News

Cum a economisit un bărbat 12.000 de euro. Cele 6 ponturi. Printre ele: reutilizarea rolei de toaletă și amestecarea laptelui cu apă

Un bărbat din Marea Britanie care a economisit 12.000 de euro, în doar doi ani, dezvăluie sacrificiile extreme pe care le-a făcut. Printre ele: reutilizarea rolei de toaletă și amestecarea laptelui cu apă.
15.08.2022 | 18:14
Cum a economisit un barbat 12000 de euro Cele 6 ponturi Printre ele reutilizarea rolei de toaleta si amestecarea laptelui cu apa
Cele 6 ponturi extreme recomandate de un bărbat care a economisit 12.000 de euro. Sursa foto: medium.com
ADVERTISEMENT

Al Barker, un britanic care a economisit 10.000 de lire sterline (circa 12.000 de euro) în ultimii doi ani, a dezvăluit în presa din Regat o serie de sfaturi extreme de reducere a costurilor pentru orice persoană care vrea să-și economisească banii.

Cele 6 ponturi extreme recomandate de un bărbat care a economisit 12.000 de euro

În vârstă de 48 de ani, bărbatul a fost nevoit să-și reducă cheltuielile în momentul în care a ajuns la datorii de 300.000 de lire sterline, în 2017. În același an, a fost nevoit să declare falimentul companiei sale.

ADVERTISEMENT

Decis să-și ajute familia, Al a căutat cele mai bune soluții pentru a economisi bani. Și le-a găsit, spune el, iar acestea sunt destul de ”extreme”.

Bărbatul spune că a economisit 10.000 de lire sterline în doar doi ani. Mulți consideră că bărbatul a mers puțin cam departe cu aceste soluții.

ADVERTISEMENT

De la reutilizarea rolei de toaletă până la amestecarea laptelui cu apă

Cele mai ”deplasate” sfaturi ale lui Al Baker vizează igiena. Britanicul admite că reutilizarea hârtiei igienice este o soluție mult prea extremistă.

În schimb, el propune reutilizarea rolei de toaletă printr-un truc. Bărbatul spune că se pot economisi bani dacă, în loc de hârtie, oamenii ar folosi cârpe. După utilizare, acestea trebuie spălate, iar apoi repuse pe rolele din toalete.

ADVERTISEMENT

Tot în privința toaletei, Al recomandă ca, pentru reducerea consumului de apă, aceasta să fie spălată o singură dată pe zi.

Britanicul știe și cum putem economisi bani cu laptele pe care îl cumpărăm.

El ne sfătuiește să cumpărăm o cutie de lapte integral și, după ce am folosit jumătate din ea, să o umplem cu apă: ”Ideea este că obțineți dublul cantității de lapte cu banii investiți”.

ADVERTISEMENT

Un alt sfat al britanicului este ca atunci când ne cazăm la un hotel să profităm la maximum de gratuitățile puse la dispoziție.

”În cazul în care mergi și stai la un hotel, asigură-te că primești ceaiul și cafeaua în cameră, precum și șamponul și săpunul pentru oaspeți”, a explicat bărbatul, conform Mirror.co.uk.

Un alt pont recomandat este cultivarea propriilor fructe și legume din resturi. ”Acest lucru este ușor de realizat și este ceva ce eu fac deja.

”De exemplu, luați o ceapă verde, tăiați rădăcina și puneți-o în apă sau în pământ și va crește din nou. O puteți folosi apoi pentru mâncare!”, spune bărbatul.

Iată o sinteză a sfaturilor extreme pentru economisirea banilor prezentate de britanic:

  • Reutilizarea plicurilor de ceai
  • Înmulțirea laptelui cu apă
  • Reutilizarea rolei de la toaletă (înlocuirea hârtiei igienice cu o cârpă)
  • Profitați la maximum de gratuități
  • Curățați toaleta o dată pe zi
  • Cultivați propriile legume
ADVERTISEMENT