERTISEMENT

Nu era un pericol iminent pentru poarta lui Andrei Vlad, însă dintr-o neglijenţă, fundaşul central al celor de la FCSB i-a permis lui Ciprian Deac să deschidă scorul. Avea să se încheie 2-0 pentru ardeleni, care au controlat jocul după ce au deschis scorul.

VEZI VIDEO: 

Cristea l-a lovit cu mâna în faţă pe Măţan! FCSB a pierdut două puncte la Ovidiu

A doua lovitură de pedeapsă neglijentă cu mâna aplicată în faţa adversarului a fost în meciul FCSB – Viitorul, disputat pe 19 ianuarie. Iulian Cristea l-a lovit pe Măţan, iar arbitrul nu a ezitat să arate punctul cu var.

ADVERTISEMENT

Viitorul avea să deschidă scorul prin Cosmin Matei, care a transformat lovitura de pedeapsă. FCSB a întors scorul prin reuşitele lui Tănase şi autogolul lui Dussaut, însă Ely Fernandes a stabilit scorul final în minutul 70 cu un şut deviat, 2-2. Alte două puncte pierdute de FCSB şi din cauza negjlijenţelor din apărare. Coincidenţă sau nu, acelaşi Istvan Kovacs a fost la centru. Însă deciziile luate au fost corecte.

VEZI VIDEO: 

Penalty-ul cu Voluntari, singurul fără efect negativ!

Pe 22 ianuarie, un nou meci pentru FCSB, aceeaşi greşeală. De această dată fără efect negativ.. În prelungirile meciului cu Voluntari, Ovidiu Popescu sare la cap cu Jefte în careu, însă îl loveşte cu mâna şi arbitrul dictează lovitura de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Din fericire pentru roş-albaştrii, scorul era 2-0 şi soarta meciului nu depindea de acest penalty. Jefte a transformat lovitura de pedeapsă şi s-a încheiat 2-1 pentru FCSB, care s-a distanţat la patru puncte în fruntea clasamentului.

VEZI VIDEO FAZA: 

FCSB putea fi la 12 puncte de CFR Cluj!

Însă, cele trei penalty-uri i-au costat scump pe cei de la FCSB, care puteau fi lideri autoritari dacă evitau aceste neglijenţe. Meciul cu CFR Cluj a fost unul de 6 puncte şi este posibil ca FCSB să se fi impus în acel meci, dacă nu exista penalty-ul comis de Miron. Cu alte două puncte pierdute cu Viitorul, FCSB avea 12 puncte avans în faţa principalei rivale la campionat.

Aşa, diferenţa este de patru puncte, însă CFR Cluj poate veni la un punct de FCSB dacă se va impune în confruntarea cu Hermannstadt, programat luni, pe 25 ianuarie, de la ora 20:25. Însă, FCSB a şi beneficiat de două penalty-uri în ultimele două etape, ambele fiind transformate de Florin Tănase.

  • 8 goluri a marcat FCSB din penalty în acest sezon 
  • 5 penalty-uri au comis jucătorii FCSB în actuala stagiune

  • (P) Cota BETANO pentru FC Argeș – FCSB: 1,57 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT