Sport

Cum a condus Gigi Becali echipa când se afla în închisoare: ”Să respecți ordinele mele cu sfințenie”

17.05.2021 | 19:54
Cum a condus Gigi Becali echipa cand se afla in inchisoare Sa respecti ordinele mele cu sfintenie
Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a stat la închisoare aproape doi ani în perioada 2013-2015, dar a condus cu mână de fier prin intermediul scrisorilor
ADVERTISEMENT

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a stat la închisoare aproape doi ani în perioada 2013-2015, dar a condus cu mână de fier prin intermediul scrisorilor.

Omul de afaceri a fost condamnat definitiv în dosarul schimburilor de terenuri cu Armata. În timp ce era închis, a mai primit un spor de pedeapsă de șase luni după condamnările din Dosarul Valiza și cel al sechestrării hoților de mașini.

ADVERTISEMENT

În toată această perioadă, Becali a ținut legătura cu oamenii din club și le-a trimis scrisori prin care le spunea ce au de făcut.

Gigi Becali, scrisori către angajați din închisoare

Prin intermediul avocaților săi, Gigi Becali le trimitea scrisori apropiaților care se ocupau de FCSB și le cerea să respecte cu sfințenie deciziile sale, ceea ce arată că latifundiarul din Pipera a fost în control total al echipei chiar dacă era privat de libertate.

ADVERTISEMENT

Scrisorile scrise cu pixul pe coli A4 și trimise de finanțatorul ”roș-albaștrilor” către Mihai Stoica, Valeriu Argăseală și antrenorul de atunci Laurențiu Reghecampfau fost publicate de gsp.ro.

”Mihai, te rog să respecți ordinele mele cu sfințenie dacă ești frate cu adevărat. Nu accept niciun sfat de la nimeni. Asta este hotărârea mea finală. Al vostru. Prieten, frate și patron din pușcărie. GIGI”, era mesajul lui Becali pentru MM Stoica.

ADVERTISEMENT

Reghecampf, omul de încredere al patronului

Lui Valeriu Argăseală i-a cerut să se ocupe de transferurile pe care el le-a decis, dar numele jucătorilor nu apare în scrisoare: ”Vali, te rog să te ocupi personal de aceste transferuri”. În acea perioadă FCSB i-a adus pe Fernando Varela, Ionuț Neagu, Nicolae Stanciu, Pantelis Kapetanos, Adrian Cristea și Federico Piovaccari.

Gigi Becali i-a scris și tehnicianului Laurențiu Reghecampf, iar tonul este unul mult mai prietenesc. În plus, antrenorului i s-au trasat și sarcini de supraveghere a tot ce se întâmpla în acea perioadă la FCSB.

ADVERTISEMENT

”Reghe, te rog să respecți hotărârile mele și să le spui (asta este decizia patronului și trebuie respectată cu sfințenie). Trimite-mi, te rog, lista de la UEFA ca să o binecuvântez și eu. Al tău prieten, frate și patron din pușcărie, Gigi”, era mesajul lui Becali pentru Reghe.

Becali nu a mai luat titlul din 2015

Gigi Becali este recunoscut pentru faptul că se implică activ în viața echipei și le trasează sarcini antrenorilor, le impune echipa de start sau schimbările. Omul de afaceri nu a ascuns niciodată că procedează așa, iar argumentul său este acela că pe banii săi nu poate să dicteze altcineva.

FCSB nu a mai câștigat un titlu de campioană din sezonul 2014-2015, acea performanță fiind reușită la scurt timp după ce Gigi Becali era eliberat. În acest sezon, ”roș-albaștrii” sunt foarte aproape să rateze din nou trofeul după remiza din partida cu Sepsi OSK.

Șansa echipei lui Gigi Becali să rămână în cursa pentru titlu este ca CFR Cluj să nu câștige meciul de la Botoșani, iar latifundiarul din Pipera i-a promis un cadou patronului moldovenilor, Valeriu Iftime.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 1,57 este cota pentru “peste 0,5 goluri în prima repriză”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT