Sport

Cum a decis FC U Craiova să-l aducă antrenor pe Adrian Mutu: ”E doxă de fotbal”

FC U Craiova a promovat în Liga 1 cu Eugen Trică pe banca tehnică, dar a decis să-l aducă antrenor pe Adrian Mutu.
29.05.2021 | 18:52
Cum a decis FC U Craiova sal aduca antrenor pe Adrian Mutu E doxa de fotbal
ADVERTISEMENT

Oltenii au oficializat vineri seară instalarea ”Briliantului”, așa cum FANATIK anunțase în exlusivitate cu 24 de ore înainte. Fostul selecționer al naționalei de tineret a României a semnat un contract pe doi ani cu echipa patronată de Adrian Mititelu.

Deși a fost bine primit la Craiova, pe Mutu se pune presiune încă de la început. Concret, acesta va putea fi demis în cazul în care alb-albaștrii vor suferi patru eșecuri consecutive în noul sezon.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu jr a explicat alegerea lui Adrian Mutu ca antrenor la FC U Craiova

După ce tatăl său a ajuns la închisoare, Adrian Mititelu jr a preluat frâiele la FC U Craiova, iar acum a detaliat cum a ajuns să-l numească pe Adrian Mutu în funcția de antrenor principal.

”Noi considerăm că Mutu e la început de drum, ca și noi, la primul an în Liga 1 după 10 ani. El poate arăta, nu numai ca fotbalist, că poate face performanță. E un antrenor care își dorește să muncească, dar cred că el, indiferent de numele pe care îl poartă, are abilități foarte mari și ca antrenor.

ADVERTISEMENT

Nu l-am luat pe Mutu datorită numelui. Am primit recenzii bune despre el și de la FRF, unde a antrenat la U21. Am vorbit cu el în ultimele zile și a arătat că e doxă de fotbal”, a declarat Mititelu jr la emisiunea Digi Sport Special.

Încredere totală în Mutu

”Nu a pus condiții contractuale, dar am avut înțelegeri că ne vom întări lotul. Indiferent ce antrenor ar fi venit, făceam la fel. Nu vrem să facem figurație în Liga 1 și vrem să facem performanță.

ADVERTISEMENT

Pe Mutu l-am cunoscut zilele astea, însă se pare că suntem pe aceeași lungime de undă. În fotbal există acestă problemă, de a te implica și emoțional decât profesional. Dar trebuie să privim fotbalul și ca pe un război.

Nu l-am luat pe Mutu din punct de vedere sentimental, ci profesional. Dacă voi lega o prietenie cu Mutu, nu cred că va afecta interesele clubului. Avem convingerea că Adrian a ajuns la maturitatea necesară pentru a face performanță și ca antrenor”, a mai spus patronul oltenilor.

ADVERTISEMENT

Mititelu jr nu vrea să vorbească de obiective

”Și naționala U 21 a avut evoluții foarte bune. Eu zic că el este foarte profesionist, staff-ul este foarte profesionist. A venit cu un secund și cu un preparator fizic, pe lângă cel pe care îl aveam deja în club.

Știți cum e cu obiectivele? Problema e că îți pui un obiectiv și după aia ai în cârcă tot campionatul acest obiectiv. Poți să spui că e locul 5 și apoi să spui că nu poți. Noi suntem nou-promovată, trebuie să ne depășim condiția.

La Craiova, avem mai mult decât ce ne trebuie ca și condiții pentru a face performanță. Dar trebuie să nu uităm să jucăm fotbal. Reunirea e pe 12 iunie”, a încheiat Adrian Mititelu jr.

ADVERTISEMENT