Fotbal intern

Cum a făcut Gigi Becali primii bani cu ajutorul fotbalului! A dat lovitura la România – Elveţia 1-0 din 1991: “Am câştigat 27.000 de dolari”

10.04.2020 | 18:45
Cum a facut Gigi Becali primii bani cu ajutorul fotbalului A dat lovitura la Romania  Elvetia 10 din 1991 Am castigat 27000 de dolari
Cum a făcut Gigi Becali primii bani cu ajutorul fotbalului! A dat lovitura la România - Elveţia 1-0 din 1991: "Am câştigat 27.000 de dolari" (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Gigi Becali este implicat în fotbal de mai bine de 20 de ani, însă a fost apropiat de fotbalişti încă din anii ’80. FANATIK îţi prezintă primele câştiguri ale patronului FCSB, iar povestea începe în 1989, când Steaua Bucureşti obţinea a doua calificare în finala Cupei Campionilor Europeni.

Cum a făcut Gigi Becali primii bani cu ajutorul fotbalului: 2.000 de dolari din bilete

Sezonul 1988-1989 a adus a doua calificarea în finala Cupei Campionilor Europeni pentru Steaua Bucureşti. Cu această ocazie, Gigi Becali a făcut primii bani din fotbal. Omul de afaceri era în anturajul fotbaliştilor, fiind apropiat de Gică Hagi, care venise în Ghencea înainte de Supercupa Europei din 1987.

ADVERTISEMENT

În semifinale, Steaua Bucureşti s-a duelat cu Galatasaray, iar campioana României din 1988 pornea cu prima şansă la calificarea în finală. Cu această ocazie, Gigi Becali a câştigat o sumă frumuşică după ce le-a vândut bilete la suprapreţ suporterilor turci. Mai mult decât atât, patronul FCSB a pus şi un pariu cu unul dintre fanii echipei din Turcia.

“Când a jucat Steaua cu Galatasaray, am pus pariu cu un turc pe 5.000 de lei că batem la două goluri diferenţă. Miza era de tre ori şi am luat 15.000 de lei. Erau bani mulţi. Am luat mai multe bilete la meci şi le vindeam cu 20 de dolari la turci. Am câştigat vreo 2.000 de dolari, era o avere”, spunea Gigi Becali în 2007 în cadrul emisiunii “Naşul”.

ADVERTISEMENT

Afacere profitabilă în 1991: 27.000 de dolari la un meci al României din preliminariile EURO 1992

Gigi Becali a continuat şirul poveştilor şi a rememorat un eveniment petrecut în primii ani de după Revoluţie. În toamna lui 1991, România juca ultimele meciuri decisive în preliminariile pentru EURO 1992. “Tricolorii” erau obligaţi să câştige cu Elveţia, ceea ce s-a şi întâmplat, pentru a păstra şanse la calificare în duelul de la Sofia cu Bulgaria.

De această dată, Gigi Becali a câştigat 27.000 de dolari de pe vânzarea de bilete la suprapreţ, însă a precizat că i-a fost teamă să ia banii de la elveţieni. Omul de afaceri a susţinut că a fost ajutat de mai mulţi suporteri ai Stelei ca să poată da lovitura.

ADVERTISEMENT

“După Revoluţie, am jucat cu Elveţia. Au venit două avioane cu elveţieni. Au vrut 500 de bilete şi ţin minte că am câştigat 27.000 de dolari. M-am dus la casa de bilete de la Ghencea, era 50 de lei biletul şi erau cei din galeria Stelei şi le-am dat câte 100 de lei să ia bilete.

Nu mai ştiu câte am cumpărat atunci. Eu luasem arvună 2.000 de dolari, la ora 12:00 am trimis pe cineva cu bilete în plic. Mi-a fost frică să mă duc eu, încă exista teama de poliţie. Nu-mi venea să cred câţi bani erau în plic”, a rememorat Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Cum s-a împrietenit Gigi Becali cu Gică Hagi

În interviul acordat în urmă cu 13 ani, Gigi Becali a dezvăluit că nu era microbist înainte să intre în anturajul fotbaliştilor de la Steaua Bucureşti. Patronul FCSB a susţinut că urmărea meciurile echipei din Ghencea doar datorită lui Gică Hagi.

“Eu niciodată nu am fost microbist. Când juca Steaua, intram pe la băncile de rezervă ca să văd meciul. Era un căpitan care nu prea mă lăsa pe mine acolo. Când a venit Hagi în Bucureşti, ne-am împrietenit.

Ne-am cunoscut la Nord, era un cabaret, şi acolo venea el. Mi-a promis că o să fie naşul meu. Aşa am ajuns să iubesc Steaua. Pe mine mă interesa cum joacă Gică, mai puţin Steaua sau fotbalul”, a spus Gigi Becali.

ADVERTISEMENT