News

Cum a devenit Ludovic Orban “liberalul-petrecere”! Acuzat de consum de alcool, primul pe scena de dans

Cum a devenit Ludovic Orban liberalul petrecere și amfitrion la diferite party-uri desfășurate în cadrul partidului
26.05.2021 | 15:58
Cum a devenit Ludovic Orban liberalulpetrecere Acuzat de consum de alcool primul pe scena de dans
Ludovic Orban este recunoscut drept liberalul petrecere. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, președintele PNL a avut mai multe ieșiri în decor. Unele dintre ele au fost sancționate imediat de adversarii politici care au transformat momentele în virale pe internet. Cert este că, Ludovic Orban nu a ezitat niciodată și a pus în scenă un adevărat recital atunci când a avut ocazia.

Primele acuze dure la adresa sa au venit din partea Gabrielei Firea. Fostul primar al Capitalei se afla în competiție pentru un nou mandat cu liberalii când a ieșit la atac. Victimă clară a fost chiar Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Cum a devenit Ludovic Orban președintele petrecere!

“De când era viceprimar (iulie 2004-aprilie 2007 – n.r.), stătea în biroul care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu ţigări, numai cu persoane pestilenţiale şi văd că domnul Orban nu a făcut niciun efort să depăşească acel nivel”, a explicat Gabriela Firea.

Președintele PNL nu i-a dat replică social democratei, dar Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosezisat în urma declarației.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea nu s-a oprit aici și l-a atacat și cu altă ocazie pe Ludovic Orban. Băutura a fost din nou subiectul preferat al fostului primar.

“Țevile nu se repară nici cu whisky, nici cu alcool, nici cu cântatul la mandolină. Asta făcea când era viceprimar, probabil că asta face și acum. E dreptul meu la replică la aberațiile pe care le-a spus.

ADVERTISEMENT

Înțeleg că s-a dus în calitate de cetățean, era un cetățean nemulțumit și făcea declarații, pentru că un premier nu poate să facă astfel de declarații care nu au nicio legătură cu realitatea. Deocamdată vorbe în vânt”, a mai acuzat Firea.

Ludovic Orban, gafe uriașe în mandatul de premier

Aflat în campanie electorală, Ludovic Orban a comic câteva greșeli speculate de social democrați. Premier în septembrie 2020, Orban a întrebat un bătrân în scaun electric „ce viteză prinde”.

ADVERTISEMENT

Momentul a fost suprins de un jurnalist care a postat filmarea pe Facebook.„Sănătate! Vă salut, bine v-am găsit, numai bine!”, a spus Ludovic Orban când l-a văzut pe bătrân în scaunul cu rotile. S-a apropiat de el și și-au strâns mâinile, potrivit înregistrării.

„Cu respect, numai bine”, a răspuns bărbatul salutat de premier. Apoi, Ludovic Orban l-a întrebat: „Ce viteză prinde?”. Bărbatul i-a răspuns: „Nu, păi asta e de handicap… foarte ușor… prinde mai mult, da’ o las ușor, așa…”

Orban, chef de ziua lui chiar la Palatul Victoria

De ziua lui, Ludovic Orban și-a chemat apropiații chiar la Guvern, anul trecut. Doar că, momentul a devenit un adevărat taifun media. Fostul ministru de finanțe Eugen Orlando Teodorovici a publicat pe pagina sa de Facebook, o fotografie în care apăreau, într-un birou, premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul economiei, Virgil Popescu, ministrul transporturilor, Lucian Bode, și ministrul de externe, Bogdan Aurescu, discutând într-o manieră informală.

În imagine se vede foarte clar cum Ludovic Orban fumează, ministrul de externe, singurul care purta mănuși de protecție, avea în mână un trabuc, în timp ce ministrul economiei ținea un pahar, aparent cu o băutură alcoolică.

De asemenea, ministrul Bode era la un birou pe care se puteau observa o sticlă de șampanie, mai multe pahare, unele cu bere, dar și niște farfurii cu aperitive. Raluca Turcan era singura care avea mască de protecție într-un moment în care purtarea acesteia era obligatorie.

