News

Cum a descoperit o tânără din Spania că a fost înlocuită la naștere din greșeală. Cere daune de 3 milioane de euro

O fată din Spania a descoperită că a fost schimbată cu un alt copil, la naștere, din greșeală. Vrea daune de trei milioane de euro
08.09.2021 | 13:46
Cum a descoperit o tanara din Spania ca a fost inlocuita la nastere din greseala Cere daune de 3 milioane de euro
ADVERTISEMENT

Tânăra de 19 ani a dat în judecată ministerul Sănătății din guvernul statului spaniol Rioja. Aceasta a constatat că a fost înlocuită la naștere cu un alt bebeluș.

Autoritățile au transmis că totul a fost „o greșeală umană” și că nu se poate stabili cine este vinovat. Fata a descoperit că a fost schimbată la naștere pe când avea 15 ani. Acum, cere daune de trei milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Cum a descoperit o tânără din Spania că a fost înlocuită la naștere din greșeală. Cere daune de 3 milioane de euro

Povestea a fost publicată de ziarul spaniol La Rioja. Fata a și-a dat seama prima dată că cel despre care credea că este tatăl ei, de fapt, nu era.

Bunica tinerei, cea care o crescuse, l-a acționat în instanță pe bărbat, în 2017, din cauza obligațiilor ce i se cuveneau acestuia cu privire la creșterea fetei. Judecătorii au cerut un test ADN.

ADVERTISEMENT

În urma testului, s-a constat că omul nu era tatăl biologic al copilului. Ulterior, alte verificări au demonstrat că nici cu femeia despre care credea că îi este mamă nu avea legături de sânge.

După ce a împlinit 16 ani, adolescenta le-a cerut avocaților să investigheze circumstanțele nașterii ei. Aceștia au pus presiune pe autoritățile sanitare, iar eroarea a ieșit la iveală.

ADVERTISEMENT

Ancheta a arătat că exista un singur copil cu care ar fi putut fi schimbată fata. Acum, la 19 ani, tânăra așteaptă un nou rezultat al testelor ADN, pentru a confirma identitatea părinților biologici.

Ce au spus autoritățile

„A fost o eroare umană și nu am reușit să concluzionăm cine a fost persoana care a schimbat bebelușii la spitalul San Millán din Logroño în 2002,” a transmis Sara Alba, ministrul Sănătății din regiune, potrivit sursei citate anterior.

ADVERTISEMENT

Acesta a dat asigurări că astfel de lucruri nu s-ar putea întâmpla și în prezent: „este un caz care a avut loc în urmă cu două decenii. Sistemele care erau utilizate înainte erau diferite și nu erau la fel de performante ca acum.”

Demnitarul a precizat că este „la dispoziția familiei pentru a le oferi tot sprijinul necesar, păstrând în același timp confidențialitatea și respectul pe care aceste situații le impun”.

Ea mai transmis că procesul administrativ are deja o propunere de rezoluție: 215.000 de euro despăgubiri. Tânăra, în schimb, a cerut trei milioane de euro.

ADVERTISEMENT