Sporturi

Cum a convins-o Monica Niculescu pe Simona Halep să joace în Fed Cup: ”I-a plăcut ideea”

31.03.2021 | 08:37
Cum a convinso Monica Niculescu pe Simona Halep sa joace in Fed Cup Ia placut ideea
ADVERTISEMENT

Noul căpitan al echipei de Fed Cup a României, Monica Niculescu, a dezvăluit că a avut o discuție cu Simona Halep imediat după ce a fost numită în funcție și aceasta s-a arătat încântată să revină alături de fete.

FR Tenis a anunțat că Niculescu îl va înlocui pe Florin Segărceanu, care a decis să renunțe la funcția de căpitan-nejucător pe care a ocupat-o începând cu luna noiembrie 2017.

ADVERTISEMENT

Deși anunțase inițial că nu va evolua pentru România la Fed Cup, Halep s-a răzgândit în această privință și a precizat că va reprezenta țara la prestigiosul turneu.

Simona Halep a decis să revină în echipa de Fed Cup după o discuție cu Monica Niculescu

”Ştiam că Simona nu urma să joace, dar am vorbit cu ea şi i-am spus: ‘Voi fi noul căpitan’, iar ei i-a plăcut foarte mult ideea. Dacă va fi sănătoasă, va veni şi mă va ajuta să câştigăm puncte pentru România. Simona se numără printre jucătoarele care îşi scriu numele în istoria tenisului”, a declarat Monica Niculescu despre revenirea Simonei Halep în echipa de Fed Cup.

ADVERTISEMENT

”Să fii căpitanul acestei jucătoare… ei bine, aceste jucătoare au standarde înalte, aşa că trebuie să fiu la cel mai bun nivel posibil. Dacă ea va veni, va fi bine. Vreau să-i mulţumesc. Şi sper că la 17 aprlie vom râde şi vom fi o echipă fericită”, a mai spus noul căpitan al României pentru site-ul billiejeankingcup.com.

Prietenia, marele aut al echipei României

”Eu pot aduce la echipă multă distracţie, pentru că îmi place să râd mult, să glumesc, însă ca profesionist pot să ajut pentru că văd jocul foarte bine. Le ştiu pe toate jucătoarele şi suntem prietene bune. Sunt mereu în circuit cu ele şi le văd jucând. În 2017, la Constanţa, a trebuit să stau pe bancă şi să schimb lucrurile un pic.

ADVERTISEMENT

A fost o experienţă importantă. Cred că am învăţat multe atunci şi cred că le pot ajuta pe fete. Înseamnă mult pentru mine să fiu căpitan, pentru că vin mereu cu inima. Este acum o mare responsabilitate, dar şi un mare privilegiu şi o mare onoare să fiu căpitan”, a continuat Niculescu.

Niculescu vrea să joace împotriva Italiei

”Când m-au contactat şi mi-au spus de postul de căpitan mi-a plăcut ideea. Am văzut-o pe Anne Keothavong la echipa Marii Britanii şi am fost de multe ori adversare pe teren. Şi m-am gândit că a făcut o treabă foarte bună cu echipa sa.

ADVERTISEMENT

Voi încerca să fac la fel. M-am gândit mereu la ce voi face după ce îmi voi încheia cariera. Nu îmi voi încheia cariera acum. De fapt voi juca în Billie Jean King Cup. Sunt căpitan, dar voi şi juca”, a mai afirmat Monica Niculescu.

Noul căpitan visează la finala competiției

”În 2019 am făcut o treabă grozavă ajungând în semifinale şi cu puţin noroc am fi putut juca finala. Cine ştie ce s-ar fi întâmplat în finala cu Australia? Avem o echipă foarte bună, cu jucătoare foarte bune care încă sunt active la nivel înalt.

Chiar şi dacă nu aş fi fost căpitan, îmi doream mult să vin alături de fete şi să ne luptăm pentru a câştiga. Cred că putem. O avem pe Simona, o avem pe Patricia Ţig, o avem pe Irina Begu. Multe jucătoare bune. Sunt sigură că putem, dar avem nevoie de puţin noroc şi ca toate fetele să fie sănătoase”, a încheiat noul căpitan.

ADVERTISEMENT