Ludovic Orban, petrecere de ziua lui, chiar în Guvern. Sursa foto – facebook

Fotografia s-a viralizat în scurt timp pe rețelele sociale, fiind intens comentată. Social democrații i-au solicitat imediat demisia lui Orban.

Premierul de atunci și-a recunoscut greşeala şi a transmis chiar că îi pare rău. Șeful Guvernului și musafirii din biroul său, de la Palatul Victoria, au primit amenzi pentru fumat în interior și nepurtarea măștii.

„Fotografia care a fost dată pe online este o fotografie care a fost făcută în data de 25 mai, de ziua mea de naștere. Mai mulți colegi mi-au făcut surpriza să vină să îmi ureze La mulți ani și cu această ocazie ne-am așezat, i-am servit și întradevăr am încălcat niște reguli.

Recunosc că am greșit, îmi pare rău, a fost o circumstanță specială, ziua mea. Practic am relaxat rigorile. Îmi cer scuze că am compărut împotriva voinței mele, pentru că nu eu am dat poza, într-o postură în care nu mi-aș fi dorit să apar. Dar am încălcat regulile, mi-am asumat, am fost amendat, am plătit amenda”, a spus premierul.

Ludovic Orban, dansatorul numărul 1 din PNL

De asemenea, dansul pare a fi pasiunea lui Ludovic Orban. Mai multe înregistrări video au apărut în spațiul public de-a lungul timpului cu liberalul. Ultima oară, Orban era premier când s-a dat în spectacol.

Vorbim despre un clip video filmat la sfârșitul lunii ianuarie 2020, într-un restaurant din Focșani. În imagini s-a putut observa cum premierul a rupt ringul de dans și s-a simțit de minune alături de prieteni.

Ludovic Orban, președintele dansator al PNL-ului. Sursa foto – captură Antena 3

Totul s-a întâmplat pe 24 ianuarie 2020, la balul tradițional anual organizat de PNL Vrancea pentru a marca 140 de ani de liberalism în județ, dar și 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Orban, viral pe internet

De altfel, mai multe imagini au fost publicate în urmă cu câțiva ani, pe când fostul premier era chiar sufletul petrecerilor. Acesta obișnuia să încingă ringul de dans atunci când se auzeau melodiile sale preferate.

Mare amator de petreceri, Ludovic Orban s-a remarcat nu o dată printr-o atitudine nonconformistă atunci când vine vorba despre timpul său liber. Președintele PNL a fost surprins, în trecut, chiar în timp ce dansa pe manele.

„Și versurile melodiei sunt foarte interesante. Actualul urmaș al Brătienilor de atunci a început pregătirea și colegii lui sunt mândri”, a comentat Mugur Ciuvică, liderul Grupului de Investigații Politice

Ludovic Orban, petrecere de ziua lui și în 2021

Anul acesta, liderul PNL, Ludovic Orban a împlinit 58 de ani, iar mai mulţi politicieni s-au strâns într-unul dintre saloanele de la Parlament pentru a-l felicita.

Imagini surprinse din încăperea respectivă au arătat mai multe persoane care nu purtau mască de protecţie. De asemenea, unii dintre participanţi mâncau, aceştia având masca de protecţie coborâtă sub bărbie.

Întrebat despre acest eveniment, premierul Florin Cîţu a afirmat că nu are informaţii şi nu poate comenta ceva ce nu a văzut.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a afirmat că nu a fost nicio petrecere de ziua sa, dar că mai mulţi oameni au venit să îi spună “La mulţi ani”, deşi el nu a dat nicio invitaţie.

“Au venit colegi de-ai mei, fără să existe o organizare a vreunei petreceri, care au venit să îmi spună «La mulţi ani», care pe parcursul zilei m-au întrebat când pot să vină la mine şi le-am spus programul meu, că până la ora 20 eu am program de lucru în ziua mea de naştere.

Nu puteam să îi resping, să îi refuz. (…) Nu a venit nimeni la niciun fel de invitaţie, nu s-a emis nicio invitaţie, au venit să îmi spună «La mulţi ani» oamenii”, a declarat Ludovic Orban care a mai precizat că aproape toţi cei care au venit să îi ureze erau vaccinaţi.

ADVERTISEMENT