Fotbal international

Cum a eliminat-o Argentina pe Australia după un meci controversat! “Cangurii” speră la îndeplinirea predicţiei lui Diego Maradona

Argentina a eliminat-o pe Australia în urma unui meci controversat, dar "cangurii" speră, înaintea optimilor de finală de la CM 2022, că se va îndeplini predicţia lui Maradona.
03.12.2022 | 13:02
Cum a eliminato Argentina pe Australia dupa un meci controversat Cangurii spera la indeplinirea predictiei lui Diego Maradona
Argentina a lăsat Australia acasă pentru Campionatul Mondial 1994
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, de la ora 21:00, Argentina şi Australia se duelează în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022, iar “cangurii” nu au amintiri prea plăcute cu sud-americanii. Cele două s-au întâlnit în barajul intercontinental pentru turneul final din 1994, iar partida a fost învăluită într-o mare controversă.

Argentina a lăsat Australia acasă pentru Campionatul Mondial 1994. Diego Maradona, acuzaţii şocante la 18 ani de la dubla din baraj

După ce a ratat calificarea directă la Campionatul Mondial 1994, dintr-o grupă cu Columbia, Paraguay şi Peru, Argentina s-a văzut pusă în situaţia de a juca un baraj intercontinental pentru a prinde biletele pentru turneul final. Sud-americanii, vicecampioni mondiali, trebuiau să treacă de Australia, ceea ce se anunţa o misiune facilă.

ADVERTISEMENT

În manşa tur a barajului, de la Sydney, Australia şi Argentina au terminat la egalitate, scor 1-1, astfel că totul urma să se decidă la Buenos Aires. Pe “Estadio Monumental”, sud-americanii, cu Diego Maradona în teren, au suferit pentru calificare, iar autogolul lui Alex Tobin a făcut diferenţa în favoarea vicecampionilor mondiali.

La 18 ani de la meciul retur, în 2011, Diego Maradona făcea o dezvăluire care punea în umbră calificarea Argentinei la Campionatul Mondial 1994. Aflat în conflict cu Julio Grondona, preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal în perioada 1979-2014, “El Pibe d’Oro” a susţinut că el şi colegii lui ar fi fost dopaţi.

ADVERTISEMENT

“Grondona ne-a spus că nu va fi control antidoping. Ne-au dat o cafea, în care au pus ceva, şi alergam mai mult decât era normal”, spunea Diego Maradona, în mai 2011. Australienii au reacţionat imediat: “Păcat că nu am acceptat control antidoping. Oricum, ei aveau o echipă mai bună”.

Predicţia lui Diego Maradona la care Australia visează înaintea meciului cu Argentina de la CM 2022

În partida retur, de la Buenos Aires, Paul Wade, căpitanul Australiei, a avut misiunea de a face marcaj la Diego Maradona. Starul argentinian abia revenise la naţională, după ce pierduse 12 meciuri din cauza contrelor cu Alfio Basile, selecţionerul de atunci al “pumelor”.

ADVERTISEMENT

La finalul partidei, după ce Argentina a eliminat Australia, Paul Wade şi Diego Maradona au avut un dialog, iar fostul căpitan al “cangurilor” a dezvăluit ce predicţie i-a făcut starul argentinian.

“Mi-a spus: ‘Felicitări pentru cum aţi jucat, a fost incredibil. Aproape că ne-aţi eliminat de la Campionatul Mondial. Lacrimile tale de durere, de azi, se vor transforma, în curând, în lacrimi de fericire’. A fost incredibil ceea ce mi-a zis Maradona, mai ales că el a venit spre mine”, a povestit Paul Wade.

ADVERTISEMENT

Înaintea meciului din optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022, Paul Wade este sigur că Australia poate produce marea surpriză. “Dacă Arabia Saudită i-a bătut şi noi putem s-o facem. Nu este echipa care a câştigat Mondialul din 1986”, a conchis fostul căpitan al australienilor.

La Campionatul Mondial 1994, Argentina a terminat pe locul 3 în Grupa D, la egalitate de puncte cu Nigeria şi Bulgaria. În urmă cu 28 de ani, cele mai bune patru echipe de pe locul 3 mergeau în optimile de finală. Cu Diego Maradona suspendat, după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping, argentinienii au fost eliminaţi de Generaţia de Aur a României.


  • 1,75 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri marcate” în Argentina – Australia. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT