Fotbal intern

Cum a evitat Eric să ajungă clientul ”chirurgului” Dan Alexa: ”I-am intrat la inimă”

05.02.2021 | 17:16
Cum a evitat Eric sa ajunga clientul chirurgului Dan Alexa Iam intrat la inima
ADVERTISEMENT

Eric este unul dintre fotbaliștii fanteziști din Liga 1, iar acest lucru i-a creat și multe probleme cu rivalii mai puțin tehnici. Unul dintre cei mai duri adversari a fost Dan Alexa. Amintirile și dialogul sunt de neprețuit.

Brazilianul Eric de Oliveira, care se va întoarce la Gaz Metan Mediaș, după cum FANATIK a anunțat în exclusivitate și își va continua cariera în primul eșalon al României. Până să revină pe teren, sud-americanul s-a reîntâlnit cu marele său rival, Dan Alexa, într-un studio TV.

ADVERTISEMENT

Cei doi au avut un dialog savuros, rememorând duelurile din perioada în care cel poreclit ”chirurgul” evolua la Poli Timișoara.

”Azi te sparg!”

Întâlnirile dintre Poli Timișoara și Gaz Metan Mediaș au fost mai mereu spectaculoase, iar doi dintre protagoniști au fost chiar Dan Alexa și Eric. Fostul internațional a lăudat calitățile tehnice ale brazilianului, despre care a spus că a fost cel mai dificil adversari pe care l-a întâlnit în carieră.

ADVERTISEMENT

”Este cel mai bun adversar, care mi-a pus cele mai multe probleme, în toată cariera. Nu mă dribla, îmi dădea goluri mereu. Mereu dădea dublă, iar la un meci la Timișoara i-am zis direct de la vestiare: ’Eric, azi te sparg! Nu se poate’. Singura dată când a făcut pressing, cu mine a fost”, a rememorat Alexa, la Look Sport+.

Dan Alexa a fost unul dintre cei mai temuți mijlocași defensivi care au evoluat în Liga 1. Pentru dârzenia cu care lupta pentru fiecare balon și pentru intrările lui la limita regulamentului, bănățeanul a fost poreclit ”chirurgul”.

ADVERTISEMENT

”Eu sunt fanul tău”

Eric de Oliveira a fost unul dintre fotbaliștii care au simțit pe propria piele ce înseamnă un duel cu Dan Alexa. Însă, brazilianul a dezvăluit că a găsit ac de cojocul lui Alexa. Aștepta ca acesta să încaseze primul cartonaș galben, apoi găsea cuvintele potrivite pentru a evita să devină și el clientul ”chirurgului”.

”Era frumos el cu Todea (Cristian Todea, fost fotbalist la Gaz Metan Mediaș), aveau duelul lor din start. În primul minut era galben la amândoi. Eu apreciam asta. Când mă lovea pe mine îi ziceam ’De ce faci asta? Eu sunt fanul tău’. Și cu asta intram la inima lui. A doua oară nu mai venea”, a continuat povestea sud-americanul care are și cetățenie română.

ADVERTISEMENT

Eric de Oliveira are 35 de ani și este cel mai bun marcator străin din Liga 1. A ajuns în România în 2017, la Gaz Metan Mediaș și a mai evoluat la Pandurii Târgu Jiu, Viitorul Constanța și FC Voluntari. A câștigat o Cupă cu Viitorul și a fost declarat în două rânduri cel mai bun fotbalist străin din campionatul României (2010 și 2013).

ADVERTISEMENT