Cum a făcut Mihaela Buzărnescu primul milion de dolari din carieră

Irina Aldea   
în Tenis
23/06/2018, 12:12
Cum a făcut Mihaela Buzărnescu primul milion de dolari din carieră GALERIE FOTO
Cum a făcut Mihaela Buzărnescu primul milion de dolari din carieră

Mihaela Buzărnescu a reuşit o nouă performanţă notabilă. Românca a ajuns la primul million de dolari câştigat din tenis în întreaga carieră.

Mihaela Buzărnescu s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA pe iarbă de la Birmingham, dotat cu premii în valoare de 846.000 dolari, după ce a învins-o pe a doua favorită, ucraineanca Elina Svitolina, cu 6-3, 6-2. Buzărnescu (30 ani, 30 WTA) obţine a doua ei victorie în faţa ucrainencei (23 ani, 5 WTA) în decurs de circa trei săptămâni, după ce pe 1 iunie o învingea cu 6-3, 7-5 în turul al treilea la Roland Garros.

Românca a câştigat după o oră şi 12 minute, având 3 aşi, faţă de 2 ai adversarei, care a făcut şi 4 duble greşeli. Buzărnescu nu a pierdut niciodată serviciul, salvând trei mingi de break. Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 46.345 dolari şi 185 de puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe Petra Kvitova, a patra favorită, care a învins-o pe Julia Goerges cu 6-1, 6-4.

Mihaela Buzărnescu, răsplată substanţială la Birmingham

Miki şi-a asigurat un cec de 46.345 dolari şi 185 de puncte WTA. Cu banii primiţi pentru accederea în semifinale, Mihaela a făcut primul milion de dolari din tenis în întreaga carieră. 1.004.982 sunt premiile încasate de Mihaela Buzărnescu până la 30 de ani. Cariera ei a avut o ascensiune fulminantă, după ani întregi de chin din cauza accidentărilor. Începând de luni, sportiva noastră va ocupa locul 28 în clasamentul WTA şi va fi a doua jucătoare din ierarhia WTA după liderul mondial, Simona Halep.

Închide ×