News

Cum a evoluat starea de sănătate a victimelor exploziei de la Dedeman. Cei mai gravi pacienți, internați la Floreasca

Ministerul Sănătății a anunțat duminică, 16 iunie, că două dintre victimele exploziei de la Dedeman din Botoșani sunt în continuare în stare gravă
16.06.2024 | 16:21
Cum a evoluat starea de sanatate a victimelor exploziei de la Dedeman Cei mai gravi pacienti internati la Floreasca
Două dintre victimele exploziei de la Dedeman Botoșani, în continuare în stare gravă. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților doar cinci din cele 15 victime ale exploziei de la magazinul Dedeman din Botoșani mai sunt internate în unitățile sanitare. Două dintre victime, internate la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală sunt însă în stare gravă.

Victimele exploziei de la Dedeman, în stare gravă

Ministerul Sănătății a transmis duminică că starea de sănătatea a celor doi pacienți, răniți în urma exploziei de la magazinul Dedeman din Botoșani, internați la Spitalul Floreasca din Bucureşti rămâne în continuare una gravă. Potrivit ministerului, aceștia au nevoie în continuare de oxigenoterapie cu presiune crescută, după ce explozia le-a afectat căile respiratorii.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește celelalte trei victime ale exploziei de vineri, 7 iunie, din Botoșani, Ministerul Sănătății a precizat că starea acestora de sănătate rămâne în continuare una stabilă. Cele trei persoane sunt internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Reamintim că în urma exploziei de la magazinul Dedeman din Botoșani 15 persoane au fost rănite, inclusiv un copil. Dintre acestea, zece persoane au fost externate cu răni ușoare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani.

ADVERTISEMENT

Încă din ziua exploziei, cele cinci victime au fost transferate la spitalele din București și Iași. Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Ştefan Bercea, a declarat presei că patru dintre cele cinci victime sunt angajați ai magazinului, iar a cincea victimă este un colaborator al companiei.

În seara zilei de vineri, Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, declara presei că starea de sănătate a celor doi pacienți transferați la București este „critică, dar stabilă”. „Cei doi pacienţi vor merge în unitatea de arşi. Au fost făcute toate investigaţiile. Starea lor este critică, dar stabilă”, a precizat medicul Bogdan Oprița.

ADVERTISEMENT

Cinci victime ale exploziei de la Dedeman, internate în continuare

În urma exploziei de la Dedeman Botoșani, dintre cele 15 victime, doar șapte au avut nevoie de internare. Încă din ziua exploziei, opt dintre acestea au fost externate de la Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.

În aceeași zi, două dintre victime au fost transferate la București. La trei zile după explozie, Ministerul Sănătății transmitea că starea lor de sănătate rămânea în continuare gravă, dat fiind faptul că le fuseseră afectate căile respiratorii.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe cei trei pacienți transferați la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Spiridon” din Iaşi, Ministerul Sănătății spunea că doi dintre aceștia erau stabili, cu evoluție favorabilă. În ceea ce-l privește pe cel de-al treilea, ministerul preciza că a fost necesară reintubarea acestuia, din cauza agravării evoluției, rămânând instabil.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au...
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”